Εσύ θα πας στο «Ραντεβού;»

Το Θέατρο Θησείον σε καλεί σε μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία.

Εσύ θα πας στο «Ραντεβού;»

Το Θέατρο Θησείον συνεχίζει πολύ δυναμικά στο δεύτερο κομμάτι της καλλιτεχνικής σεζόν. Μετά την επιστροφή της Φωτεινής Μπαξεβάνη με την «Κυρά της Ρω» και τη δεύτερη παράταση της τρυφερής ιστορίας «Ένα μάθημα χορού» με πρωταγωνιστές τους Βίκυ Παπαδοπούλου και Γιωργή Τσαμπουράκη, ανεβάζει στη σκηνή το «Ραντεβού;». Μια παράσταση που αγγίζει τα όρια του αντισυμβατικού, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε μέρος της με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο, αγγίζοντας τη σφαίρα της θεατρικής εμπειρίας. Ποιό είναι το θέμα της; Μα φυσικά η αναζήτηση του απόλυτου έρωτα στη digital εποχή των dating apps και των social media. Τί προηγείται αυτού; Ένα ραντεβού. Έχουμε ακόμα τη συναισθηματική επάρκεια να αντέξουμε τα επακόλουθα του πολυπόθητου ραντεβού; Γιατί όλοι μπορεί να θέλουμε, το θέμα, όμως, είναι κατά πόσο μπορούμε!

Εσύ θα πας στο «Ραντεβού;» - εικόνα 1

Επτά ηθοποιοί -οι Ιωάννης Αθανασόπουλος, Χρήστος Καρανικόλας, Εμμανουέλλα Κοντογιώργου-Οικονόμου, Βαγγέλης Κοσμίδης, Χρήστος Σταθούσης, Κασσάνδρα Τζάρτζαλου, Ελένη Φαλατάκη- αφηγούνται πραγματικές ιστορίες ραντεβού, δικές τους ή και άλλων, απαντώντας στα ερωτήματα που προκύπτουν, σε ένα πάρτι που στήνεται επί σκηνής με τους θεατές ως αναπόσπαστο κομμάτι του. Κυριαρχούν ο χαμηλός φωτισμός και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Λένας Πλάτωνος -ίσως της σημαντικότερης εκπροσώπου της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Δύο οθόνες σε βάζουν σε ρόλο πρωταγωνιστή, ενώ οι ηθοποιοί σε παρακινούν να συμμετέχεις μέσω live chat στη σκηνική δράση, που εξαπλώνεται δε δύο επίπεδα. Σε αυτό της θεατρικής σκηνής, όπου ακούγονται και αποσπάσματα έργων των Ρολάν Μπαρτ, Γκαίτε, Ρίλκε, Σαπφούς, Πλάτωνα, και σε εκείνο του ψηφιακού κόσμου των social media, τα οποία λειτουργούν ως μία εναλλακτική πραγματικότητα που εκτυλίσσεται πλάι στη δική μας, γεμάτη αναρτήσεις, φωτογραφίες και απευθείας μεταδόσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις το κινητό σου τηλέφωνο ανοιχτό και να μπεις στην πλατφόρμα με ψευδώνυμο -ή και όχι- σε μία θεατρική εμπειρία που σου επιτρέπει να νιώσεις ελεύθερος να είσαι ο εαυτός σου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βαγγέλης Κοσμίδης.

Η παράσταση σχεδιάστηκε ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα που δεν μιλούν ελληνικά, σε ανθρώπους με αναπηρία και μη, όπως άλλωστε λειτουργεί και ο έρωτας.


«Ραντεβού;» | Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες | Από 8 Μαρτίου | Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους | fb: @rantevou.performance | Instagram: @rantevou.performance |

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Παράταση και εορταστικές παραστάσεις

Με προσθήκες νέων παραστάσεων για τις γιορτές εξακολουθεί να παίζεται το επιτυχημένο έργο του Τάσου Ιορδανίδη "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" στη σκηνή του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Η ομάδα Εν Δυνάμει και το νέο συμπεριληπτικό art project "Ι Got it Tho" | "Κι όμως Το’χω"

Μια σπονδυλωτή καλλιτεχνική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής αφήγησης που εστιάζει στην ενδυνάμωση, την ανθεκτικότητα και την ενωτική δύναμη που προσφέρει η σύγχρονη τέχνη.

Εναέριες ακροβατικές χορογραφίες στο Christmas Theater

Το "Flying Fairy Chinese Acrobatic Show" έρχεται από την μακρινή Κίνα, φιλοξενείται στο Christmas Theater και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς μας μιλά για τη συνάντηση του με τους "Ήρωες"

Ποιοι είναι οι "Ήρωες" που έγιναν η αφορμή να βρεθούν στη σκηνή οι βετεράνοι ηθοποιοί Αρζόγλου, Βαλαβανίδης και Σκουρολιάκος; Ο σκηνοθέτης της παράστασης που παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο μας τους συστήνει.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 21 έως 27 Νοεμβρίου και αξίζουν.

Η αξία της ζωής

Ο πόνος είναι αναπόφευκτος, όμως η αξία της ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη μοιάζει να λέει η Αμερικανίδα συγγραφέας, μέσα από την ιστορία δύο ζευγαριών που βιώνουν πολλαπλές απώλειες. Το σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας δίνοντας προβάδισμα στις ερμηνείες. | Powered by Uber

Γυάλινος κόσμος

Πολύ ενδιαφέρουσα, αν και συζητήσιμη, προσέγγιση του αριστουργήματος του Τενεσί Ουίλιαμς. Μέσα σε μια απογυμνωμένη συνθήκη, το έργο κατεβαίνει στην πλατεία ακέραιο, δείχνει σαν να φωτίζεται εκ νέου, ενώ οι ερμηνείες κάνουν το όλο εγχείρημα να δικαιώνεται. | Powered by Uber