"Το ακρωτήρι": Πρώτες φωτογραφίες από το οικογενειακό δράμα μυστηρίου που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Δημήτρης Αλεξανδρής συμπρωταγωνιστούν στο βραβευμένο έργο της Off Broadway σκηνής, που θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το ακρωτήρι @Giorgos_Kaplanidis

Με ένα βραβευμένο έργο που θα δούμε για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή και την εκ νέου συνεργασία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου με τη Μαρία Ναυπλιώτου, μετά το καθηλωτικό "Master Class", ξεκινάει η σεζόν για το θέατρο Ιλίσια, στις 6 Δεκεμβρίου. Το "Ακρωτήρι" του Σαρ Γουάιτ είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα της Off Broadway σκηνής και έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις: 1ο βραβείο θεατρικού έργου του Blanche and Irving Laurie Foundation’s Theatre Visions Fund Award, υποψήφιο για Outer Critics Circle Awards, Drama League Award και τρία Lucille Lortel Awards.

Το ακρωτήρι
@Giorgos_Kaplanidis

Το έργο παρακολουθεί την πορεία της Τζουλιάνας, μιας χαρισματικής και παθιασμένης νευρολόγου, από την κορυφή στην πτώση και από εκεί στην ελπίδα, και μιλά με μοναδικό τρόπο για την ενδιάμεση γκρίζα ζώνη, στην οποία κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με την απώλεια της συνείδησης. Η Μαρία Ναυπλιώτου συναντάει στη σκηνή τον Δημήτρη Αλεξανδρή, ενώ τη διανομή συμπληρώνουν η Στεφανία Ζώρα και ο Αυγουστίνος Κούμουλος. Η μετάφραση είναι του Νικηφόρου Βαλτινού, η απόδση και η σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, η κίνηση του Αυγουστίνου Κούμουλου, τα σκηνικά & τα κοστούμια της Ηλένιας Δουλαρίδη, ο σχεδιασμός φωτισμών του Σάκη Μπιρμπίλη, το βίντεο του Βασίλη Ματζώρου και η μουσική του Πάνου Γκίνη.

Το ακρωτήρι
@Giorgos Kaplanidis

Το "Ακρωτήρι" μάς παρουσιάζει την τραγωδία του να χάνει κανείς σταδιακά την συνείδηση του και την σκληρή μάχη που δίνει καθημερινά με τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Μιλάει τελικά για το πώς μπορεί κάνεις να επανεφεύρει τον εαυτό του βρίσκοντας τον τρόπο να "περπατήσει" ξανά στην ζωή ακόμα και μετά τη μεγαλύτερη τραγωδία. Ο Σαρ Γουάιτ έχει γράψει για δύο χαρακτήρες που παλεύουν να βρουν το κέντρο τους και ειδικά για μία ηρωίδα που αγωνίζεται να επανέλθει στο φως. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ιλίσια

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η φάλαινα" και τη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Είναι γεγονός, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει επιτύχει μία εκπληκτική μεταμόρφωση για τις ανάγκες του ρόλου που ερμηνεύει στη "Φάλαινα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/10/2024

Μη τη χάσετε: Η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" επιστρέφει στην Αθήνα!

Η σπαρταριστή παράσταση του Ανέστη Αζά κάνει στάση στο θέατρο "Αλέκος Αλεξανδράκης" (από 25/10) κι εμείς σημειώνουμε τους τέσσερις λόγους της δικαιολογημένης επιτυχίας της.

Η εμβληματική ταινία "Το Μίσος" γίνεται χιπ χοπ μιούζικαλ στο Παρίσι

Μια νέα χιπ χοπ μουσική διασκευή της κλασικής ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς περιοδεύει σε όλη τη Γαλλία, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που παραμένουν επίκαιρα.

"Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής": Είδαμε πρόβα της νέας παράστασης του Σταμάτη Φασουλή

Μια κωμωδία με αέρα παλιού ελληνικού σινεμά ανεβάζει ο σημαντικός σκηνοθέτης και ηθοποιός . Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" στο Μικρό Παλλάς στις 23/10, είδαμε πρόβα και μιλήσαμε μαζί του. Γιατί επέλεξε αυτό το έργο; Είναι επίκαιρο; Ποια η σημαντική προσθήκη που έκανε και ποιο το ρίσκο που πήρε; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

Πρώτη ματιά στην "Ωραία μου κυρία" με τους Demy, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ίαν Στρατή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Σε μια υπερπαραγωγή σαράντα συντελεστών έρχεται σε λίγες μέρες στη σκηνή του Παλλάς για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο μιούζικαλ σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

"Κόκκαλο": Ο Γεράσιμος Γεννατάς επιστρέφει για 4η χρονιά με το ανεπανάληπτο ερμηνευτικό σόλο

Τι θα είχε να μας πει ο Αντονέν Αρτό αν βρισκόταν στη θεατρική σκηνή; Μην το αναρωτιέστε…δείτε τον στο "Κόκκαλο", τον μονόλογο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη.

"Φιλοσοφία και Μύθος": Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με τον Κρις Κούπερ

Το Εργαστήρι Θεάτρου "Ξένια Καλογεροπούλου" διοργανώνει μία ηλεκτρονική συνάντηση με τον Άγγλο συγγραφέα, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της Accident Time.