"Τα πνεύματα του Χιλ Χάους": Πρώτη ματιά στο ψυχολογικό θρίλερ που θα δούμε στο Αγγέλων Βήμα

Το κλασικό θρίλερ της Σίρλεϊ Τζάκσον ζωντανεύει στη σκηνή, με μυστήριο και παραφυσικά φαινόμενα που καθηλώνουν.

Χιλ Χαους ©Λάμπρος Ρουμελιωτάκης

Το Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει τη νέα σεζόν 2024-25 "Τα πνεύματα του Χιλ Χάους" της Σίρλεϊ Τζάκσον. Η παράσταση που θα δούμε από τις 10 Νοεμβρίου παρουσιάζεται  υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση και θεατρική διασκευή της Ανδρονίκης Αβδελιώτη.

"Το Χιλ Χάους δεν είναι ένα συνηθισμένο σπίτι". Τρεις άγνωστοι, ο Λουκ, η Θίοντορ και η Ελεονώρα, προσκαλούνται από τον καθηγητή Τζόν Μόνταγκιου στην απομονωμένη έπαυλη με το όνομα "Χιλ Χάους" με σκοπό την εξερεύνηση και καταγραφή παραφυσικών φαινομένων. Σταδιακά η έρευνα μετατρέπεται σε μια ανατριχιαστική εξερεύνηση της εύθραυστης ανθρώπινης ζωής.  Απόκοσμα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στο Χιλ Χάους και τους παγιδεύουν για πάντα.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ τρόμου, γεμάτο σασπένς, υφαίνει η σπουδαία Αμερικανίδα συγγραφέας και βυθίζει το κοινό σε έναν κόσμο μυστηρίου, καλώντας τον να ξετυλίξει τα μυστικά που είναι θαμμένα στο στοιχειωμένο σπίτι αλλά και στις ψυχές των ηρώων. "Ίσως το Χίλ Χάους να είναι το βασίλειο των πνευμάτων".

Επί σκηνής θα δούμε τους Θάνο Κρομμύδα, Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μάιρα Ξύδη, Αλεξάνδρα Στεργίου, Κωνσταντίνο Ρόδη. Επίσης, ακούγονται οι ηθοποιοί Θοδωρής Ανθόπουλος, Λένα Μπαμπασάκη και οι μικρές Ειρήνη Καραμάνογλου, Λήδα Σιδηροκαστρίτη - Χρονάκη.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ:

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Οξυγόνο": Ο Γιώργος Κουτλής στη Στέγη με ένα θεατρικό rave που ανατρέπει ό,τι θεωρείται δεδομένο

Το έργο-μανιφέστο των 00s που έγραψε ο Ιβάν Βιριπάγιεφ παρουσιάζεται ως αντίδοτο στην "ψυχοπολιτική ασφυξία" της Generation Z, με την υπογραφή του ταλαντούχου σκηνοθέτη της νέας γενιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

"Αγγέλα Παπάζογλου": Δείτε την Άννα Βαγενά σε ένα ρόλο ζωής

Πώς να αποχωριστεί το ρόλο της "Αγγέλας Παπάζογλου" η Άννα Βαγενά, αφού καταθέτει την ψυχή της; Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του μονόλογου στην Κοκκινιά, η Σμυρνιά ρεμπέτισσα είναι ακόμα εδώ.

Οι πέντε "Λύκαινες" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη έρχονται στο Εμπορικόν

Οι Ράνια Οικονομίδου, Αγλαΐα Παππά, Βίκυ Βολιώτη, Νικολέττα Καρρά, Ισιδώρα Δωροπούλου πρωταγωνιστούν στις "Λύκαινες" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη που θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη στο Εμπορικόν.

Oι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 17 έως 23 Οκτωβρίου και ξεχωρίζουν.

Άρθουρ Μίλερ: 5 έργα του θρυλικού δραματουργού που γεννήθηκε σαν σήμερα (17/10)

Ο Άρθουρ Μίλερ διερεύνησε τις επιπτώσεις της κοινωνικής πίεσης, την αποτυχία του αμερικανικού ονείρου και τις αδυναμίες του ανθρώπινου χαρακτήρα.

Outro

Με την πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος επιχειρεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα, τόσο κειμενικά όσο και σκηνοθετικά, που αφηγείται την ιστορία μιας "επιστροφής"˙ το πετυχαίνει με μια παράσταση που έχει νεύρο και αξιοσημείωτη σκηνοθεσία, αν και δεν ξεφεύγει από τη φλυαρία. | Powered by Uber

Ο χορός των εραστών

Η παράσταση, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Τιάγκο Ροντρίγκες και ερμηνείες του Νίκου Καραθάνου και της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, μας προσφέρει κάτι λιγότερο από μιας ώρας πολύτιμη, συμπυκνωμένη ποίηση, ένα τρυφερό σκηνικό τραγούδι για τον έρωτα και το χρόνο. | Powered by Uber