LG G4: επίσημα, με προσέγγιση διαφορετική

Έμφαση στο design και τη φωτογραφία από τους Κορεάτες, ο ανταγωνισμός παραμένει μεγάλος

Έχοντας προαναγγείλει την αποκάλυψή του εδώ και αρκετές μέρες - και... αναπόφευκτα σχεδόν υποστεί τις σχετικές διαρροές πληροφοριών στο Internet - η LG πριν από λίγο ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της κορυφαίου smartphone για φέτος, του G4. Πρόκειται για τον διάδοχο του ίσως συνολικά καλύτερου κινητού βασισμένου σε Android πέρυσι, του LG G3, ο οποίος για το 2015 ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό του, τα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, το HTC One M9 και το Sony Xperia Z4: αντί να προσπαθήσει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των λεγόμενων power users με top τεχνικά χαρακτηριστικά, επιδιώκει να προσφέρει απλώς πολύ καλά και να δώσει πιο πολλή έμφαση στο σχεδιασμό, τα υλικά κατασκευής και τις φωτογραφικές δυνατότητες.

Όσον αφορά στο design, το G4 συνδυάζει στοιχεία του G3 και των δύο G-Flex: έχει μεγάλη οθόνη διαγωνίου 5.5 ιντσών και υψηλής ανάλυσης (2560x1440 pixel) με λεπτό πλαίσιο, η όλη του κατασκευή όμως είναι κυρτή (λιγότερο από όσο στο G-Flex 2 αλλά αρκετά ώστε να "ακολουθεί" την παλάμη του χρήση εργονομικά και άνετα). Το στοιχείο του G4 που θα συζητηθεί περισσότερο, ωστόσο, δεν είναι άλλο από το υλικό που έχει χρησιμοποιήσει η LG στο πίσω μέρος του: δέρμα (βιομηχανικό προφανώς), ειδικά επεξεργασμένο ώστε να είναι αδιάβροχο και να αντέχει σε γρατσουνιές, σε έξι χρώματα αρχικά - καφέ, μπεζ, κόκκινο, μπλε, κίτρινο και μαύρο - με περισσότερα να ακολουθούν στο μέλλον.

Το υλικό αυτό δείχνει και αποπνέει στο κράτημα μία αίσθηση πολυτέλειας, διαφορετική από εκείνη που προσφέρουν τα smartphones με μέταλλο και γυαλί. Ολοφάνερα η LG στηρίζει πολλά στο ξεχωριστό αυτό στοιχείο, αν κρίνει κανείς από την παρουσίασή της και τη lifestyle διάσταση που τού προσέδωσε. Για τους... περισσότερο παραδοσιακούς καταναλωτές, πάντως, υπάρχει και το πλαστικό πίσω μέρος: ένα λευκό κεραμικής υφής και ένα γκρι που δείχνει μεταλλικό (στο στυλ του περυσινού G3). Αξίζει να σημειωθεί πως η "πλάτη" του G4 είναι αποσπώμενη, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να εναλλάσει κανείς το πίσω μέρος του ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά - κάτι που έχουν προσφέρει στο παρελθόν εισαγωγικά και μεσαίας κατηγορίας smartphones, αλλά όχι μοντέλο "ναυαρχίδα".

Στα υπόλοιπα... καμία έκπληξη: όπως είχε διαρρεύσει, κεντρικός επεξεργαστής του LG G4 είναι ο Snapdragon 808, χαμηλότερων επιδόσεων από τον 810 που στηρίζουν τα HTC One M9, Sony Xperia Z4 αλλά και το LG G-Flex 2. Οι "ψίθυροι" στην αγορά σχετικά με τα προβλήματα υπερθέρμανσης του 810 είναι λόγος πιθανός για την επιλογή αυτή. Η μνήμη λειτουργίας του ανέρχεται στα 3 GB, ο αποθηκευτικός του χώρος στα 32 GB (επεκτάσιμος μέσω καρτών μνήμης microSD) και η έκδοση του Android στην οποία στηρίζεται είναι εξ αρχής η 5.1. Σημαντική αναβάθμιση έχει δεχθεί στον φωτογραφικό τομέα: η κύρια κάμερα στηρίζεται σε αισθητήρα ανάλυσης 16 Megapixel, αξιοποιεί φακό διαφράγματος επιπέδου f1.8 και υποβοηθάται από οπτικό σύστημα σταθεροποίησης, ενώ η δευτερεύουσα της πρόσοψης στηρίζεται σε αισθητήρα των 8 Megapixel. Το σχετικό λογισμικό επιτρέπει όχι μόνο την εγγραφή video σε ανάλυση 4Κ, αλλά και την αποθήκευση φωτογραφιών σε ασυμπίεστη μορφή (RAW).

Το LG G4 θα κυκλοφορήσει έως τα μέσα Ιουνίου και στην ελληνική αγορά σε αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής τιμή (εικάζεται πάντως πως θα αγγίζει ή και κατά τι θα ξεπερνά τα €800). Περισσότερα, λοιπόν, τότε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ