"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ “Dancells/Dance/Festival” στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

Dancells Festival 2024-25 Fani Maria Chatzi

Ο χορός μπορεί να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους, φυλές, πολιτισμούς, μπορεί να δώσει την αίσθηση της ενότητας, της ελπίδας και της ελευθερίας όσο πολύπλοκος κι αν είναι ο κόσμος, γι’ αυτό και είναι σημαντική η πρωτοβουλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Flux Laboratory Athens να διοργανώσουν ένα τριήμερο φεστιβάλ χορού στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού (στις 11, 12 και 13/9). Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του χορευτή και χορογράφου Ηλία Χατζηγεωργίου θα υλοποιηθούν διαδραστικά εργαστήρια σύγχρονου χορού, breakdance και hip hop, και popping και breaking από τους Yotam Peled & the Free Radicals, Aidi Ormeni και Παύλο Λυκούδη, και Μιχάλη Ζεϊτινίδη και Σταύρο Μαυροπούλη αντίστοιχα, φέρνοντας σε επαφή τους κρατουμένους που θα συμμετέχουν με διαφορετικά στυλ χορού, που συνδυάζουν την τεχνική με την ελεύθερη σωματική έκφραση. Ακόμα, στις δύο από τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, στις 11 και 12/9, ώρα 7 μ.μ., στον Προαύλιο χώρο του Καταστήματος Κράτησης θα παρουσιαστεί ένα τρίπτυχο χορού σε χορογραφίες των Μαίρης Γιαννούλα, Yotam Peled & the FreeRadicals και Ηλία Χατζηγεωργίου, το οποίο έχει ως κοινό νήμα την ανδρική έκφραση της ευαισθησίας, την παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση, τη νεότητα, τη μοναξιά, τις κοινές αναμνήσεις και το σώμα που επαναστατεί. 

Για τους κρατούμενους είναι μια μοναδική εμπειρία η πραγματοποίηση κάθε καλλιτεχνικής δράσης και θα πρέπει να ενισχύεται, η όποια πρωτοβουλία με κάθε τρόπο. Η ευαισθητοποίηση, η ενδυνάμωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ενεργοποίηση σε θέματα κοινωνικής ένταξης και η απόλαυση είναι στοιχεία που χαρίζει η τέχνη απλόχερα, όπου κι αν βρίσκει χώρο να εκφραστεί. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

Αργύρης Ξάφης: Η επιστροφή με ένα καθηλωτικό μονόλογο και η απόρριψη επιχορήγησης

Την ωραία παράσταση που παρουσίασε πέρυσι θα επαναλάβει ο Αργύρης Ξάφης, αλλά για τη νέα σεζόν ετοιμάζεται να προχωρήσει χωρίς επιχορήγηση αφού η πρόταση της ομάδας του απορρίφθηκε για μη καλλιτεχνικούς λόγους.

Το Από Μηχανής Θέατρο ανακοινώνει προσφορά προπώλησης για τις παραστάσεις του

Δύο αγαπημένες κωμωδίες με "Ήρωες" και απατεώνες που συναρπάζουν, ανεβαίνουν φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.

Την επιτυχημένη θεατρική συνταγή του "Μίξερ" θα γευτούμε στο Γκλόρια Μικρό

Ένα έξυπνο σκηνικό παιχνίδι η παράσταση "Μίξερ" σε κείμενο της Ζέφης Φίτσιου, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, στο θέατρο Γκλόρια Μικρό.

Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες με ελληνική υπογραφή που επιστρέφουν;

Δύο θρυλικές κωμωδίες και ένα κοινωνικό δράμα επιστρέφουν στη σκηνή, υποσχόμενες ατελείωτο γέλιο και συγκινήσεις.