Minimal

3,5

Στην τρίτη σόλο δουλειά της, η καλλιτέχνιδα αποδεικνύει πως ένα από τα μεγάλα της ατού είναι η αλληλεπίδραση με το κοινό, όπως και το απολαυστικό κείμενό της όπου μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους παραλογισμούς της ζωής (της).

MINIMAL - HRA KATSOYDA

Σε σταθερή τροχιά ανόδου το stand up στην Ελλάδα, εκπροσωπείται επάξια και από την Ήρα Κατσούδα. Στην τρίτη σόλο δουλειά της, η καλλιτέχνιδα αποδεικνύει πως ένα από τα μεγάλα της ατού είναι η αλληλεπίδραση με το κοινό και η διαχείρισή του˙ ήταν τέτοια το βράδυ που παρακολούθησα την παράσταση, ειδικά όσον αφορά τυχαίες στιγμές που προέκυψαν έξω από το κείμενο, που πρόσθεσαν επιπλέον πόντους σε μία ούτως ή άλλως απολαυστική βραδιά. Η εκρηκτική ενέργειά της, η ικανότητά της να πιάνεται από το παραμικρό ερέθισμα και να χτίζει πάνω σε αυτό και η εγρήγορσή της είναι αξιοσημείωτες. Και το κείμενό της, βέβαια, είναι απολαυστικό, μια ακατάπαυστη ροή θεμάτων ασύνδετων μεταξύ τους, που δεν υπάγονται σε κάποια κοινή θεματική, πλην ίσως των μικρών και μεγάλων παραλογισμών της ζωής (της) που μεταφέρει επί σκηνής σε ένα χειμαρρώδες εξηντάλεπτο. Από τις παιδικές της διακοπές στο camping και την εξωφρενικά αστεία αφήγηση για την καλοκαιρινή περιοδεία της στην Ευρώπη με τη συναδέρφισσά της Δήμητρα Νικητέα μέχρι τα βότσαλα της Χίου που στολίζουν το νιπτήρα της, από τις ερωτικές σχέσεις και τον καυστικό σχολιασμό για τον τρόπο που το σύγχρονο marketing αντιμετωπίζει τις γυναίκες, μέχρι το γεγονός ότι… οι αφίσες για τις παραστάσεις του τσίρκο βρίσκονται αποκλειστικά κάτω από τις γέφυρες, η Ήρα Κατσούδα δίνει πολλές πάσες για αβίαστη ψυχαγωγική εκτόνωση. Δεν είναι όλες οι στιγμές εξίσου επιτυχημένες, γεγονός ίσως αναμενόμενο. Εξάλλου, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα είδος όπως το stand up, η κρίση και το γούστο περί επιτυχημένου αστείου είναι μάλλον υποκειμενικά θέματα. Δεν χωράει αμφιβολία, πάντως, πως κάπου μέσα στο "Minimal" θα δείτε στιγμές και της δικής σας ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες

Minimal

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 70 '

Στην τρίτη σόλο δουλειά της, η επιτυχημένη κωμικός, σε αντίθεση με το σαλόνι στο πατρικό της, προσπαθεί να ξεφορτωθεί όλα τα περιττά από τη ζωή της και να κρατήσει τα απολύτως απαραίτητα. Όμως η διάσπαση προσοχής που έχει, μια ομηρία που λαμβάνει χώρα στον νιπτήρα της, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα Ιερά Ζώα, οι τοξικές σχέσεις, οι θεωρίες συνομωσίας, ο Νομός Ηλείας και πολλά ακόμα, δεν την αφήνουν να τα καταφέρει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.