Τρεις "Ήρωες" καταλαμβάνουν το θέατρο Από Μηχανής

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το συγκινητικό έργο του Ζεράλντ Σιμπλερά, που σκηνοθετεί ο Δημήτης Μυλωνάς με μια δυνατή πρωταγωνιστική τριάδα.

Ήρωες

Ο Κώστας Αρζόγλου, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι οι τρεις "Ήρωες", δηλαδή οι τρεις βετεράνοι αξιωματικοί του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που περνούν τις μέρες τους σε ένα γηροκομείο, στο έργο του Γάλλου συγγραφέα Ζεράλντ Σιμπλερά, που θα δούμε σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά στη σκηνή του Από Μηχανής (από 16/10).

Το έργο μετράει περισσότερα από είκοσι χρόνια ζωής: γράφτηκε το 2003, ήταν υποψήφιο για τέσσερα βραβεία Μολιέρος στη χώρα του, ενώ το 2005 έκανε το ντεμπούτο του στη Μεγάλη Βρετανία (σε μετάφραση του Τομ Στόπαρντ), όπου και βραβεύτηκε με Ολιβιέ ως η καλύτερη νέα κωμωδία.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "σκεπτόμενο" μπουλβάρ, με δόσεις από… Τσέχοφ, καθώς δημιουργεί ποίηση από το καθημερινό και τετριμμένο, ενώ ο συγγραφέας κοιτάζει με τρυφερότητα και χιούμορ τη ζωή και τη σχέση των τριών ηλικιωμένων ανδρών. 

ηρωες

Πρόκειται για ένα κατεξοχήν έργο­ "ερμηνειών", που δομείται πάνω σε τρία πρόσωπα ίσης πρωταγωνιστικής παρουσίας, ένα έργο χωρίς πλοκή, αλλά με δράσεις και θέματα που προκύπτουν και σβήνουν αβίαστα κι έχουν σημασία όχι τόσο ως γεγονότα, αλλά για το σύμπαν που δημιουργούν: ένα σύμπαν βαθιά ανθρώπινο και τρυφερό, που εξυμνεί την ανδρική φιλία και το πάθος για ζωή υπό το πρίσμα των γηρατειών και του αναπόφευκτου θανάτου, και προσφέρει δυνατές συναισθηματικές στιγμές, που εναλλάσσονται μεταξύ γέλιου και συγκίνησης.

Οι "Ήρωες" παίχτηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μόλις το 2017-18, σε σκηνοθεσία του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, με τον Γιάννη Φέρτη, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Δημήτρη Πιατά στις ερμηνείες, οι απέσπασαν από κοινού το τρίτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στα βραβεία κοινού του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ήρωες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Τρεις βετεράνοι στρατιωτικοί κλεισμένοι σε ένα γηροκομείο, βάζουν στόχο να ζήσουν όπως εκείνοι θέλουν κόντρα στη μάχη με το χρόνο. Ακόμα κι αν η σωματική τους κατάσταση δεν τούς επιτρέπει να τα καταφέρουν, ακόμα κι αν με δυσκολία μπορούν να σηκωθούν από την καρέκλα, οι ίδιοι επιμένουν να πιστεύουν στο όνειρο. Μια τρυφερή και συγκινητική κωμωδία, η οποία με ευαισθησία αλλά και πολύ χιούμορ αγκαλιάζει τον άνθρωπο στη δύση της ζωής του. Οι τρεις ηλικιωμένοι βετεράνοι γίνονται πραγματικοί ήρωες καθώς κατορθώνουν όχι μόνο να μην παραδοθούν στο προδιαγεγραμμένο τέλος που όλο και πλησιάζει αλλά να μας δείξουν ότι η αγάπη για τη ζωή και η επιθυμία για το όνειρο δεν έχει ηλικία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Γιώργος Καραμίχος: "Είναι επείγον να κοιτάξουμε μέσα μας, ο ίδιος ο πλανήτης μας δείχνει πως πρέπει να αποδεχτούμε τη φύση μας"

Έντεκα χρόνια είχε να παίξει σε ελληνική σκηνή ο Γιώργος Καραμίχος και να, επέστρεψε αυτή τη σεζόν με μια παράσταση κι έπονται άλλες. Μιλήσαμε μαζί του για πολλά: θεατρικές εμπειρίες, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, για την ευθύνη των γονιών, για τη σχέση του με το χρόνο. Απολαύστε τον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
06/10/2024

Η "Προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ έρχεται στο Διάχρονο Θέατρο

Τον Νοέμβριο οι Βύρων Κολάσης, Κώστας Μπίγαλης και Έμμυ Δημητρακοπούλου μοιράζονται τις τρεις πλευρές ενός ερωτικού τριγώνου στο ευφυές έργο του Νομπελίστα συγγραφέα, που εξελίσσεται -με κινηματογραφική δομή- μέσα από ένα παιχνίδι με το χρόνο και τη μνήμη.

Ο "Μπογιατζής" συνεχίζει ακάθεκτος

Η θεότρελη κωμωδία του Άγγλου ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Τσέρτσιλ, "Ο μπογιατζής", συνεχίζεται στο θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

O Κώστας Κουτσολέλος και η Δώρα Στυλιανέση γράφουν για "Το παλτό και μία ιστορία υδρωπικίας"

Ο Κώστας Κουτσολέλος και η Δώρα Στυλιανέση ηθοποιοί αυτό-σκηνοθετούμενοι, καλλιτέχνες αυτό-διαχειριζόμενοι και, πρωτίστως, χωρίς να φοβούνται τον αυτοσαρκασμό μας λένε τις σκέψεις τους για την παράσταση "Το παλτό και μία ιστορία υδρωπικίας", που έρχεται στο Bios Basement (από 17 Οκτωβρίου).

Κωνσταντίνος Ασπιώτης: "Η ‘Κόρη του λοχαγού’ είναι η ιστορία μιας επανάστασης της αγάπης"

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μάς λέει όσα δεν ξέρουμε για την "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στις 23/10 στο Σύγχρονο Θέατρο, ενώ μιλάει και για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο "The Humans".

Δέκα επιτυχημένες παραστάσεις μετακομίζουν!

Σε νέα στέγη θα παίζονται δέκα παραστάσεις που έρχονται δυναμικά από τις προηγούμενες σεζόν.

Το θέατρο Σημείο γεμίζει "αστΕΡΩΣκονη", ένα σκηνικό έρωτα και κοσμογονίας

Εσείς πότε ερωτευτήκατε για τελευταία φορά, μας ρωτάει η Χριστίνα Ματθαίου με αφορμή τη νέα της παράσταση για την αρχαιότερη ιστορία σύγκρουσης, αυτή της ύλης που αφήνουν πίσω τους τα ερωτευμένα σώματα.