Lenovo S860

Αυτονομία... επική, σε πολύ καλή τιμή

Κάτι άλλο που δεν συναντά κανείς συχνά σε Android smartphones μέσης ή ανώτερης κατηγορίας είναι η δυνατότητα αξιοποίησης δύο τηλεφωνικών συνδέσεων ταυτόχρονα, προφανώς μέσω 2 υποδοχών για κάρτες SIM. Αυτή είναι σημαντική για δύο είδη ανθρώπων: αυτούς που δεν θέλουν να μεταφέρουν δύο κινητά για να έχουν ξεχωριστά τον επαγγελματικό τους αριθμό επικοινωνίας και τον προσωπικό, αλλά και για αυτούς που ταξιδεύουν πολύ και θα προτιμούσαν να μην πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τη Δικτυακή τους σύνδεση μέσω περιαγωγής (μία SIM αγορασμένη στον προορισμό του ταξιδιού τους αποδεικνύεται απείρως φθηνότερη). Αυτή η δυνατότητα και η υψηλή αυτονομία συνδυαστικά χαρίζουν εν πολλοίς επαγγελματικό χαρακτήρα στο S860, κι ας "παραπέμπει" η χρήση του μετάλλου στο περίβλημά του σε περισσότερο... lifestyle προσέγγιση.

Στα υπόλοιπα, το S860 αντιπροσωπεύει μία ισορροπία ανάμεσα σε αξιοπρόσεκτα στοιχεία και συμβιβασμούς. Η ποιότητα κατασκευής του είναι καλή, αλλά το βάρος του αυξημένο (προφανώς λόγω της μεγάλης μπαταρίας). Στα συνήθη η ταχύτητα λειτουργίας του είναι επαρκής, όμως οι προσθήκες που έχει κάνει η Lenovo στο "καθαρό" περιβάλλον χειρισμού του Android 4.4.2 δείχνουν ενίοτε να το "κρατούν πίσω" χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Η απόδοση των χρωμάτων και οι γωνίες θέασης της οθόνης του είναι άκρως ικανοποιητικές, όμως η απόδοση του ήχου του δεν διεκδικεί δάφνες. Η κύρια κάμερα στηρίζεται σε αισθητήρα των 8 Megapixel, όμως το software που την συνοδεύει είναι... σπαρτιάτικο και τα αποτελέσματά της όχι τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει.


Ναι, συνεχίζουμε να έχουμε στα υπ' όψιν πως αυτό είναι ένα smartphone κόστους €299 και όχι... €799 ή και παραπάνω. Ακόμη κι έτσι, οι όποιες αδυναμίες του είναι επιβεβλημένο ν' αναφερθούν, καθώς ο υψηλός δείκτης κόστους/αξίας δεν τις... εξαφανίζει διά μαγείας, ακόμη κι αν εντοπίζονται σε μία συνολικά προσεγμένη συσκευή όπως η συγκεκριμένη. Αυτό που κάνει, ωστόσο, ο υψηλός δείκτης κόστους/αξίας του Lenovo S860 είναι να το καταστήσει θελκτικό στα μάτια των επαγγελματιών που προαναφέραμε. Για όσους θέλουν να έχουν δύο "γραμμές" τηλεφωνικές σε μία συσκευή - είτε για ταξίδι είτε όχι - αλλά και για όσους είναι αληθινά σημαντικό να μην χρειάζεται να φορτίζουν το κινητό τους μόνο μία φορά την ημέρα - το βράδυ - όσο "βαριά χρήση" κι αν υπόκειται αυτό, το S860 είναι. Δεν έχει τόσο εντυπωσιακή οθόνη, ισχυρά υποσυστήματα, λεπτό κι ελαφρύ προφίλ ή αποδοτική κάμερα όσο άλλα smartphones με Android, αλλά... €299. Σε συνδυασμό με τις δύο SIM και την υψηλή αυτονομία, ε, όπως και να το κάνεις, "ακούγεται" αλλιώς!

Βαθμολογία: 7 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ