Η αγαπημένη του κυρίου Λιν

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν

  • Διάρκεια: 60'
  • 3,5

Παράσταση βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Φιλίπ Κλοντέλ. Κεντρικός χαρακτήρας ο κύριος Λιν, ο οποίος, κρατώντας στην αγκαλιά του τη Σανγκ ντιού, τη μικρή εγγονή του και τη μόνη επιζήσασα της οικογένειάς του, εγκαταλείπει το κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό του και φτάνει στην Ευρώπη πρόσφυγας. Εκεί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τη νέα χώρα και χωρίς να αντιλαμβάνεται τη γλώσσα των ξένων, αφήνει τη μοίρα του στα χέρια των αρμόδιων αρχών που τον περιθάλπουν. Μέχρι που γνωρίζει τον κύριο Μπαρκ. Ο κύριος Μπαρκ μιλάει συνέχεια στη γλώσσα του και ο κύριος Λιν σιωπηλός απολαμβάνει την παρέα του. Μια δυνατή φιλία καλλιεργείται ανάμεσα στους δύο άντρες, με εξομολογήσεις, με σεβασμό απέναντι στον εκφρασμένο ή στον σιωπηλό πόνο, με συμπόνια και φροντίδα. Σημαντική στην παράσταση είναι η παρουσία της μουσικής αλλά και η χρήση της τεχνολογίας, και συγκεκριμένα των προβολών βίντεο, που επιτρέπουν τη συμπύκνωση της ιστορίας σε μονόλογο.


Ερμηνεύει: Κ. Μαρκουλάκης. Κοστ.: Χ. Σουλιώτης. Ηχητ. σχεδ.: Ντ. ντε Κοκ, Ηλ. Φλάμμος. Βίντεο: Μπ. Ντελαφοντέιν, Σ. Μέντερ.

Αναλυτική κριτική

Σε σκηνοθεσία του Βέλγου σκηνοθέτη Γκι Κασίερς, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ερμηνεύει τη νουβέλα του Φιλίπ Κλοντέλ, που αφηγείται μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία προσφυγιάς και φιλίας. | Powered by Uber Διαβάστε ολόκληρη την κριτική