4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης

Φαγητό και ζωή μπλέκονται γλυκά στις τέσσερις ταινίες του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» που θα προβληθούν από τις 22 έως τις 24/2.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης

Φαγητό και ζωή μπλέκονται γλυκά στις τέσσερις ταινίες του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» που θα προβληθούν από τις 22 έως τις 24/2 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης - εικόνα 1
Mourning Recipe

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Japan Foundation, διοργανώνει από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φεστιβάλ Ιαπωνικού κινηματογράφου. Στο «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» θα παρουσιαστούν τέσσερις ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα (στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους), κάθε μία από τις οποίες παρουσιάζει με το δικό της ύφος και αισθητική την γευστική και όχι μόνο –το φαγητό είναι φορέας νοημάτων, δεμένο με τον ευρύτερο πολιτισμό και τις κοινωνικές αξίες κάθε τόπου– κουλτούρα της Ιαπωνίας.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης - εικόνα 2
Ramen Samurai

Την Τετάρτη 22/2 μετά από ομιλία, στις 7.30 μ.μ., του δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιάννη Δεβετζόγλου για την γαστρονομική του περιήγηση στην Ιαπωνία, την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει το φιλμ «A Tale of Samurai Cooking –Α True Love Story» του Yuzo Asahara, που διηγείται την σχέση μιας εξαιρετικής μαγείρισσας και του λιγότερο γαστρονομικά ταλαντούχο συζύγου της που αντί για σεφ, κατά βάθος, θα ήθελε να ήταν πολεμιστής. Στις 23/2 στις 8 μ.μ. επί της οθόνης θα δούμε το «Mourning Recipe» της Υuki Tanada, όπου μια συνταγή (της ευτυχίας;) βοηθά μια οικογένεια να κρατήσει τις ισορροπίες της σε μια δύσκολη στιγμή. Την Παρασκευή ακολουθούν στις 7.30 μ.μ. το φιλμ «Ramen Samurai» του Naoki Segi, ο κεντρικός ήρωας του οποίου επιστρέφει μετά το θάνατο του πατέρα του στην πατρίδα του για να αναλάβει το οικογενειακό εστιατόριο και βασίζεται στις αναμνήσεις του για να μπορέσει να σερβίρει το ίδιο ακριβώς φαγητό, και το «Drops of heaven» στις 9.30 μ.μ., ένα ντοκιμαντέρ του Atsumori Kawamura, με κεντρική ηρωίδα την 88χρονη Yoshiko Tatsumi και την περίφημη «σούπα της ζωής». «Από την πρώτη ως την τελευταία μας πνοή οι σούπες και οι ζωμοί μας καθησυχάζουν» θα την ακούσετε να λέει σε ένα μαγειρικό φιλμ με μπόλικη τροφή για σκέψη. Το κόστος του εισιτηρίου είναι € 3 ανά προβολή.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης - εικόνα 3
Drops of heaven

Παράλληλα με τις προβολές και καθώς η Παραδοσιακή Διατροφική Κουλτούρα της Ιαπωνίας (Washoku) συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2013, θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανακαλύψτε την Καταπληκτική Ιαπωνική Διατροφή!» στο φουαγιέ του κινηματογράφου, η οποία θα παρουσιάζει την ιαπωνική διατροφή ως φορέα υγείας, μακροζωίας και καλλιτεχνικής αισθητικής.

Ωρολόγιο πρόγραμμα προβολών

Tετάρτη 22
19.30 A Tale of Samurai Cooking - A True Love Story / Bushi no Kondate (2013 / 121’)
Πέμπτη 23
20.00 Mourning Recipe / Shijuku nichi no Recipe (2013 / 129’)
Παρασκευή 24
19.30 Ramen Samurai (2011 /115’)
21.30 Drops of Heaven / Ten no Shizuku (2012/ 113’)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Το 'Wine is Fine' για ένα βράδυ στο 'Αίγλη Cinema'

Μία κινηματογραφική νύχτα μοναδικής νοστιμιάς, εμπνευσμένη από το σύμπαν του Φρανσουά Τριφό.

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.