"Φιλοσοφία και Μύθος": Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με τον Κρις Κούπερ

Το Εργαστήρι Θεάτρου "Ξένια Καλογεροπούλου" διοργανώνει μία ηλεκτρονική συνάντηση με τον Άγγλο συγγραφέα, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της Accident Time.

Κρις Κούπερ

Το Εργαστήρι Θεάτρου "Ξένια Καλογεροπούλου" συνεχίζει τον εορτασμό του για τα 20 χρόνια με ένα διαδικτυακό σεμινάριο με τον συνεργάτη μας από Αγγλία, τον Κρις Κούπερ  συγγραφέα, σκηνοθέτη, καλλιτεχνικό διευθυντή της Accident Time. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου (19.00-21.30) και έχει τον τίτλο "Φιλοσοφία και Μύθος".

Με τα λόγια του Κρις Κούπερ

Ποιός είμαι; Από που έρχομαι; Από που ερχόμαστε; Πού πάμε; Η απορία, ο φόβος και το δέος είναι γνώριμοι σύντροφοι. Ιστορία (με τη μορφή μύθων ή λαογραφίας) και η φιλοσοφία διασταυρώνονται. Η απορία και ο φόβος συγκλίνουν σε κάτι ανησυχητικό και θαυμάσιο ταυτόχρονα. Όπως το θέτει η Μαρία Τατάρ, στον κόσμο του παραμυθιού ”οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, και αυτό που συμβαίνει είναι συχνά τόσο εκπληκτικό που συχνά προκαλεί ένα τράνταγμα.” Η ιστορία έχει σκοπό να μας ωθεί να επανεκτιμήσουμε όλες τις αντιλήψεις, τις προκαταλήψεις, τους βαθύτερους φόβους μας, και να πούμε το ,κατά τα άλλα, ανείπωτο. Οι ιστορίες συνδέονται με συναισθήματα μυστηρίου, παράξενου, δέους. Και μακροζωούν στη συλλογική μνήμη. Ίσως υπάρχει λόγος για αυτό. Και αυτό γιατί ένας μύθος δεν ήταν ποτέ σύγχρονη ιστορία με την έννοια του σύγχρονου θέματος ή γεγονότος. Αλλά παράλληλα με μια οντολογική έννοια που εξερευνά την ύπαρξη, το είναι και το γίγνεσθαι - με λίγα λόγια εξερευνώντας το παγκόσμιο θέμα όλων των αφηγήσεων - τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Ο Κρις Κούπερ βρίσκεται σε ένα ταξίδι διδασκαλίας και μάθησης με συναδέλφους, παιδιά και νέους στο Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου από το 2008. Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο θα διερευνήσει τη σύνδεση μεταξύ φιλοσοφίας, ιστορίας και θαύματος, φόβου και δέους χρησιμοποιώντας γνωστούς ελληνικούς μύθους  εστιάζοντας στην εξερεύνηση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση (email: info@ergastiritheatroukalogeropoulou.com), καθώς θα υπάρχει περιορισμός στις θέσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"The doctor": Η σαρωτική παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου επιστρέφει

Το πολυσυζητημένο θεατρικό θρίλερ του Ρόμπερτ Άικ με πρωταγωνιστές τους Στεφανία Γουλιώτη και Νίκο Χατζόπουλο επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/10/2024

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η φάλαινα" και τη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Είναι γεγονός, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει επιτύχει μία εκπληκτική μεταμόρφωση για τις ανάγκες του ρόλου που ερμηνεύει στη "Φάλαινα".

Μη τη χάσετε: Η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" επιστρέφει στην Αθήνα!

Η σπαρταριστή παράσταση του Ανέστη Αζά κάνει στάση στο θέατρο "Αλέκος Αλεξανδράκης" (από 25/10) κι εμείς σημειώνουμε τους τέσσερις λόγους της δικαιολογημένης επιτυχίας της.

Η εμβληματική ταινία "Το Μίσος" γίνεται χιπ χοπ μιούζικαλ στο Παρίσι

Μια νέα χιπ χοπ μουσική διασκευή της κλασικής ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς περιοδεύει σε όλη τη Γαλλία, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που παραμένουν επίκαιρα.

"Το ακρωτήρι": Πρώτες φωτογραφίες από το οικογενειακό δράμα μυστηρίου που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Δημήτρης Αλεξανδρής συμπρωταγωνιστούν στο βραβευμένο έργο της Off Broadway σκηνής, που θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

"Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής": Είδαμε πρόβα της νέας παράστασης του Σταμάτη Φασουλή

Μια κωμωδία με αέρα παλιού ελληνικού σινεμά ανεβάζει ο σημαντικός σκηνοθέτης και ηθοποιός . Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" στο Μικρό Παλλάς στις 23/10, είδαμε πρόβα και μιλήσαμε μαζί του. Γιατί επέλεξε αυτό το έργο; Είναι επίκαιρο; Ποια η σημαντική προσθήκη που έκανε και ποιο το ρίσκο που πήρε; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

Πρώτη ματιά στην "Ωραία μου κυρία" με τους Demy, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ίαν Στρατή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Σε μια υπερπαραγωγή σαράντα συντελεστών έρχεται σε λίγες μέρες στη σκηνή του Παλλάς για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο μιούζικαλ σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.