Ο "Μπογιατζής" συνεχίζει ακάθεκτος

Η θεότρελη κωμωδία του Άγγλου ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Τσέρτσιλ, "Ο μπογιατζής”, συνεχίζεται στο θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Ο μπογιατζής

Θέλουμε τις κωμωδίες και ο Γιώργης Κοντοπόδης πρωταγωνιστεί στον "Μπογιατζή" του  Ντόναλντ Τσέρτσιλ, μία από τις πιο χαριτωμένες κωμωδίες, που θα δούμε σε επανάληψη, με συμπρωταγωνίστριες τις Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου. Σύζυγος, εραστής, μπογιατζής κ.ά. μπλέκονται σε ένα παράξενο γαϊτανάκι που φένει την ανατροπή στην ανατροπή και οι τρεις ήρωες του έργου καταλήγουν "γυμνοί” με τις πετσέτες τους στο ξέφρενο χορευτικό φινάλε που θυμίζει πάρτι. 

Κολάζ Το μπορντέλο της μαντάμ Ρόζας, Ο μπογιατζής

Όλα ξεκινούν όταν η πάμπλουτη Μάρσια, σύζυγος του γενικού διευθυντή της Άτλας Ανυψωτικής και μέλος της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου, αποφασίζει να παρουσιάσει τον μπογιατζή που βάφει το ρετιρέ της για σύζυγό της, ενώ ο άντρας της βρίσκεται στο Μπαχρέιν για δουλειές. Στόχος της είναι να κοροϊδέψει την Τζέιν, τη σύζυγο του εραστή της, η οποία τους έκανε τσακωτούς να τρώνε πανακότα το προηγούμενο βράδυ και έχει έρθει να τα πει όλα στον απατημένο και ζηλιάρη άντρα της. Ο μπογιατζής, ενώ στην αρχή αρνείται, υποκύπτει μπροστά στο φουσκωτό πορτοφόλι της Μάρσια και καταλήγει να παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του συζύγου της, δημιουργώντας καταστάσεις απερίγραπτου γέλιου, οι οποίες κλιμακώνονται, όταν η ερωτική και θελκτική Τζέιν καταφτάνει....

Η συνέχεια είναι πικάντικη και θα την δείτε στο θέατρο Αυλαία, από 5/10. Ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος έχει σκηνοθετήσι την γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές βρετανική κωμωδία με πρωτότυπο τίτλο "The Decorator”, σε απόδοση του Γιάννη Αργυρούδη. Οι συντελεστές της παράστασης υπογραμμίζουν πως "η εντυπωσιακή κωμωδία – φάρσα του μέτρ του είδους Ντόναλντ Τσέρτσιλ, διαγράφει, ήδη, εξαιρετική πορεία στο εξωτερικό, όπου παρουσιάζεται με επιτυχία σε πολλλές χώρες και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής την περασμένη σεζόν, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Αυλαία αλλά και το καλοκαίρι στην αυλή του θεάτρου Απο Κοινού καθώς και στην Πάτρα, όπου φιλοξενήθηκε στο θέατρο ACT". 

Ο μπογιατζής
© Γιάννης Παυλίδης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μπογιατζής

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

H πάμπλουτη Μάρσια, σύζυγος του γενικού διευθυντή της Άτλας Ανυψωτικής και μέλος της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου, αποφασίζει να παρουσιάσει τον μπογιατζή, που βάφει το ρετιρέ της ως σύζυγό της όσο εκείνος λείπει για δουλειές. Κι όλα αυτά σε μία προσπάθεια να κοροϊδέψει τη σύζυγο του εραστή της, Τζέην, η οποία τους έκανε τσακωτούς να τρώνε πανακότα το προηγούμενο βράδυ και έχει έρθει να πει τα πάντα στον ζηλιάρη, απατημένο άντρα της; Ο μπογιατζής, ενώ στην αρχή αρνείται, υποκύπτει μπροστά στο φουσκωτό πορτοφόλι της Μάρσια και καταλήγει να παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του ως σύζυγος της, δημιουργώντας αστείες καταστάσεις οι οποίες κλιμακώνονται, όταν η ερωτική και θελκτική Τζέην καταφθάνει. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αστεία όταν η απατημένη σύζυγος αποφασίζει ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να απατήσει το δικό της μοιχό σύζυγό με το “σύζυγο” της Μάρσια, δηλαδή... τον μπογιατζή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρεις "Ήρωες" καταλαμβάνουν το θέατρο Από Μηχανής

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το συγκινητικό έργο του Ζεράλντ Σιμπλερά, που σκηνοθετεί ο Δημήτης Μυλωνάς με μια δυνατή πρωταγωνιστική τριάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
06/10/2024

Η "Προδοσία" του Χάρολντ Πίντερ έρχεται στο Διάχρονο Θέατρο

Τον Νοέμβριο οι Βύρων Κολάσης, Κώστας Μπίγαλης και Έμμυ Δημητρακοπούλου μοιράζονται τις τρεις πλευρές ενός ερωτικού τριγώνου στο ευφυές έργο του Νομπελίστα συγγραφέα, που εξελίσσεται -με κινηματογραφική δομή- μέσα από ένα παιχνίδι με το χρόνο και τη μνήμη.

O Κώστας Κουτσολέλος και η Δώρα Στυλιανέση γράφουν για "Το παλτό και μία ιστορία υδρωπικίας"

Ο Κώστας Κουτσολέλος και η Δώρα Στυλιανέση ηθοποιοί αυτό-σκηνοθετούμενοι, καλλιτέχνες αυτό-διαχειριζόμενοι και, πρωτίστως, χωρίς να φοβούνται τον αυτοσαρκασμό μας λένε τις σκέψεις τους για την παράσταση "Το παλτό και μία ιστορία υδρωπικίας", που έρχεται στο Bios Basement (από 17 Οκτωβρίου).

Κωνσταντίνος Ασπιώτης: "Η ‘Κόρη του λοχαγού’ είναι η ιστορία μιας επανάστασης της αγάπης"

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μάς λέει όσα δεν ξέρουμε για την "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στις 23/10 στο Σύγχρονο Θέατρο, ενώ μιλάει και για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο "The Humans".

Δέκα επιτυχημένες παραστάσεις μετακομίζουν!

Σε νέα στέγη θα παίζονται δέκα παραστάσεις που έρχονται δυναμικά από τις προηγούμενες σεζόν.

Το θέατρο Σημείο γεμίζει "αστΕΡΩΣκονη", ένα σκηνικό έρωτα και κοσμογονίας

Εσείς πότε ερωτευτήκατε για τελευταία φορά, μας ρωτάει η Χριστίνα Ματθαίου με αφορμή τη νέα της παράσταση για την αρχαιότερη ιστορία σύγκρουσης, αυτή της ύλης που αφήνουν πίσω τους τα ερωτευμένα σώματα.

"Η Δημοκρατία του Μπακλαβά": Η παράσταση φαινόμενο επιστρέφει μετά από διεθνή περιοδεία

Η καλοκουρδισμένη παράσταση που αποδομεί την "παραδοσιακή" ελληνοτουρκική εχθρότητα μέσα από μια απολαυστική κωμική παραβολή, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στην Αθήνα.