"Outro": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση που φέρνει μαζί στη σκηνή Φέστα-Καραμίχο

Αντί να βυθιζόμαστε στην απογοήτευση, αξίζει να σταθούμε με ειλικρίνεια απέναντι στη ζωή μας δείχνει το “Outro”, που μόλις έκανε πρεμιέρα στο ΠΛΥΦΑ.

Outro 2024-25 Καρίνα Λογοθέτη

Ο Λουκάς, ένας συγγραφέας, επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στο πατρικό του, σ’ ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Θέλει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, τις χαμένες ευκαιρίες, να βρει το θάρρος ν’ αντιμετωπίσει τον εαυτό του απέναντι στην οικογένειά του. Να υπερασπιστεί τις επιλογές, τα "θέλω", την ταυτότητά του. Θα δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος ώστε να βρει τη λύτρωση που αποζητά;

Outro 2024-25
Καρίνα Λογοθέτη

Αυτή είναι η υπόθεση του "Outro” του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, ένα έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, τη διαφορετικότητα και την κοινωνική αποδοχή βασισμένο στο θεατρικό έργο του Jean - Luc Lagarce, "Juste la fin du Monde”, το οποίο μετέπειτα έγινε ταινία (στα ελληνικά: "Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου") από τον Xavier Dolan και απέσπασε πολλά βραβεία. Η Γιώτα Φέστα ερμηνεύει το ρόλο της μητέρας και ο Γιώργος Καραμίχος του Λουκά. Μαζί τους παίζουν τρεις νέοι ηθοποιοί ο Σταύρος Λιλικάκης, η Ιφιγένεια Βαρελά και η Αμαλία Μπαμπλέκη.

outro 2024-25
Καρίνα Λογοθέτη

outro 2024-25
Καρίνα Λογοθέτη

 

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος είναι μόλις 29 ετών και έχει μπει δυναμικά στο θεατρικό στίβο. Είναι Απόφοιτος της πρωτοποριακής Ακαδημίας Θεάτρου και Χορού του Άμστερνταμ, με μαθητεία πλάι στον Ivo van Hove και μετρά σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό του. Στο "Outro” κάνει εκτενή χρήση της κάμερα ζωντανά , σε μια παρά­σταση ολοκληρωμένης αισθητικής και ιδεολογικής σύλληψης. Τη φετινή θεατρική σεζόν, μετά το "Outro", βάζει την σκηνοθετική υπογραφή του στον "Εχθρό του λαού”. Πρόκειται για παράσταση που βασίζεται στο έργο του Χένρικ Ίψεν και θα παιχτεί στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (από 26/2). 

outro 2024-25
Καρίνα Λογοθέτη

Στο σημείωμα του για το  "Outro” υπογραμμίζει: " Τι ρόλο παίζει η επιστροφή του καλλιτέχνη στο περιβάλλον που τον έδιωξε; Γυρίζει με την ελπίδα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει; Του έχει λείψει η ζεστασιά της οικογένειάς του ή απλά επιβεβαιώνει ότι καλώς έφυγε;

outro 2024-25
Καρίνα Λογοθέτη

 

Όσοι έχουν μεγαλώσει σε μια κλειστή ελληνική επαρχιακή πόλη, ξέρουν καλά τι σημαίνει να ονειρεύεσαι να το σκάσεις από το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Ένα περιβάλλον δίχως κανένα όριο ανοχής στη διαφορετικότητα, που προσπαθεί να καταπνίξει οποιαδήποτε φυσική σου τάση και να σου φορέσει τα πατροπαράδοτα στεγανά και τους φραγμούς που κυριεύονται από την ενοχή της απόλαυσης και θέτουν ψηλά τον πήχη της κοινωνικής αποδοχής και ομοιογένειας.

outoro 2024-25
Καρίνα Λογοθέτη

 

Στο "Outro” ήθελα να δημιουργήσω ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο το κοινό να νιώθει συμμέτοχο. Ο θεατής να προβληματιστεί για το πώς έχουμε δομήσει την κοινωνική μας πραγματικότητα, όχι απαραίτητα να ενστερνιστεί τις απόψεις που εκφράζονται”.

Προπώληση: more.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Outro

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Βασισμένη στο θεατρικό «Ακριβώς το τέλος του κόσμου» του Ζαν-Λουκ Λαγκάρς που μεταφέρθηκε στο σινεμά το 2016, η παράσταση αφηγείται την επιστροφή ενός συγγραφέα στο πατρικό του σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας μετά από χρόνια. Ο Λουκάς θέλει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, τις χαμένες ευκαιρίες, να βρει το θάρρος ν’ αντιμετωπίσει τον εαυτό του απέναντι στην οικογένειά του. Να υπερασπιστεί τις επιλογές, τα «θέλω», την ταυτότητά του. Το έργο μιλά για τις οικογενειακές σχέσεις, τη διαφορετικότητα, τις σκληρές και οικείες αλήθειες που γονατίζουν υπό το βάρος της κοινωνικής «αποδοχής».

ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Μάρτυρας κατηγορίας" της Αγκάθα Κρίστι με ένα θίασο αγαπημένων ηθοποιών στο θέατρο "Δημήτρης Χορν"

Έξυπνο χιούμορ, ανατροπές, ένα απροσδόκητο φινάλε, ένα σκανδαλώδες έγκλημα κι ένας μάρτυρας-κλειδί είναι τα συστατικά του διάσημου δικαστικού θρίλερ της μετρ του αστυνομικού μυστηρίου, που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης με all star θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2024

Η "Ρίτα" κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Ιφιγένεια Καραμήτρου και Γιώργος Καφετζόπουλος ζωντανεύουν την εκρηκτική μαύρη κωμωδία που καταπιάνεται πολύ εύστοχα με το δίπολο ζωή - θάνατος, τη μνήμη και τη λήθη, την αγάπη, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή.

Καμπαρέ Ποτ-Πουρέ απευθείας από το Λονδίνο στο Red Jasper Cabaret Theatre

Ποτισμένοι με κέφι και σουρεαλισμό είναι οι "Κουκουλίλι" (Coocoolili) που έρχονται για δύο βραδιές στο Red Jasper Cabaret Theatre.

Ποια είναι η σούπερ ομάδα του "Σούπερ Ατού" στο Vox;

Η καλλιτεχνική παρέα είναι συγκλονιστική: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Λάμπρος Φισφής, Χάρης Χιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Παρθένα Χοροζίδου, Σάρα Τοσκάνο, Άννα Φιλιππάκη, Μαρία Παπαφωτίου, Κώστας Γάκης. Τι ετοιμάζουν στο Vox;

"Ay, Carmela": Το αντιφασιστικό έργο επιστρέφει στο θέατρο Μεταξουργείο

Οι δύο δημιουργοί της θεατρικής εταιρείας Theartes υποδύονται δυο πλανόδιους θεατρίνους που διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με επιθεωρησιακά σκετς στο "Ay, Carmela" που επιστρέφει για τρίτη χρονιά

14 + 2 δημοφιλή θεατρικά έργα που θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας οδηγός για τις θεατρικές παραστάσεις του Οκτωβρίου που μας συστήνουν πρωτόπαικτα στην ελληνική σκηνή έργα. Σύγχρονα ή και με κινηματογραφική αίγλη, κωμωδίες ή με κοφτερό κοινωνικό σχόλιο, οι επιλογές ανάμεσά τους είναι πολλές. Και για να είστε στην ώρα σας στη παράσταση και χωρίς άγχος, μπορείτε να μοιραστείτε ένα Uber με τη παρέα σας και με την επιλογή του Split fare να διαμοιράσετε το τελικό κόστος του ταξί.

Η Έλενα Καρακούλη γράφει για το δικό της "True West"

Η σκηνοθέτρια Έλενα Καρακούλη έκανε ένα θεατρικό ταξίδι με προορισμό το "True west". Με αφορμή την πρεμιέρα στο θέατρο Χώρα γράφει για την πολυσήμαντη εμπειρία της σκηνοθετώντας το έργο του Σαμ Σέπαρντ.