Νέα μέτρα για την Αττική: Κλειστά κέντρα διασκέδασης, πιο χαμηλή πληρότητα σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, τα δεδομένα γίνονται πιο αυστηρά.

Νέα μέτρα για την Αττική: Κλειστά κέντρα διασκέδασης, πιο χαμηλή πληρότητα σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες

Επιβεβαιώθηκαν τα μέτρα για την Αττική που είχαν πέσει στο τραπέζι ύστερα από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, όχι όμως με την αυστηρότητα που είχε διαρρεύσει. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου διαμορφώνονται με χαμηλότερη πληρότητα σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες, κλειστά κέντρα διασκέδασης, λιγότερους καθήμενους ανά τραπέζι εστίασης όπως και υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις.

Μαζί με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ –310 νέα κρούσματα και 67 διασωληνωμένοι–, ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, έσπευσε να τονίσει τη διαρκώς αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία πλέον εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά εγχώρια κρούσματα. Παρότι η αναλογία κρουσμάτων ανά πολιτών παραμένει σε μέτρια επίπεδα, το επίπεδο κινδύνου από άποψη επιδημιολογικού φορτίου είναι υψηλό, τόσο λόγω της πληρότητας των ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο (60%) όσο και λόγω της στενής επαφής μεταξύ των κατοίκων.

Για την εξάπλωση της πανδημίας, επομένως, «τα μεγάλα αστικά κέντρα αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα», όπως ανέφερε ο καθηγητής, οπότε μια σειρά αυστηρότερων μέτρων τίθεται σε εφαρμογή από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου:
1. Στο 50% διαμορφώνεται η πληρότητα σε συναυλίες ανοιχτών χώρων, αποκλειστικά με καθήμενους θεατές, ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ
2. Αναστέλλεται η λειτουργία σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και κλειστές αίθουσες συναυλιών
3. Με 60% πληρότητα θα λειτουργούν πλέον τα θέατρα, οι κλειστές αλλά και ανοιχτές αίθουσες σινεμά, καθώς η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική καθόλη τη διάρκεια παραμονής του επισκέπτη στο χώρο
4. Το όριο για τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιστρέφει στα έξι άτομα
5. Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, όπως στάσεις λεωφορείων και πλατείες, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί το 1,5 μέτρο απόσταση. Το ίδιο ισχύει και στις λαϊκές αγορές, των οποίων οι προμηθευτές μειώνονται στο 50% κι οι αποστάσεις μεταξύ τους διαμορφώνονται στα 3 μέτρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια