Last call για τους ηλεκτρισμένους "Παίχτες" στα ανοιχτά θέατρα

Οι παίχτες ©Christos Symeonides

Talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, χειμώνα και καλοκαίρι, οι "Παίχτες" του Νικολάι Γκόγκολ στην ηλεκτρισμένη εκδοχή του Γιώργου Κουτλή επέστρεψαν και φέτος, προσφέροντας υψηλές δόσεις ενέργειας στα ανοιχτά θέατρα της χώρας. Στους ρόλους των δαιμόνιων χαρτοπαιχτών που παραβγαίνουν ο ένας τον άλλον σε μπλόφα και πονηριά πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας ΜουλάςΑλέξανδρος ΧρυσανθόπουλοςΘανάσης ΔήμουΓιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης.

 

Οι παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©

Το άγνωστο έργο του 19ου αι. μεταμορφώθηκε σε υψηλής δυναμικής παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες και μας σύστησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ταλαντούχο Γιώργο Κουτλή. Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, όπου καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος, με στόχο να βρει τα επόμενα θύματά του και να τα "γδάρει". Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση, καθώς στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Οι παίχτες
Χρήστος Συμεωνίδης©

Τη σκηνοθεσία, μετάφραση και διασκευή υπογράφει ο Γιώργος Κουτλής, τη δραματουργική επεξεργασία ο Βασίλης Μαγουλιώτης, τα σκηνικά η Άρτεμις Φλέσσα, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, τη μουσική ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης και τη χορογραφία ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου. Η παράσταση απέσπασε 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, 2ο βραβείο σκηνοθεσίας, 1ο βραβείο μουσικής σύνθεσης και 2ο βραβείο ενδυματολογίας στα βραβεία κοινού του "α".

Οι παραστάσεις κορυφώνονται με τις τελευταίες καλοκαιρινές στάσεις στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στις Αχαρνές (13/9), το Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά (16-19/9), το Νταμάρι Βριλησσίων (23/9) αλλά και στο θερινό δημοτικό θέατρο του Δήμου Πατρέων (21/9). 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οι παίχτες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Σε ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφθάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Νταμάρι Βριλησσίων

Μεταμορφώσεως Σωτήρος & Υψηλάντου

Το Σχολείον της Αθήνας «Ειρήνη Παπά»

Πειραιώς 52 και Βενιζέλου (στην άνοδο από Πειραιά)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τι θα πει ο κόσμος;’’:Το διαχρονικό ερώτημα βρίσκει απάντηση στο Faust

Ο Σταμάτης Πακάκης έγραψε το κείμενο, σκηνοθετεί και παίζει στην κωμωδία που έρχεται στο Faust στον Οκτώβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/09/2024

Θέατρο Πορεία: Παράταση προσφοράς προπώλησης για τις παραστάσεις της σεζόν 2024-25

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Πορεία για τις οποίες ισχύει early bird προσφορά έως 13/9.

"Blind Forgiveness" στο Παλλάς: Μια μπαλετική ροκ όπερα για την αγάπη αλλά και για την τέχνη που δεν γνωρίζει σύνορα

Το Astana Ballet Theatre βρέθηκε στην Αθήνα με τους συντελεστές της μεγάλης μουσικοχορευτικής παραγωγής που κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Παλλάς για να μας δώσει μια πρώτη γεύση απ’ όσα θα δούμε επί σκηνής.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: 19 παραστάσεις σε 7 σκηνές και προσφορά προπώλησης για τη σεζόν 2024-25

Το ρεπερτόριο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου εξαπλώνεται φέτος σε επτά σκηνές και πέντε θέατρα, με τις υπογραφές καταξιωμένων και νεότερων σκηνοθετών και δημιουργών. Δείτε όλο το πρόγραμμα και εκμεταλλευτείτε την early bird προσφορά προπώλησης εισιτηρίων από 12-22 Σεπτεμβρίου.

"Όταν ξανά πέθανα": Μια κωμωδία αντίδοτο στον πεσιμισμό από τον Λάκη Λαζόπουλο

Η σκηνή του θεάτρου είναι ο φυσικός χώρος του ηθοποιού, σεναριογράφου, συγγραφέα, παρουσιαστή, αλλά και στιχουργού Λάκη Λαζόπουλου και σε αυτήν επέστρεψε με τη μεταφυσική κωμωδία "Όταν ξανά πέθανα", που ξορκίζει τους φόβους και κυρίως τον μεγαλύτερο ανάμεσά τους, αυτόν του θανάτου.

"Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου" μετακομίζει στην Αθήνα με πρωταγωνίστρια την Παυλίνα Χαρέλα

Η παράσταση "Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου" ταξιδεύει για αυτή τη θεατρική σεζόν από τη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου και με τη συνοδεία ορχήστρας επί σκηνής.

Σύγχρονο Θέατρο: Όλο το πρόγραμμα της νέας θεατρική σεζόν 2024-25

Έξι θεατρικές παραγωγές μας περιμένουν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου τη νέα σεζόν. Ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα που αφορά το ενήλικο κοινό, τα παιδιά και τους εφήβους.