4 φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη για τον Νοέμβριο

Ερευνήσαμε, συγκρίναμε και καταλήξαμε σε τέσσερις πόλεις της Ευρώπης όπου μπορείτε να ταξιδέψετε με γύρω στα 60 € (μάθετε τη γαλλική πόλη που έχει εισιτήριο κάτω από 50!).

Βενετία, τουρισμός, αειφορία και βιωσιμότητα

Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία ή Βέλγιο; Όποια κι αν από αυτές τις χώρες σκεφτόσασταν να επισκεφτείτε, αυτόν τον Νοέμβριο είναι η ευκαιρία σας. Παρακάτω θα βρείτε μία πόλη από κάθε χώρα, η οποία μπορεί να μπει στο travel plan σας, με αεροπορικά που κινούνται γύρω στα 60 €. Κλείστε τα εισιτήρια από τώρα και bon voyage!

Παλιά Πόλη Μπορντό
©DUFFAURE NICOLAS

Μπορντό - 46,16 €

21-24/11

Άφιξη: 11:55-14:35 / Αναχώρηση: 07:10-11:25 (Easyjet)

Διαβάστε Επίσης

Πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού, με γοητευτική Παλιά Πόλη που προσφέρεται για βόλτες. Είτε ξεκινήσετε από το Quartier Saint-Eloi με το εντυπωσιακό ρολόι Grosse Cloche είτε από τη Victor Hugo Avenue με την Porte de Bourgogne (κάποτε πύλη εισόδου στην πόλη) ετοιμαστείτε για μια περιπλάνηση στην Ιστορία. Κάντε στάση στο Palace Royale (1755), τυπικό δείγμα γαλλικής αρχιτεκτονικής, και στη συνέχεια σε κάποιον από τους τρεις καθεδρικούς-Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO: πιο διάσημος είναι ο Saint Andre Cathedral (του 11ου αιώνα), αλλά θα σας εντυπωσιάσουν εξίσου ο Saint Michel Cathedral αλλά και η Saint-Seurin Basilica.

Για στιγμές χαλάρωσης προτιμήστε είτε το ιστορικό πάρκο Jardin Public είτε μια σύντομη κρουαζιέρα στον ποταμό Garonne. Κι επειδή οι βόλτες ανοίγουν την όρεξη, επιστρέψτε σε κάποια από τις πλατείες της Παλιάς Πόλης (Place du Parlement, Place Camille-Julian) ή στη rue Montesquieu για φαγητό. Με εκτενείς πεζοδρομήσεις, μοντέρνα έργα ανάπλασης, υπερσύγχρονο τραμ και τη φρεσκάδα των πόλεων με πανεπιστήμιο η άλλοτε "Ωραία Κοιμωμένη" (έτσι έλεγαν κάποτε περιπαικτικά το Μπορντό) έχει σίγουρα ξυπνήσει και σας περιμένει.

4 φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη για τον Νοέμβριο - εικόνα 3

Βενετία - 64,98 € (Μάρκο Πόλο)

21-24/11

Άφιξη: 11:10-14:35 / Αναχώρηση: 07:15-10:25 (Easyjet)

Διαβάστε Επίσης

Ο μύθος της πιο ρομαντικής πόλης του κόσμου καλά κρατεί, καθώς συγκαταλέγεται διαχρονικά στο top 10 των κορυφαίων προορισμών. Η φήμη της είναι απόλυτα δικαιολογημένη: μοναδική συσπείρωση από 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες – κάθε φορά που διασχίζετε μια γέφυρα στην πραγματικότητα αλλάζετε νησάκι!

Ό,τι κι αν έχετε δει σε ταινίες και φωτογραφίες, η εμπειρία ξεπερνάει τις προσδοκίες. Εδώ θα δείτε τους θησαυρούς που κουβάλησαν τα βενετσιάνικα πλοία από την Ανατολή ήδη από τον καιρό του Μάρκο Πόλο. Η οικονομική ακμή της εκφράστηκε μέσα από την τέχνη και κληροδότησε στην ανθρωπότητα αξεπέραστης χλιδής palazzi, ναούς και δημόσια κτίρια, όπου τα έργα των masters είναι με την… οκά. Πλέον το Mestre, το "επίνειο" της Βενετίας, είναι ο συνήθης budget τόπος διαμονής, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν προορισμό που εξαργυρώνει τη φήμη του. Πέρα από το ιστορικό κέντρο, περιηγηθείτε το Cannaregio για να δείτε πώς ζουν οι σημερινοί Βενετσιάνοι και στο (κάποτε εβραϊκό) Ghetto για να κάνετε ψώνια στα μαγαζιά της Strada Nuova σε λιγότερο τουριστικές τιμές και να φάτε θαλασσινά με θέα στα νησάκια Murano και San Michele.

4 φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη για τον Νοέμβριο - εικόνα 5

Βρυξέλες (Σαρλερουά) - 66,58 €

25-28/11

Άφιξη: 16:15-18:45 / Αναχώρηση: 08:40-12:50 (Ryanair)

Διαβάστε Επίσης

Πρωτεύουσα του Βελγίου αλλά και της σοκολάτας, της μπίρας, των cafes, της αρ νουβό αρχιτεκτονικής, του σουρεαλισμού και των κόμικς. Γεμάτο αντιθέσεις, δύο γλώσσες (φλαμανδικά και γαλλικά), πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα, πλούσια Ιστορία, σε καμία περίπτωση δεν θα αποκαλέσετε "βαρετό" το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Grand Place να δεσπόζει σε αυτό. Όμως υπάρχουν και το προάστιο Jette, το οποίο ενέπνευσε μερικά από τα σημαντικότερα έργα των σουρεαλιστών, και το μοδάτο Sablon.

Εντυπωσιακή είναι η σκεπαστή αγορά Galeries Royales Saint-Hubert στο κέντρο, γεμάτη cafes, θέατρα και ακριβά καταστήματα. Χτίστηκε το 1847 –και αποτελεί μέχρι σήμερα highlight της πόλης–, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η σύγχρονη αρχιτεκτονική των κτιρίων της Ε.Ε. Και, βέβαια, η καθημερινή ζωή εδώ είναι ιδιαίτερα ευχάριστη: η αγορά πολύ καλή, ενώ τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία και η νυχτερινή ζωή στις pubs και στα jazz bars προσθέτουν πόντους.

4 φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη για τον Νοέμβριο - εικόνα 7

Βουδαπέστη (T2B) - 67,13  €

17-20/11

Άφιξη: 05:50-07:00 / Αναχώρηση: 06:15-09:15 (Ryanair)

Διαβάστε Επίσης

Η "διπλή" πρωτεύουσα στις όχθες του ποταμού αποτελείται από δύο ξεχωριστές πόλεις, οι οποίες ενώνονται με γέφυρες, τη Βούδα και την Πέστη. Όσοι τολμηροί ανεβείτε τα 302 σκαλιά εντός της Szent Istvan Bazilika (Βασιλική του Αγίου Στεφάνου), θα απολαύσετε τη φοβερή θέα της πόλης. Στην κορυφή αυτού του λόφου στέκονται το κάστρο και το σύμπλεγμα των κτιρίων του παλατιού. Στη γειτονιά του κάστρου Varnegyed, τα μεσαιωνικά κτίρια, οι εκκλησίες και τα καλντερίμια προσφέρονται για ρομαντικές βόλτες. Κάπου εκεί θα εντοπίσετε και ακόμη ένα εμβληματικό κτίριο, το ιστορικό cafe "Ruszwurm" (από το 1824), όπου πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη διάσημη ουγγαρέζικη τούρτα Dobos.

Η περιήγηση στο "Μικρό Παρίσι της Κεντρικής Ευρώπης" συνεχίζεται στη δυναμική Πέστη. Δεν έχετε παρά να βολτάρετε στα παλαιοπωλεία και τα γραφικά βιβλιοπωλεία αλλά και στις όχθες του ποταμού. Στη μεσαιωνική αγορά της βρίσκονται σήμερα η πλατεία Vorosmarty και η διάσημη οδός Vaci, η αγαπημένη βόλτα των ευγενών του 18ου αιώνα. Την ενέργειά της θα νιώσετε στην πολύβουη λεωφόρο Andrassy με τα καταστήματα και τα cafes, ενώ όμορφα wine restaurants και μπαράκια στις ανερχόμενες Liszt Ferenc Ter και Raday utca σας καλούν σε νυχτερινές περιπέτειες με jazz και blues ρυθμούς.

Σημαντικές πληροφορίες: Οι τιμές αφορούν πάντα 1 ενήλικα, με επιλεγμένα τα φθηνότερα ναύλα (Ryanair Basic: 1 μικρή χειραποσκευή (carry-on) 40 x 20 x 25 εκ., Easyjet: 1 μικρή χειραποσκευή (carry-on), 45 x 36 x 20 εκ.). Οι τιμές ισχύουν όπως ανευρέθηκαν στις ιστοσελίδες των αεροπορικών στις 13/9. Οι ώρες των δρομολογίων είναι τοπικές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αύξηση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2024: Σημαντική άνοδος σε κλίνες και πληρότητα

Το 2024 σημειώθηκε σημαντική άνοδος στον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, καθώς και αύξηση στις διαθέσιμες κλίνες, αποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη δυναμική του κλάδου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Οκτώβριος στη Ρώμη: Ατελείωτη ανεξερεύνητη γοητεία

Ο μήνας Οκτώβριος στη Ρώμη προσφέρει την ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία, την τέχνη και τη γαστρονομία της "Αιώνιας Πόλης", σε ένα περιβάλλον ήπιας κίνησης και ευχάριστου καιρού.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Λατινική Αμερική

Η ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ανακοινώνουν την επέκτασή τους στην αγορά της Κολομβίας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους στην προώθηση του οικοτουρισμού και τη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο.

Το Neon Museum του Λας Βέγκας μεγαλώνει και αλλάζει έδρα

Μια αγαπημένη ατραξιόν για τους επισκέπτες του Λας Βέγκας αλλάζει τοποθεσία και μας δίνει περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε.

15η Διεθνής Νεανική Συνάντηση "Ολύμπια εν Δίω": Γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού στην Πιερία

Η Πιερία αποτελεί το επίκεντρο της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες νέους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής τέχνης και του αθλητισμού.

Την αναβίωση την Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία επιδιώκει ο νέος διευθυντής της

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Simone Verde μίλησε για τα πλάνα αναδιαμόρφωσης της Uffizi.

Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία: Συνδυάζοντας αθλητισμό και πνευματικότητα στην Πιερία

Η Πιερία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την 2η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις θρησκευτικές παραδόσεις της περιοχής μέσα από μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία.