"Ay, Carmela": Το αντιφασιστικό έργο επιστρέφει στο θέατρο Μεταξουργείο

Ay, Carmela! ©Φανή Τουμπουλίδου

"Το θεατρικό έργο "Ay, Carmela” είναι ένα πολιτικό μανιφέστο ενάντια στη βαρβαρότητα και τον φασισμό, τα οποία ακόμα και σήμερα ταλανίζουν τον σύγχρονο κόσμο μ’ έναν τρόπο, μάλιστα, που δεν είναι πάντα ορατός αλλά καλύπτεται, πολλές φορές, πίσω από το όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας! " δήλωνε στα "α” η Κατερίνα Μπιλάλη για το έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί με τον Κωνσταντίνο Κυριακού. 

Ay, Carmela!
©Φανή Τουμπουλίδου

Το βραβευμένο έργο του  Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα "Ay, Carmela” είναι μια που δίνει μια άλλη οπτική στην ιστορία του εμφυλίου πολέμου της Ισπανίας.  Η αλληγορική ιστορία γραμμένη με έντονα κωμικοτραγικά στοιχεία έχει για πρωταγωνιστές την Καρμέλα και τον Παουλίνο, δύο περιπλανώμενους καλλιτέχνες, που βρίσκονται κατά λάθος αιχμάλωτοι στην πλευρά των στρατευμάτων του Φράνκο, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου. Σε αντάλλαγμα της ελευθερίας τους, καλούνται να διασκεδάσουν τη στρατιωτική ιεραρχία με σκετς στο επίκεντρο των οποίων θα βρίσκεται η υπονόμευση των δημοκρατικών ιδεωδών, με σκοπό να χλευάσουν τα συλληφθέντα μέλη των Διεθνών Ταξιαρχιών, που πρόκειται να εκτελεστούν την επομένη μέρα. Η Καρμέλα, θέλει να ανατρέψει τα πράγματα, παρά τις προσπάθειες του Παουλίνο, που ισορροπεί ανάμεσα στην ηθική ευθύνη και τη δημόσια απειλή...

Ay, Carmela
Μαρία Χουρδάρη©

Μετά τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών, μια επιτυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα και τη βράβευσή της στα Θεατρικά Βραβεία "Κάρολος Κουν" της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τη σεζόν 2022-2023 (Έπαινος Σκηνοθεσίας, Γυναικείας Ερμηνείας και Ανδρικής Ερμηνείας) η παράσταση "Ay,Carmela”επιστρέφει στο θέατρο Μεταξουργείο, για 3η χρονιά, από τις 3/11.

Προπώληση: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Μάρτυρας κατηγορίας" της Αγκάθα Κρίστι με ένα θίασο αγαπημένων ηθοποιών στο θέατρο "Δημήτρης Χορν"

Έξυπνο χιούμορ, ανατροπές, ένα απροσδόκητο φινάλε, ένα σκανδαλώδες έγκλημα κι ένας μάρτυρας-κλειδί είναι τα συστατικά του διάσημου δικαστικού θρίλερ της μετρ του αστυνομικού μυστηρίου, που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης με all star θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2024

Η "Ρίτα" κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Ιφιγένεια Καραμήτρου και Γιώργος Καφετζόπουλος ζωντανεύουν την εκρηκτική μαύρη κωμωδία που καταπιάνεται πολύ εύστοχα με το δίπολο ζωή - θάνατος, τη μνήμη και τη λήθη, την αγάπη, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή.

Καμπαρέ Ποτ-Πουρέ απευθείας από το Λονδίνο στο Red Jasper Cabaret Theatre

Ποτισμένοι με κέφι και σουρεαλισμό είναι οι "Κουκουλίλι" (Coocoolili) που έρχονται για δύο βραδιές στο Red Jasper Cabaret Theatre.

"Outro": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση που φέρνει μαζί στη σκηνή Φέστα-Καραμίχο

Αντί να βυθιζόμαστε στην απογοήτευση, αξίζει να σταθούμε με ειλικρίνεια απέναντι στη ζωή μας δείχνει το "Outro", που μόλις έκανε πρεμιέρα στο ΠΛΥΦΑ.

Ποια είναι η σούπερ ομάδα του "Σούπερ Ατού" στο Vox;

Η καλλιτεχνική παρέα είναι συγκλονιστική: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Λάμπρος Φισφής, Χάρης Χιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Παρθένα Χοροζίδου, Σάρα Τοσκάνο, Άννα Φιλιππάκη, Μαρία Παπαφωτίου, Κώστας Γάκης. Τι ετοιμάζουν στο Vox;

14 + 2 δημοφιλή θεατρικά έργα που θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας οδηγός για τις θεατρικές παραστάσεις του Οκτωβρίου που μας συστήνουν πρωτόπαικτα στην ελληνική σκηνή έργα. Σύγχρονα ή και με κινηματογραφική αίγλη, κωμωδίες ή με κοφτερό κοινωνικό σχόλιο, οι επιλογές ανάμεσά τους είναι πολλές. Και για να είστε στην ώρα σας στη παράσταση και χωρίς άγχος, μπορείτε να μοιραστείτε ένα Uber με τη παρέα σας και με την επιλογή του Split fare να διαμοιράσετε το τελικό κόστος του ταξί.

Η Έλενα Καρακούλη γράφει για το δικό της "True West"

Η σκηνοθέτρια Έλενα Καρακούλη έκανε ένα θεατρικό ταξίδι με προορισμό το "True west". Με αφορμή την πρεμιέρα στο θέατρο Χώρα γράφει για την πολυσήμαντη εμπειρία της σκηνοθετώντας το έργο του Σαμ Σέπαρντ.