"2:22 - A Ghost Story": Φάνης Μουρατίδης, Φαίη Ξυλά, Ναταλία Δραγούμη και Στάθης Μαντζώρος μιλούν για το μεταφυσικό θρίλερ

Ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης και οι συμπρωταγωνιστές του Φαίη Ξυλά, Ναταλία Δραγούμη και Στάθης Μαντζώρος μάς δίνουν μια γεύση από όσα θα συμβούν στο γεμάτο σασπένς έργο του Ντάνι Ρόμπινς (Αλάμπρα, από 25/10).

2:22 – A _Ghost Story

Φάνης Μουρατίδης: "Είναι ένα σύγχρονο αστικό κείμενο που με ενδιαφέρει πολύ"

"Το "2:22 - A Ghost Story” του Ντάνι Ρόμπινς είναι από εκείνα τα έργα που γράφτηκαν μετά το 2005 και ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Αλάμπρα θέλω να υπάρχουν στο ρεπερτόριό μας. Είναι ένα σύγχρονο αστικό κείμενο, που μας ωθεί να βρούμε πιο μοντέρνους τρόπους αντίληψης, έκφρασης και στησίματος. Το συγκεκριμένο έργο έχει ένα ρίσκο: κινείται στην περιοχή του θρίλερ και έχει σασπένς, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εκφράζει μια σύγχρονη τάση νέων συγγραφέων, τα τελευταία είκοσι χρόνια, να συνδυάζουν διαφορετικά είδη. Το "2:22 - A Ghost Story” είναι ένα χαρμάνι που συνδυάζει κοινωνικό δράμα, κομεντί και θρίλερ. Είναι μεγάλη πρόκληση η σκηνοθεσία αυτού του έργου, πιστεύω ωστόσο ότι το κοινό θα το αγαπήσει επειδή μιλά για το τι ορίζει ο καθένας  ως πραγματικότητα. Μετά την καραντίνα κληθήκαμε να ξαναβρούμε τα γράδα μας, σε σχέση με αυτό που καθένας αντιλαμβάνεται ως αλήθεια και ψέμα και να σκεφτούμε τι σημαίνει πιστεύω τον άνθρωπο που αγαπώ. Όλα αυτά προκύπτουν μέσα από το έργο, που μας βάζει μέσα σε ένα σπίτι, όπου κάθε βράδυ στις 2:22, στο παιδικό δωμάτιο μιας οικογένειας, υπάρχει μια παρουσία. Εγώ ερμηνεύω τον πατέρα, τον Σάμι, έναν έξυπνο, χαριτωμένο, προβοκάτορα, πειραχτήρι, σπασίκλα, έναν τύπο που θα θέλαμε να είμαστε, αλλά και να μην είμαστε. Όταν επιστρέφει από ταξίδι, μαθαίνει από τη γυναίκα του για το παράξενο φαινόμενο που παρατηρείται στο σπίτι τους και το αμφισβητεί".

2:22 - A Ghost Story

Φαίη Ξυλά: "Το έργο έχει αρκετό χιούμορ και μπορεί να το δει όλη η οικογένεια"

"Το έργο μας έχει στοιχεία θρίλερ, έχει μυστήριο, χιούμορ, αλλά είναι και ένα έργο σχέσεων… Αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός με εντυπωσίασε. Επίσης, ενώ είναι ρεαλιστικό, εισάγει με έξυπνο τρόπο το υπερφυσικό στοιχείο. Πιστεύω πως μπορούν να το δουν και οι έφηβοι που είναι εξοικειωμένοι με το θέατρο. Ο γιος μου, για παράδειγμα, θα με δει να ερμηνεύω τη γυναίκα που βρίσκεται μόνη με το νεογέννητο μωράκι της και στις 2:22 ακριβώς αντιλαμβάνεται ότι στο δωμάτιο υπάρχει άλλη μία παρουσία. Μοιράζεται την εμπειρία της με τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο σπίτι και αναζητά εκείνον που θα την πιστέψει. Ως μαμά έχει έντονο το αίσθημα της προστασίας, αλλά επειδή είναι κουρασμένη αναρωτιέται και η ίδια αν όντως συμβαίνει αυτό που ένιωσε. Αναμετριέται με τη λογική της. Αυτό δεν συμβαίνει και στη ζωή μας πολλές φορές; Όλο αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνη και τον άντρα της".

2:22 - A Ghost Story

Ναταλία Δραγούμη: "Η παράστασή μας δεν έχει 'θεατρίλα'"

"Είμαι η Λορίν, ψυχίατρος και παλιά φίλη του Σάμι, ο οποίος με καλεί στο σπίτι τους μαζί με τον νυν σύντροφό μου. Λέω νυν γιατί αλλάζω εύκολα συντρόφους και γενικά δεν είμαι κατασταλαγμένη. Δεν έχω "τακτοποιηθεί”, όπως λένε, δεν έχω παντρευτεί, δεν έχω παιδιά, δεν ζω το μοντέλο της κλασικής ονειρεμένης οικογενειακής κατάστασης. Και τίθεται το ερώτημα: τι κάνει μια γυναίκα μόνη της ύστερα από μια ηλικία; Κατά τα άλλα, είμαι μια γυναίκα της εποχής μου. Το έργο έχει μεταφυσικά στοιχεία, θρίλερ και πολύ χιούμορ. Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που τον πυροδοτεί η σκηνοθετική οδηγία να μην παίζουμε, αλλά να είμαστε. Είναι πρόκληση για μένα, ως ηθοποιό, να παίξω σε μία παράσταση που δεν έχει "θεατρίλα” και με αυτόν τον τρόπο μπορεί επιτυγχάνει τη διάδραση".

2:22 - A Ghost Story

Στάθης Μαντζώρος: "Είναι μια ιστορία που μπορεί να συμβαίνει στη διπλανή πόρτα"

"Είναι από εκείνα τα έργα που ξεκινούν ως μαύρη κωμωδία και μέσα από συμβάντα αποκαλύπτονται οι χαρακτήρες. Υπάρχει μια αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Παράλληλα, οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους, τους φόβους τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους. Το "2:22 - A Ghost Story” είναι μια ιστορία που μπορεί να συμβαίνει στη διπλανή πόρτα και καλεί το κοινό να κοιτάξει μέσα από την κλειδαρότρυπα, σαν να το βιώνει μαζί με τους ηθοποιούς. Ερμηνεύω έναν άνθρωπο που έχει διατηρήσει την παιδικότητα μέσα του, είναι διαχυτικός και αληθινός. Βιώνει τη χαρά και την απογοήτευση με τον ίδιο έντονο τρόπο. Και κάτι σημαντικό: είναι διαισθητικός και αυτός θα επωμιστεί το κομμάτι του μεταφυσικού στο έργο. Η παρουσία του βοηθά να τα εξελιχθούν τα γεγονότα όταν η βραδιά και τα συμβάντα αρχίζουν και δυσκολεύουν και η μαύρη κωμωδία καταστάσεων δίνει τη θέση της στο μεταφυσικό θρίλερ".

2:22 - A Ghost Story

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

2:22 – A Ghost Story

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Στο σύγχρονο υπερφυσικό θρίλερ που σάρωσε το Γουέστ Εντ με τον συνδυασμό ίντριγκας, χιούμορ και τρόμου, η Τζεν είναι πεπεισμένη ότι το σπίτι της είναι στοιχειωμένο, αντίθετα με τον σκεπτικισμό του συζύγου της, Σαμ. Κατά τη διάρκεια του δείπνου με τους παλιούς τους φίλους, τη Λορίν και τον νέο της σύντροφο, Μπεν, οι εντάσεις αυξάνονται καθώς συζητούν για την ύπαρξη φαντασμάτων. Καθώς η βραδιά προχωρά, μια ανησυχητική παρουσία πλησιάζει όλο και περισσότερο, αναγκάζοντας την παρέα να μείνει ξύπνια μέχρι τις 2:22 π.μ. για να ανακαλύψει τι κρύβεται πέρα από το προφανές, γεγονός που οδηγεί τους ήρωες να αντιμετωπίσουν τις εσωτερικές συγκρούσεις τους και να αναζητήσουν την αλήθεια.

Αλάμπρα

Στουρνάρη 53

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Επισκεφθήκαμε το ανακαινισμένο θέατρο Κνωσός και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

Είναι ένα αληθινό στολίδι το ανακαινισμένο θέατρο Κνωσός. Καλοσωρίζουμε το σύγχρονο θέατρο με πληρέστατη τεχνολογική προίκα, που διατηρεί τη γοητεία του και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως είναι ο Τόμας Οστερμάγιερ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
26/10/2024

Παναγιώτης Μπουγιούρης: " Όταν συναντάς ένα τόσο σπουδαίο έργο σαν τον "Θείο Βάνια", συναντιέσαι με τον Θεό"

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ο Αστρόφ στον τσεχοφικό "Θείο Βάνια" του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μας μιλά για το έργο και τη συνάντηση του με τον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Δημήτρη Καταλειφό.

Γνωστοί και ανερχόμενοι πρωταγωνιστές σε παραστάσεις που επαναλαμβάνονται

Με πολλές επαναλήψεις και, ο φετινός χειμώνας ξανά φέρνει στη σκηνή ωραία πρωταγωνιστικά ζευγάρια.

Πρώτες φωτογραφίες από τον "Ματωμένο γάμο" στο θέατρο Μοντέρνοι Καιροί

Από τις 9 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή ο θίασος Μοντέρνοι Καιροί παρουσιάζει το ποιητικό αριστούργημα του Λόρκα, ένα έργο-πεδίο μάχης έρωτα και θανάτου.

Δημοκρατία του Μπακλαβά" και το πολιτικό θέατρο που μας αρέσει

Η σουρεαλιστική ουτοπία του Ανέστη Αζά, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και φαντασίας επιστρέφει. Μην την χάσετε!

Ο Γιάννης Καλαβριανός ανοίγει την θεατρική "Πύλη της Κόλασης"

Ο Γιάννης Καλαβριανός εμπνέεται από δύο θυελλώδεις ερωτικές ιστορίες και το εμβληματικό γλυπτό του Ροντέν "Η Πύλη της Κόλασης" για το νέο του έργο, που παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (από 1/11).

Αν θεωρείτε την ερωτική σχέση σας δεδομένη δείτε το "Sexy laundry"

Έχει χιούμορ, τυφερότητα, συγκίνηση το έργο "Sexy laundry" της Μισέλ Ριμλ, που παίζεται για 4η χρονιά στο Κάππα με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Ρένια Λουιζίδου και φέρνει την ανατροπή σε όσους θεωρούν δεδομένες τις ερωτικές σχέσεις.