Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe στο θέατρο Arroyo

Η θεατρική παράσταση "Τα πέντε αφηγήματα" του Edgar Allan Poe, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Μικρόπουλου, ανεβαίνει στο θέατρο Arroyo, εξερευνώντας τη σκοτεινή ανθρώπινη φύση.

5 αφηγήματα ©Γιάννης Μαλτέζος – Δημήτρης Ζωγραφάκης

Μια νέα θεατρική παράσταση βασισμένη στα έργα του Edgar Allan Poe θα ανεβεί στο θέατρο Arroyo από τις 14 Οκτωβρίου. Ο τίτλος της παράστασης, "Τα πέντε αφηγήματα", αντλεί έμπνευση από το σκοτεινό και μυστηριώδες σύμπαν του Αμερικανού συγγραφέα, εξερευνώντας τα όρια του ανθρώπινου νου και τις πιο σκοτεινές επιθυμίες του.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Λεωνίδα Μικρόπουλο, ο οποίος επιμελήθηκε και τη θεατρική διασκευή μαζί με την Ίλια Παππά. Στο επίκεντρο της παράστασης βρίσκεται το αρχέγονο ένστικτο της διαστροφής, που σύμφωνα με τον Poe, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Το έργο υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό με το έντονο ψυχολογικό βάθος και την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζει.

Επι σκηνής θα δούμε τους  Ζωή Κουσάνα, Νίκος Μέλλος, Νικόλας Μπράβος, Αντρέας Μυλόπουλος, Κατερίνα Παπαδάκη, Ίλια Παππά, Έλενα Ραουζαίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ζώα και άνθρωποι δρουν στην παράσταση "Δαγκώνει;" της ομάδας Νοητή Γραμμή

Σταθερή εκπρόσωπος του Θεάτρου της Επινόησης η Όλγα Ποζέλη ανεβάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την παράσταση "Δαγκώνει;".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2024

Με ποιο έργο επιστρέφουν στο υπόγειο του Bios ο Κώστας Κουτσολέλος και η Δώρα Στυλιανέση;

Τόσο μικρό, αλλά τόσο σπουδαίο το διήγημα "Το παλτό" του Νικολάϊ Γκόγκολ ενέπνευσε τον Κώστα Κουτσολέλο και τη Δώρα Στυλιανέση για τη δημιουργία της παράστασης που θα παρουσιάσουν στο Bios Basement.

"Τhe second woman": Όσα είπαμε με τις καλλιτέχνιδες της 24ωρης περφόρμανς που έρχεται στη Στέγη

Οι σκηνοθέτριες Άννα Μπρέκον και Νατ Ράνταλ και η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, οι τρεις γυναίκες πίσω από τον θεατρικό μαραθώνιο που θα δούμε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (5/10), μίλησαν στο "α" για το πρωτότυπο αυτό πρότζεκτ.

Οι "Ικέτιδες" κατεβάζουν αυλαία, προλαβαίνετε να τις δείτε στο Λυκαβηττό

Η αποχαιρετιστήρια παράσταση των "Ικέτιδων" του Αισχύλου σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με σολίστ ζωντανά επί σκηνής τη Μαρίνα Σάττι.

Μάθαμε την ημερομηνία για την πρεμιέρα του "Ανθρώπου χωρίς όνομα" του Μπαλζάκ

Την σκηνοθετική υπογραφή της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη έχει η πρώτη παρουσίαση του σπουδαίου έργου του Γάλλου μυθοπλάστη Ονορέ Ντε Μπαλζάκ "Άνθρωπος χωρίς όνομα".

Το "διήγηΜΑΣ": Παράσταση για τη βία κατά των θηλυκοτήτων

Θέματα ταυτότητας, μνήμης, απώλειας, αποξένωσης χαρακτηρίζουν τη δραματουργία της Γιώτας Τεμπρίδου. Η νουβέλα της "Διήγημας" ενέπνευσε τη Δέσποινα Μπισχινιώτη για τη δημιουργία του έργο "διήγηΜΑΣ", που ανεβαίνει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός.

Το Εργαστήρι Μαιρηβή γιορτάζει "25 Χρόνια Κουκλοθέατρο και Παραμύθι" και ανοίγει το Μουσείο του

Με ένα πολυθεματικό φεστιβάλ γιορτάζει το Εργαστήρι Μαιρηβή 25 χρόνια κουκλοθεατρικής δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους. Αυτό είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων-δράσεων.