Πολιτιστικές εκδηλώσεις "Τροφώνια": Επίσκεψη στη Λιβαδειά με την καλύτερη αφορμή

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς


Η καθιερωμένη γιορτή πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, οι εκδηλώσεις Τροφώνια, επιστρέφει το ερχόμενο φθινόπωρο με ένα πλούσιο προγραμματισμό για όλη την οικογένεια. Από τις 26 Αυγούστου έως και τις 5 Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο των Τροφωνίων συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, παραστάσεις χορού, εκθέσεις, προβολές και βιβλιο-παρουσιάσεις. Ιδιαίτερη θέση στο φετινό πρόγραμμα έχουν επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας που θα παρουσιάσουν μια σειρά από ξεχωριστά δρώμενα.

Κωστής Μαραβέγιας
Κωστής Μαραβέγιας

Τον συναυλιακό μαραθώνιο στο ανοιχτό πέτρινο Θέατρο Κρύας θα "ανοίξει" ο Κωστής Μαραβέγιας με τους ska-bossa-funk ρυθμούς του (26/8), που θα δώσει τη σκυτάλη στον δημοφιλή τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο, ο οποίος κάνει στάση στην Λιβαδειά στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας του με τίτλο "Πάει" (6/9). Την επόμενη μέρα (7/9) έρχεται η Ανδριάνα Δημητρίου και στις 10/9 τα Κιντέρια, που υπόσχονται γλέντι και χορό με τραγούδια από την Ήπειρο ως την Θράκη και από την Μακεδονία ως τα Δωδεκάνησα. Στις 13/9 η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεναγήσουν το κοινό "στον κόσμο του Νίκου Γκάτσου".

Burger Project
Burger Project

Το κοινό των Τροφωνίων θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της περασμένης θεατρικής σεζόν, που ολοκληρώνουν τη περιοδεία τους στην ελληνική περιφέρεια το φθινόπωρο. Η αρχή θα γίνει με το βραβευμένο "Lemon", βασισμένο στην ιστορία του πιανίστα 1900, που γεννήθηκε πάνω σε ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό με τον Μελαχρινό Βελέντζα και τον Γιώργο Δρίβα (Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, 28/8). H βραβευμένη ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας ανεβάζει "Βάτραχους" του Αριστοφάνη (3/9) και η ομάδα Σχήμα εμπνέεται από την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου "Αύγουστος" για την παράσταση "Ο θάνατος του Κορυδαλλού" (4/9). Ο "Ταρτούφος" του Μολιέρου από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς (9/9) θα δώσει τη σειρά του στη σπιντάτη σκηνοθετική προσέγγιση του Γιώργου Κουτλή στους "Παίχτες” του Νικολάι Γκόγκολ (11/9).

Οι παίχτες
©Christos Symeonides
Οι παίχτες

Δεν είναι όμως λίγες και οι πολιτιστικές προτάσεις για τους μικρούς φίλους των Τροφωνίων. Στις 29/8, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή μεταφέρουν στη θεατρική σκηνή το "Μαγικό Κλειδί" της Πηνελόπης Δέλτα (Ανοιχτό Θέατρο Κρύας), ενώ, δύο μέρες αργότερα η τροχήλατη κουκλοθεατρική σκηνή του "Circulus" θα ταξιδέψει τους μικρούς θεατρόφιλους στον Πεζόδρομο Ορφέως (31/8). Ο Σεπτέμβριος θα ξεκινήσει δυναμικά με μια παράσταση της ΕΠΑΨΥ, "Οι Άθλοι του Ηρακλή" στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας. Εκεί θα παρουσιαστεί και η μεταφορά του κοσμαγάπητου παραμυθιού "Ο Μικρός Πρίγκηπας" από τη μικτή συμπεριληπτική ομάδα Όνειρο είναι (2/9). Τη θερμοκρασία θα ανεβάσει όμως και η κεφάτη παρέα των Burger Project σε μια παιχνιδιάρικη συναυλία για όλη την οικογένεια, με τίτλο "Πάρτι Φαμίλια" και καλεσμένους τον Προφέσορ Κόσμικ, τον Aλ Καλαμπόκης, τον Μίστερ Φίνγκερ και τον Μπάρμπι Τζι (12/9).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα για τα Τροφώνια 2024
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μια μέλισσα τον Αύγουστο": Ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο θερινό Λαμπέτη

Μετά το σύντομο διάλειμμα, η πιο δροσερή κωμωδία του καλοκαιριού με τον τίτλο "Μια Μέλισσα τον Αύγουστο" επέστρεψε στο θερινό Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/08/2024

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Ρίχνει φως στις... "Αλήθειες"

Απολαυστικός ο stand up comedian Αλέξανδρος Τσουβέλας, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για να μας πει "Αλήθειες". Είστε έτοιμοι;

Αισχύλεια 2024: Μια έκρηξη πολιτισμού στην Ελευσίνα

Το φετινό Φεστιβάλ Αισχύλεια θα έχει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές στον μοναδικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και την παραλία της Ελευσίνας.

"Οκτώ γυναίκες": Το αστυνομικό θρίλερ χαρακτήρων έρχεται στο Ηρώδειο

"Οκτώ γυναίκες", ένας άνδρας που δεν τον βλέπουμε ποτέ και ένας…φόνος. Η αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη έρχεται στο Ηρώδειο με οκτώ γνωστές πρωταγωνίστριες.

Ο "Ριχάρδος IIΙ*" σε διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο

Το ομώνυμο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπιρ επιστρέφει για δεύτερη χρονία στο Σύγχρονο Θέατρο, μια παράσταση σε ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη.

"Διψάω": Ο σκοτεινός μονόλογος της Αναστασίας Κουρή επιστρέφει στη σκηνή

Ένας ανδρικός μονόλογος αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά του ανθρώπου, προκαλώντας ανατριχίλες και βαθιά ενδοσκόπηση.

"20 Χρόνια Δελφινάριο": Δείτε νέες φωτογραφίες της παράστασης του Μάρκου Σεφερλή

Δείτε καινούργιες εικόνες από την επετειακή παράσταση του Μάρκου Σεφερλή "20 Χρόνια Δελφινάριο", που συνεχίζει να παίζεται στο Δελφινάριο.