iPhone 4G, η... wish list

Τί θα θέλαμε να δούμε στο νέο iPhone;

Υποστήριξη εξωτερικού πληκτρολογίου
Σχετική με τη καλύτερη υποστήριξη Bluetooth, η μη υποστήριξη κανονικού ασύρματου πληκτρολογίου - ή έστω ενσύρματου σε ειδική βάση (dock) για το iPhone - ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το κινητό της Apple ως μέσο σύνταξης μεγάλων e-mail. Με το OS 4 θα έχουμε την επιλογή για τη χρήση ασύρματου πληκτρολογίου (ελπίζουμε η Apple να μην θέσει περιορισμούς σε αυτό), αλλά super δεν θα ήταν να δούμε και μία αντίστοιχη βάση με αυτή του iPad, έστω και σε μικρότερη κλίμακα; Σαφώς!
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 25%

Έξοδος εικόνας υψηλής ευκρίνειας
Στην παρούσα φάση το iPhone δεν υποστηρίζει από την έξοδό του εικόνα υψηλής ευκρίνειας σε οποιοδήποτε προϊόν προβολής. Με το YouTube να εμπλουτίζεται με video clips σε HD και το iTunes να προσφέρει όλο και περισσότερες ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια, θα ήταν χρησιμότατο να υπάρχει η επιλογή προβολής αυτού του υλικού σε σύγχρονες τηλεοράσεις ή προβολείς, έστω και με το... απαραίτητα ακριβό σχετικό καλώδιο HDMI να προσφέρεται μόνο από την Apple.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 25%

Δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου
Τα iPhone έρχονται πάντα με συγκεκριμένο προσφερόμενο χώρο για αποθήκευση δεδομένων (8, 16 και 32 GB). Επειδή όμως ζούμε στην εποχή του ψηφιακού περιεχομένου και τα μεγάλα αρχεία πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο, πάρα πολλοί χρήστες θα υποδέχονταν με... στεναγμούς ανακούφισης μία θύρα επέκτασης για κάποιου τύπου κάρτες μνήμης (ιδανικά SD). Αν όχι, και με τις τιμές της μνήμης σε chips να παραμένουν χαμηλές, ευελπιστούμε ότι το νέο iPhone θα προσφέρεται και σε έκδοση των 64 GB ή και περισσότερο.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 25%

Καλύτερη υποστήριξη για Google Voice
Η συνεργασία ανάμεσα σε Apple και Google σίγουρα δεν περνά τις καλύτερες ημέρες της: ο Jobs δείχνει να έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο που - για να είμαστε ακριβείς - έχει στόχο το Android, αλλά η Google δεν δείχνει διατεθειμένη να οξύνει την αντιπαράθεση, συνεχίζοντας να προσφέρει Maps και Voice για το iPhone. Μια βελτιωμένη έκδοση του δεύτερου, ώστε να έχουμε στη διάθεσή μας αυτό το σύστημα υποστήριξης φωνητικών εντολών με περισσότερες δυνατότητες, θα ήταν ευχής έργο.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 50%

Καλύτερα ενσωματωμένα ηχεία
Αν βασιστούμε στην προϊστορία των iPhone, η αλήεθια είναι ότι... δεν έχουμε και πολλές ελπίδες στην πιθανότητα βελτίωσης του τομέα εκείνου του νέου μοντέλου που θα ήταν υπεύθυνο για την απόδοση ήχου προς το εξωτερικό περιβάλλον. Πολύ θα θέλαμε να εξετάσει η Apple αυτό το ενδεχόμενο σοβαρότερα αυτή τη φορά, ωστόσο, καθώς ο διαυγέστερος και μεγαλύτερης έντασης ήχος στην αναπαραγωγή αρχείων multimedia θα βοηθούσε πολύ στη χρήση της συσκευής σε εξωτερικούς χώρους.
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 20%

Βιομετρική ασφάλεια
Δεν θα ήταν σαφώς εξυπηρετικό να μη χρειάζεται να εισάγετε το pin σας για να ανοίξετε το iPhone ή να θυμάστε έναν αριθμό από κωδικούς ασφαλείας για να εισέρχεστε στους λογαριασμούς που έχετε σε διάφορες online υπηρεσίες; Το νέο μοντέλο θα μπορούσε να ενσωματώνει επιφάνεια ανάγνωσης του δακτυλικού σας αποτυπώματος, ώστε να καταχωρεί αυτόματα τα στοιχεία σας - ενώ δε χρειάζεται να αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα που θα προσέφερε αυτή η λειτουργία σε περίπτωση κλοπής, σωστά;
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 10%

Οθόνη OLED
Η τεχνολογία οθονών OLED μπορεί να αποδώσει εικόνα άκρως εντυπωσιακή και - σε μικρές διαγωνίους - δεν είναι απαγορευτικά ακριβή. Φήμες για μοντέλο iPhone με τέτοια οθόνη είχαν κυκλοφορήσει και πριν την ανακοίνωση του 3GS πέρυσι, η Apple όμως είχε αποφασίσει να μην πειραματιστεί. Έκτοτε όμως έχουν εμφανιστεί κάποια κινητά με τέτοια οθόνη είναι ομολογουμένως υπέροχη η απεικόνισή τους δεν έχει περάσει ακριβώς... απαρατήρητη: αν η Apple σχεδιάζει να αυξήσει την ανάλυση στο iPhone αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να την αναδείξει. Για να δούμε!
Πιθανότητα επιβεβαίωσης: 25%

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ