iPhone 5: H... επιβεβαίωση

Λεπτό προς λεπτό η σχετική παρουσίαση της Apple, μέσω Twitter

Η τεχνολογία μπαταρίας που αξιοποίησε η Αpple στα δύο τελευταία iPhone προσφέρει στο νέο iPod Touch περισσότερη αυτονομία από ποτέ.

Βελτιωμένη και η κάμερα για το iPod Touch, η οποία χρησιμοποιεί μεν αισθητήρα των 5 Megapixel αλλά και πολλά στοιχεία αυτής του iPhone 5.

E, και... εδώ γελάμε: πολύ ωραίο το νέο iPod Touch, αλλά να εντυπωσιαστούμε και επειδή ενσωματώνει λουράκι ασφαλείας για τον καρπό; Δεν νομίζουμε!

Αυτό, μάλιστα. Δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι προσφέρει ακριβώς την ίδια διασύνδεση Wi-Fi και Bluetooth με το iPhone 5.

Σε πέντε χρώματα το νέο iPod Touch - OK, ευπρόσδεκτα, πάμε παρακάτω. Πολύ πιο σημαντικά, τα νέα ακουστικά. Κι ας είχαν διαρρεύσει κι αυτά!

Λέγονται EarPods, η Apple τα σχεδίαζε επί 3 χρόνια (!) και αντικαθιστούν, επιτέλους, τα διαβόητα, κάκιστα φτηνιάρικα που έδινε μέχρι σήμερα.

Ο Jony Ive επανέρχεται με υποχρεωτικό video-παρουσίαση των ακουστικών (ναι ναι), το οποίο ΔΕΝ απαντά στο πιο σημαντικό: σε μαύρα, βγαίνουν;

Για τους παρόντες χρήστες τα EarPods πωλούνται από αύριο ξεχωριστά, θα συνοδεύουν δε κάθε iPhone 5, αλλά και τα νέα iPod Touch και Nano.

O Tim Cook επιστρέφει στη σκηνή για να παρουσιάσει το video της... πανηγυρικής διαφήμισης των νέων iPod. Αναστενάζουμε, συνεχίζουμε.

Α-χα. Ο Cook ανακεφαλαιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι ειδησεογραφικά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο απόψε. Όχι πως δεν ήταν αρκετά.

Απλώς... να. Πλάκα δεν θα είχε, έτσι εις στη μνήμη του "πάντα στην καρδιά μας" (heh), του Steve Jobs, να είχαμε και ένα... "One more thing";

Οι Foo Fighters παίζουν live γνωστά τους κομμάτια. Α-χα. Δεν είχαμε ποτέ "κλείσει" συνέντευξη Τύπου της Apple με μουσική επί σκηνής!

Ωχ, ωχ... ο Dave Grohl αφιερώνει τη μουσική του "στους ανθρώπους που αποδέχθηκαν την πρόκληση ν' αλλάξουν τον κόσμο". Υπονοώντας την Apple.

Κρίμα βέβαια που τα "stay hungry, stay foolish" ήταν motto ενός Jobs μιας άλλης εποχής... η σημερινή Apple είναι μάλλον corp to the core.

Και στην παραίνεση "άστους να χτυπιούνται", θα αφήσουμε τους Foo Fighters να κάνουν επί σκηνής ακριβώς αυτό και θα ανακεφαλαιώσουμε!

iPhone 5 με όλα όσα είχαν διαρρεύσει, αλλά και με νέο επεξεργαστή και υποσύστημα γραφικών, καθώς και με υποστήριξη δικτύων 4ης γενιάς.

Πολλές βελτιώσεις "στα σημεία", κυρίως σε επίπεδο software και υποσυστημάτων ελέγχου, παράλληλα με το εξελικτικό αλλά άρτιο iOS 6.

Νέα μοντέλα iPod Nano και iPod Touch, με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και πλήρεις δυνατότητες ασύρματης διασύνδεσης. Και νέα ακουστικά.

Τέλος, ανασχεδιασμένο Δικτυακό κατάστημα iTunes, ανασχεδιασμένο App Store, καινούργιο πρόγραμμα iTunes για PC και Mac.

Ο Τim Cook επιστρέφει στη σκηνή χειροκροτώντας τους Foo Fighters κι αποχαιρετά. Το ίδιο θα κάνουμε γι' απόψε κι εμείς. Καλό βράδυ σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ