Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "True West"

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την ατμόσφαιρα του "True West" στο θέατρο Χώρα δείτε το πρώτο φωτογραφικό υλικό από την παράσταση.

True West θέατρο Χώρα ©Patroklos_Skafidas

Μια ανατομία των πιο σκοτεινών πτυχών της αμερικανικής κοινωνίας και οικογένειας είναι το  "True West” του Σαμ Σέπαρντ. Με την χαρακτηριστική ωμή και ρεαλιστική αφήγησή του, αλλά πάντα με μαύρο χιούμορ και τρυφερότητα, ο Σέπαρντ μας βυθίζει σε έναν κόσμο διαλυμένων οικογενειακών δεσμών και μοναξιάς. Έναν κόσμο όπου απογοητευμένοι αντιήρωες ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης παλεύοντας με προσωπικούς δαίμονες και υπαρξιακές αβεβαιότητες.

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Σαμ Σέπαρντ, "True West" με τη ματιά της Έλενας Καρακούλη και τους Νίκο Ψαρρά και Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μαζί τους επί σκηνής ο Νέστορας Κοψιδάς, η Αλεξάνδρα Παντελάκη και ο μουσικός Μίκης Παντελούς.

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

Γράφει κάπου ο Σαμ Σέπαρντ

"Αισθάνομαι ότι υπάρχουν περιοχές μέσα μου που είναι παντελώς άγνωστες. Απέραντες, μυστηριώδεις και επικίνδυνες περιοχές". Αυτές τις σκοτεινές περιοχές των δεσμών και των αντιφάσεων αλλά και το χιούμορ που υπάρχει στη σχέση δύο αδελφών θα επιχειρήσει να φωτίσει η παράσταση, λέει η σκηνοθέτις Έλενα Καρακούλη και συνεχίζει: Δύο αδέλφια που παρά τις φαινομενικές τους διαφορές, καταλήγουν τελικά κατά κάποιον τρόπο στην ίδια έρημο, αυτή στην οποία κατοικεί ο πατέρας τους. Τα απομεινάρια του παρελθόντος είναι όλα εκεί και γεννούν την σύγκρουση. Η λύση βρίσκεται στην επιστροφή. Παιδική ηλικία: παιδιά που παίζουν στο πάτωμα. Τα μαλώματα της μητέρας. Η ζωντανή μουσική ξυπνάει το παρελθόν, κογιότ και γρύλοι ακούγονται όσο τα δύο αδέλφια μονομαχούν, προσπαθώντας να αμυνθούν ο ένας στα χτυπήματα του άλλου. Η οικογένεια διαλύεται αφού πρώτα τους έχει διαλύσει. Το παρόν είναι το παρελθόν μας, είναι σαν να μας λέει ο Σέπαρντ, και κανείς δεν μπορεί να αποδράσει από τις ρίζες του. Όχι προτού αναμετρηθεί με την αληθινή του φύση”.

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

Η υπόθεση

Στο σκηνικό της ασφυκτικής ζέστης της ερήμου της Καλιφόρνιας, δυο αδέρφια ζουν στο σπίτι της αυστηρής μητέρας τους, εκεί όπου τα έπιπλα αναδίδουν  αλκοόλ και την ανάμνηση ενός πατέρα που κάποτε χάθηκε στην έρημο. Ο Λη, ο μεγάλος αδερφός, είναι ένας μοναχικός διαρρήκτης. Ο μικρός αδερφός Όστιν,  οικογενειάρχης και επαγγελματίας συγγραφέας κινηματογραφικών σεναρίων, ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο. Στο μικροαστικό σπίτι, το γεμάτο φυτά και μνήμες, τα δυο αδέρφια μονομαχούν, ακροβατώντας πάνω στα απομεινάρια του κοινού τους παρελθόντος. Η σύγκρουσή τους κορυφώνεται, όταν εισβάλλει στη ζωή τους ο Σολ, παραγωγός από το Χόλιγουντ, που θα τους οδηγήσει σε μια αναπάντεχη αντιστροφή ρόλων: Ο Λη γίνεται σεναριογράφος, ενώ ο αδερφός του αποφασίζει να γίνει διαρρήκτης.

Δείτε το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

True West θέατρο Χώρα
©Patroklos_Skafidas

True West θέατρο Χώρα

Προπώληση: more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

True West

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 110 '

Στην εμβληματική οικογενειακή ιστορία του πολυσχιδή δημιουργού, δύο αδέλφια, ένας μοναχικός διαρρήκτης κι ένας οικογενειάρχης συγγραφέας κινηματογραφικών σεναρίων που ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο, ζουν στο σπίτι της αυστηρής μητέρας τους, όπου τα έπιπλα αναδίδουν αλκοόλ και την ανάμνηση ενός πατέρα χαμένου στην έρημο. Μονομαχούν, ακροβατώντας πάνω στα απομεινάρια του κοινού τους παρελθόντος. Η σύγκρουσή τους κορυφώνεται όταν εισβάλλει στη ζωή τους ο Σολ, ένας παραγωγός του Χόλιγουντ που θα τους οδηγήσει σε μια αναπάντεχη αντιστροφή ρόλων: ο μεγαλύτερος Λη γίνεται σεναριογράφος, ενώ ο μικρότερος αδερφός του, Όστιν, αποφασίζει να γίνει διαρρήκτης.

Χώρα

Αμοργού 20

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Οξυγόνο": Ο Γιώργος Κουτλής στη Στέγη με ένα θεατρικό rave που ανατρέπει ό,τι θεωρείται δεδομένο

Το έργο-μανιφέστο των 00s που έγραψε ο Ιβάν Βιριπάγιεφ παρουσιάζεται ως αντίδοτο στην "ψυχοπολιτική ασφυξία" της Generation Z, με την υπογραφή του ταλαντούχου σκηνοθέτη της νέας γενιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

"Αγγέλα Παπάζογλου": Δείτε την Άννα Βαγενά σε ένα ρόλο ζωής

Πώς να αποχωριστεί το ρόλο της "Αγγέλας Παπάζογλου" η Άννα Βαγενά, αφού καταθέτει την ψυχή της; Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του μονόλογου στην Κοκκινιά, η Σμυρνιά ρεμπέτισσα είναι ακόμα εδώ.

Οι πέντε "Λύκαινες" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη έρχονται στο Εμπορικόν

Οι Ράνια Οικονομίδου, Αγλαΐα Παππά, Βίκυ Βολιώτη, Νικολέττα Καρρά, Ισιδώρα Δωροπούλου πρωταγωνιστούν στις "Λύκαινες" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη που θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη στο Εμπορικόν.

Oι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 17 έως 23 Οκτωβρίου και ξεχωρίζουν.

Άρθουρ Μίλερ: 5 έργα του θρυλικού δραματουργού που γεννήθηκε σαν σήμερα (17/10)

Ο Άρθουρ Μίλερ διερεύνησε τις επιπτώσεις της κοινωνικής πίεσης, την αποτυχία του αμερικανικού ονείρου και τις αδυναμίες του ανθρώπινου χαρακτήρα.

Outro

Με την πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος επιχειρεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα, τόσο κειμενικά όσο και σκηνοθετικά, που αφηγείται την ιστορία μιας "επιστροφής"˙ το πετυχαίνει με μια παράσταση που έχει νεύρο και αξιοσημείωτη σκηνοθεσία, αν και δεν ξεφεύγει από τη φλυαρία. | Powered by Uber

Ο χορός των εραστών

Η παράσταση, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Τιάγκο Ροντρίγκες και ερμηνείες του Νίκου Καραθάνου και της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, μας προσφέρει κάτι λιγότερο από μιας ώρας πολύτιμη, συμπυκνωμένη ποίηση, ένα τρυφερό σκηνικό τραγούδι για τον έρωτα και το χρόνο. | Powered by Uber