iPhone 5: H... επιβεβαίωση

Λεπτό προς λεπτό η σχετική παρουσίαση της Apple, μέσω Twitter

Και η έκπληξη που ΔΕΝ περιμέναμε! Το iPhone 5 ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Α6 και όχι έκδοση του Α5Χ. Διπλάσιας ισχύος περίπου.

Στη σκηνή ο Rob Murray της Electronic Arts, ο οποίος επιδεικνύει ένα racing game με γραφικά που θυμίζουν οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας.

Ο Schiller επιστρέφει στη σκηνή για να καθησυχάσει τους... ανακλαστικούς φόβους μας. Η αυτονομία δεν έχει μειωθεί σε σχέση με το iPhone 4S.

Σειρά της κύριας κάμερας στο iPhone 5. O αισθητήρας στα 8 Megapixel και πάλι, μα οι βελτιώσεις σε άλλα στοιχεία είναι πολλές.

Στο ψηφιακό σύστημα ελέγχου της σύλληψης φωτογραφίας και video βοηθά ο πανίσχυρος Α6, που αναλαμβάνει περίπλοκες εργασίες κι υπολογισμούς.

Η νέα έκδοση του iOS προσφέρει "έξυπνη" λειτουργία πανοράματος, η οποία αναλαμβάνει να ενώσει τα διαφορετικά τμήματα εντυπωσιακά εύκολα.

Βελτιώσεις και στη σύλληψη video. Σε 1080p, με σταθεροποίηση, ανίχνευση προσώπων ΚΑΙ επιλογή να αποθηκεύονται φωτογραφίες κατά την εγγραφή.

Η κάμερα της πρόσοψης προσφέρει πλέον τη λειτουργία Facetime σε ανάλυση 720p, καθώς και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά.

Ο Schiller αναφέρει βελτιώσεις στο σύστημα απόδοσης ήχου. Τρία μικρόφωνα στο σώμα της συσκευής και καλύτερο ηχείο (πάλι μόνο ένα όμως;).

Επιβεβαιώνεται άλλη μια διαρροή: η υποδοχή επέκτασης και σύνδεσης του iPhone 5 είναι καινούργια, μικρότερη και ονομάζεται Lightning.

Είναι περισσότερο ευέλικτο και ανθεκτικό το σχετικό βύσμα, η Apple θα προσφέρει και προσαρμογέα για την παλαιότερη υποδοχή.

Στη σκηνή ο Scott Forstall για να επιδείξει το νέο iOS 6 στο καινούργιο iPhone. Ξεκινά, φυσικά, με την ανασχεδιασμένη λειτουργία χαρτών.

Εντυπωσιακή η απόδοση των χαρτών στην οθόνη, συμπεριλαμβάνουν τη χρήση τόσο δορυφορικών δεδομένων όσο και 3D σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο Forstall επιδεικνύει τη στενή συνεργασία του iOS 6 με το Facebook, καθώς και τη λειτουργία "μόνο ανάγνωσης" σελίδων του Web στον Safari.

Ακολουθεί η χρήση του iCloud για συγχρονισμό σελίδων του Web ανάμεσα σε συσκευές α λα Chrome, αλλά και βελτιώσεις στη διαχείριση του e-mail.

Σειρά του Passbook, που κρατά ηλεκτρονικά στοιχεία όπως εισιτήρια σινεμά και αεροπλάνων, προσφορές καταστημάτων κλπ. Στην Ελλάδα... όχι σύντομα.

Αναφορά στην απευθείας αποστολή (sharing) οπτικοακουστικού υλικού ανάμεσα σε διαφορετικούς χρήστες iPhone. Ενδιαφέρον... κάπως.

Επιστροφή στη Siri απόψε: η ψηφιακή προσωπική βοηθός προσφέρει απαντήσεις για κινηματογράφο, εστιατόρια, αποτελέσματα αγώνων κλπ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ