
Η θεατρική παραγωγή "Επέκεινα της επιστροφής” φέρνει στη σκηνή μια δίγλωσση παράσταση που ενώνει δύο πολιτισμούς, τον ελληνικό και τον αιγυπτιακό, δημιουργώντας έναν διάλογο. Στο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο Στέφανος Καρυδάκης, η ποίηση του Καβάφη αναβιώνει μέσα από έναν ποιητικό διάλογο που διατρέχει το παρελθόν και το παρόν. Η παράσταση υπογραμμίζει την έννοια της επιστροφής, μέσω μιας ιδιαίτερης θεατρικής αφήγησης που φέρνει κοντά δύο κόσμους, δύο γλώσσες, δύο πολιτισμούς.

Η δίγλωσση θεατρική παραγωγή στήνει γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε πολιτισμούς και θα παρουσιαστεί στην Αλεξάνδρεια, στις 22 Μαρτίου, στο θέατρο Ιουλίας Σαλβάγου με ελεύθερη είσοδο, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη παράσταση στο Κάιρο, στις 24 Μαρτίου, στο θέατρο της Αμπετείου Σχολής. Με πρωταγωνιστές 10 ηθοποιούς από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, συνδυάζει την ελληνική ποίηση του Καβάφη με την ατμόσφαιρα και το πνεύμα της Αιγύπτου.

Η σκηνοθεσία και συγγραφή από τον Στέφανο Καρυδάκη και το βίντεο αρτ δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γεμάτη από συμβολισμούς και συναισθηματική ένταση. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Γκαβάκου, Μάκης Ακριτίδης και Νικόλας Τουρνάκης, ενώ τους συνοδεύουν οι Αιγύπτιοι ηθοποιοί Abdulrahman H. Hashem, Hader Sayed Ahmed και Anas Labeeb.