Αφροέλληνες σε πρώτο πλάνο και περφόρμανς από το Εθνικό Θέατρο στην έκθεση "space of togetherness" του ΝΕΟΝ

Όσα θα δούμε τις επόμενες μέρες στο παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης.

space of togetherness

Η έκθεση "space of togetherness" του ΝΕΟΝ πλαισιώνεται από ένα παράλληλο πολύπλευρο δημόσιο πρόγραμμα, ένα ανοιχτό, ζωντανό εργαστήριο, ανοιχτό στο κοινό στο χώρο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου | Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά.

Η εβδομάδα ξεκινά την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 5.30 μ.μ., με την εκδήλωση της διαΝΕΟσις, "Πολιτικές Συμπερίληψης στην Ελλάδα" όπου θα παρουσιαστούν και αναλυθούν τα ευρήματα σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις σχετικά με θέματα μετανάστευσης και φύλου. 

H Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (6 μ.μ.) τη διάλεξη-performance "To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας" (σύντομος θεατρικός αναστοχασμός για τη δεκαετία του ’30) στην οποία η θεατρολόγος και διευθύντρια σπουδών της Σχολής Δηώ Καγγελάρη, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης και οι τριτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες του τμήματος σκηνοθεσίας στρέφονται στην καθοριστική για τις τέχνες της χώρας μας δεκαετία του ’30, με τη συμβολή του μουσικού Γκάρι Σάλομον.

To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας
"To φαντασιακό ψηφιδωτό της ταυτότητας"

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 12 μ.μ., η μέρα θα εκκινήσει με το πρώτο από τα επτά εκπαιδευτικά προγράμματα "Είναι αυτό Τέχνη;" για οικογένειες με παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών που υλοποιεί το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Την ίδια ημέρα, στις 5 το απόγευμα, οι  πρωταγωνιστές του έργου "the AfroGreeks" συμμετέχουν σε ένα δημόσιο διάλογο θέμα την Αναγκαιότητα (ή μη) του όρου Αφρο-Έλληνας σε συνεργασία με την Døcumatism, το Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity (RED) και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Είναι αυτό τέχνη
"Είναι αυτό Τέχνη;"

Από 25-28 Σεπτεμβρίου, τα ΝΕΟΝ Late Nights συνεχίζουν διευρύνοντας το ωράριο της έκθεσης ως τις 8.45 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

space of togetherness

  • Μεικτά Μέσα

Η έκθεση θέτει μερικά από τα πιο πιεστικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος σήμερα. Η μετακίνηση ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών διαμορφώνει την Ευρώπη ως έναν χώρο ροών μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμικών διαφορών. Το space of togetherness είναι μια έκθεση για ιστορίες που αποκαλύπτονται όταν διασταυρώνονται οι φυλές, οι πολιτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση θα διερευνήσει πώς υφαίνονται στην καθημερινή μας ζωή προκαθορισμένες ιδέες για τον ρατσισμό, την κοινωνική κινητικότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και πώς ενυπάρχει η αίσθηση του ανήκειν, η συνύπαρξη, μέσα από τη διαφορετικότητα της τάξης, της φυλής, του φύλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο τρίτος τόμος του Solo Leveling μόλις κυκλοφόρησε

Οι Εκδόσεις Anubis ανακοινώνουν την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου τόμου του θρυλικού manhwa που ενέπνευσε τη δημοφιλή σειρά anime.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2024

Ο Κώστας Καλτσάς παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το βιβλιοπωλείο προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Καλτσά, που έχει τίτλο "Νικήτρια σκόνη".

Οι 2 νέες κυκλοφορίες του ΜΙΕΤ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης προσθέτει στο εκδοτικό του πρόγραμμα δύο νέους τίτλους.

Ομιλία με θέμα "Το βιβλίο ως πολιτιστικό αγαθό" στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει

Το Επί Λέξει προσκαλεί το κοινό στη συζήτηση τριών παραγόντων στον χώρο του βιβλίου που θα μιλήσουν για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του κλάδου.

Ακτιβιστές βανδαλίζουν ένα ακόμα έργο του Βαν Γκογκ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις με σούπα σε έργα του σπουδαίου ζωγράφου.

Τα "Σκίτσα δρόμων κι έναστρης νύχτας" του Δημήτρη Αγγελή παρουσιάζονται σήμερα (30/9) στο Επί Λέξει

Καταγραφές, συναντήσεις, σημειώσεις, σχόλια και όνειρα συγκεντρώνονται στο βιβλίο του Δημήτρη Αγγελή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Δημοκρατία και τέχνη, φθινοπωρινά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη συνεχίζει το φθινοπωρινό πρόγραμμα εκθέσεων, ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, με έμφαση στη δημοκρατία, την Ελληνική Επανάσταση και τη σχέση τέχνης και ιστορίας, για όλες τις ηλικίες.