iPhone 4G, η... wish list

Τί θα θέλαμε να δούμε στο νέο iPhone;

Υποστήριξη Flash
H εμμονή της Apple να μην υποστηρίζει το πρότυπο γραφικών Flash στο iPhone συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην προβολή πάρα πολλών sites και την αξιοποίηση Δικτυακών εφαρμογών και games. Σαφώς η χρήση Flash απαιτεί περισσότερη ενέργεια από τη μπαταρία του iPhone, αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησής του μέσω επιλογής στα Settings; Η απάντηση είναι εύκολη, είναι τα... θέματα του Steve Jobs αυτά που παρουσιάζουν δυσκολίες!
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 10%

Καλύτερη camera και υποστήριξη video κλήσεων
Η τοποθέτηση δεύτερης κάμερας στο μπροστινό τμήμα του iPhone 3GS είχε τεθεί ως θέμα πέρυσι, σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξής του αποφασίστηκε να μείνει στα χαρτιά κυρίως λόγω αδυναμίας των δικτύων τηλεφωνίας να υποστηρίξουν βιντεοκλήσεις απρόσκοπτα. Ενδέχεται όμως να έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου πια, όχι μόνο για κάτι τέτοιο, αλλά και για κάμερα με καλύτερο φακό και υψηλότερη ανάλυση στο πίσω μέρος του νέου iPhone. Όλες οι ενδείξεις που έχουμε οδηγούν προς τα εκεί, ευελπιστούμε σε επιβεβαίωση του συγκεκριμένου τον Ιούνιο.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 75%

Συμβατότητα με 4G δίκτυα
Κάποιοι πάροχοι έχουν αποκαλύψει πως βρίσκονται στη φάση του ελέγχου των 4G δικτύων τηλεφωνίας τους και η Apple θα μπορούσε να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια με αντίστοιχη υποστήριξη. Οι ταχύτητες λήψης και αποστολής δεδομένων με τα δίκτυα 4G θα αυξηθούν κατακόρυφα, αυξάνοντας σημαντικά την ευχρηστία των smartphones - ελπίζουμε ωστόσο να δημιουργηθούν και αντίστοιχα οικονομικά πακέτα δεδομένων, ώστε να είναι σε θέση μεγαλύτερο μερίδιο του κοινού να αρχίσει να τα αξιοποιεί.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 10%

Βελτιωμένος φωνητικός χειρισμός
Το iPhone 3GS υποστηρίζει φωνητικές εντολές, είναι όμως μια λειτουργία εν πολλοίς περιορισμένη για την ώρα - ευελπιστούμε ότι στη νέα έκδοση του κινητού και στη νέα έκδοση του λειτουργικού θα εμπλουτιστεί. Δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο π.χ. να μπορούμε να συντάσσουμε γραπτά μηνύματα ή mail μέσω φωνητικών οδηγιών, καθώς οδηγούμε;
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 50%

Bluetooth χωρίς δεσμεύσεις
Η εμμονή της Apple να έλεγχει απόλυτα όλες τις παραμέτρους των συσκευών της έχει δημιουργήσει μία... χμ... ιδιόμορφη κατάσταση σε ορισμένα χαρακτηριστικά του iPhone. Το Bluetooth, για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές για να εποικοινωνούν δύο συσκευές μεταξύ τους, καθώς και για τη σύνδεση με αξεσουάρ hands-free. Για να στείλουμε όμως μία απλή φωτογραφία χρειάζεται να συντάξουμε... mail, ενώ αν επιθυμούμε η αποστολή να γίνει σε κινητό άλλης εταιρείας, απλώς... χάσαμε. Καλό θα ήταν τέτοιοι περιορισμοί να εκλείψουν.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 20%

Καλύτερη οργάνωση εφαρμογών
Θα ήταν σαφέστατα χρήσιμο να δημιουργήσει η Apple ένα νέο τρόπο για την οργάνωση των εφαρμογών τόσο στην ίδια τη συσκευή, όσο και μέσα από το iTunes. Δεν είναι λίγες οι φορές που από λάθος συγχρονισμό έχουν χαθεί δεδομένα, κυρίως από χρήστες που δεν έχουν εμπειρία από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με την διάθεση του OS 4 θα έχουμε επιτέλους τρόπους να κάνουμε κάτι τέτοιο απευθείας στη συσκευή, θα θέλαμε ωστόσο να είναι περισσότερο ευέλικτοι και όχι μόνο οι συγκεκριμένοι που η Apple προσφέρει - ενώ και το iTunes θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει κάτι αντίστοιχο.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 50%

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ