La Gratella

Μια μικρή Μπότα στο Χαλάνδρι


Mόλις πριν από ένα μήνα, και αφού πρώτα είχε γοητεύσει το Ναύπλιο, το καλοβαλμένο εστιατόριο άνοιξε και στην Αθήνα. Η διακόσμηση παίζει με vintage στοιχεία, μέταλλο, τουβλάκι στους τοίχους και ένα θαυμάσιο ιταλικό πολυέλαιο από φυσητό γυαλί σε πρώτο πλάνο. Ο σεφ Φωτάγγελος Πανταζής δημιουργεί ένα μενού με ιδιαίτερο χαρακτήρα, συνδυάζοντας τις επιρροές από Τοσκάνη, Νάπολη και Σικελία με δημιουργικές παρεμβάσεις.

Οι πίτσες φτιάχνονται με τη ζύμη της Νάπολης, πιο παχουλή στις άκρες, πιο λεπτή στη μέση, και όσον αφορά τα υλικά άλλοτε είναι πιο τολμηρές όπως η πίτσα με γκοργκοντζόλα, σύκο και ρόκα, άλλοτε πιο ήσυχες όπως η Al Tartufo με κρέμα από μαύρη τρούφα, τυρί taleggio, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος κι άλλοτε πιο φουριόζες όπως η Vesuvio με ντομάτα, μοτσαρέλα και spianata, το καυτερούτσικο ιταλικό σαλάμι. Κατά τα λοιπά, η pasta fresca κυριαρχεί, ενώ υπάρχουν πιάτα με κρέας και ψάρι. Από τα επιδόρπια ξεχωρίζουν το τιραμισού με σεμιφρέντο μασκαρπόνε και η τούρτα με ρικότα και αχλάδι. Ενημερωμένη κάβα με 30 ετικέτες από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, πολλές ιταλικές μπίρες, λιμοντσέλο, γκράπες, τεντούρα και μαστίχα για digestive.

25ης Μαρτίου 21 και Ομήρου, Χαλάνδρι, 2106851200

Ο χάρτης

25ης Mαρτίου 21 & Ομήρου, Χαλάνδρι

Τηλ. 2106851200

Site:

Facebook: www.facebook.com/LagratellaAthens/


Τα εστιατόρια