iPhone 5: H... επιβεβαίωση

Λεπτό προς λεπτό η σχετική παρουσίαση της Apple, μέσω Twitter

Επιστροφή στη σκηνή του Phil Schiller, ο οποίος - αναμενόμενα - επιβεβαιώνει πως το iOS 6 θα είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα iPhone 5.

Και ενώ περιμέναμε να ακούσουμε ημερομηνία διάθεσης του iOS 6 για τους υπόλοιπους κατόχους iPhone... έρχεται το video με τον Jony Ive.

Ναι, εκείνο στο οποίο εξηγεί τη φιλοσοφία σχεδιασμού του νέου προϊόντος. Καλά, εμείς έχουμε βαρεθεί να τ' ακούμε. Εκείνος να τα λέει, όχι;

Ο Jony Ive συνεχίζει να παινεύει το πιο συναρπαστικό, το πιο όμορφο, το πιο έξυπνο, το πιο ευχάριστα αρωματικό iPhone που η Apple υπήρξε ποτέ.

Επιστρέφει ο Schiller για πιο σημαντικά θέματα: το νέο iPhone θα κοστίζει 199/299/399 δολάρια, όταν πωλείται με διετές συμβόλαιο στις ΗΠΑ.

Το iPhone 4S θα διατίθεται μόνο σε 16 GB στα 99 δολάρια και το iPhone 4 δωρεάν (και τα δύο με προγράμματα σύνδεσης). Το 3GS αποσύρεται υπερήφανα.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 14 Σεπτέμβρη και η διάθεση του iPhone 5 ξεκινά στις 21 Σεπτέμβρη. Όλα αυτά στις ΗΠΑ, βέβαια.

Σε άλλες μεγάλες χώρες στις 28 Σεπτεμβρίου και... oooops... συνολικά σε 100 το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ; Χμ, τα νέα για την Ελλάδα μόνο καλά δεν δείχνουν.

Σε κάθε περίπτωση, το iOS 6 θα διατεθεί σε όλους στις 19 Σεπτεμβρίου και ακολουθεί ανασχεδιασμένο iTunes Store και App Store. Καιρός ήταν!

Και νέα έκδοση του προγράμματος iTunes, όπως ήταν φυσιολογικό να συμβεί. Βάσει της επίδειξης, δείχνει βελτιωμένο... αλλά "θα δείξει".

Αφού ο κυριούλης συνεχίζει την επίδειξη του νέου iTunes, καταθέτουμε κι εμείς το μίσος μας για τον αντιλογικό τρόπο λειτουργίας του. Πάααμε!

Ο κυριούλης υπογραμμίζει τη στενή συνεργασία του νέου iTunes με το iCloud, επικροτούμε, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε κιόλας. Συγνώμη, ε;

Α, επιτέλους προχωράμε. Η Apple είχε ακουστεί έντονα πως θα ανανεώσει επιτέλους τα διάσημα player της, τα iPod. Και κάνει αυτό ακριβώς.

Πρώτο το iPod Nano. Απίθανα λεπτό, σαν... μίνι-smartphone, με οθόνη αφής 2.5 ιντσών, πλήκτρο Home (!) και τη νέα θύρα σύνδεσης Lightning.

Η οθόνη του είναι αναλογιών 16:9 και η συσκευή αναπαράγει video εντυπωσιακά (για το μέγεθός της). Και ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth!

Σειρά έχει το iPod Touch. Φέρει την οθόνη του iPhone 5, αλλά... είναι σχεδόν τόσο λεπτό όσο το Nano και ζυγίζει μόλις 88 γραμμάρια. Pas mal!

Τελικά, είναι το iPod Touch που αξιοποιεί τον διπύρηνο Α5 και το διπύρηνο υποσύστημα γραφικών που περιμέναμε στο iPhone 5. Α-χα.

Με αυτήν την επεξεργαστική ισχύ, το iPod Touch μπορεί να κάνει εντυπωσιακά πράγματα - όπως επιδεικνύει σε demo ένας δημιουργός games.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ