Οι πέντε "Λύκαινες" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη έρχονται στο Εμπορικόν

Οι Ράνια Οικονομίδου, Μαρία Κατσιαδάκη, Βίκυ Βολιώτη, Νικολέττα Καρρά, Ισιδώρα Δωροπούλου πρωταγωνιστούν στις “Λύκαινες” του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη που θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη στο Εμπορικόν.

Λύκαινες 2024-25, Εμπορικόν Γιώργος Καλφαμανώλης

Παιχνίδια επιβίωσης παίζουν πέντε γυναίκες και γίνονται "Λύκαινες” για να επιβιώσουν. Τις ηρωίδες στο έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, δεν τις προσδιορίζει μόνο το ένστικτο της επιβίωσης... Η λύκαινα, αυτό το σαρκοφάγο άγριο ζώο, είναι και μια θαυμάσια μαμά, προστατεύει τα μικρά της, έχει το ένστικτο της φροντίδας για την αγέλη στην οποία ανήκει. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίος ο τίτλος που διάλεξε ο αγαπημένος μας συγγραφέας για τις ηρωίδες του.  Η κάθε μία διεκδικεί τον ίδιο χώρο, είναι αποφασιστική και ταυτόχρονα τρυφερή και προστατευτική, κουβαλά στοιχεία της πρώιμης άγριας γυναικείας φύσης, στοιχεία που προσομοιάζουν με εκείνα της λύκαινας.

Λύκαινες 2024-25, Εμπορικόν
Γιώργος Καλφαμανώλης

Η Ράνια Οικονομίδου, η Μαρία Κατσιαδάκη, η Βίκυ Βολιώτη, η Νικολέττα Καρρά και η Ισιδώρα Δωροπούλου ερμηνεύουν τις πέντε γυναίκες του έργου "Λύκαινες", που με αφορμή την αγοραπωλησία ενός διαμερίσματος, συναντιούνται, γνωρίζονται, συγκρούονται, αγαπιούνται. Κάθε μία τους, από τη μικρότερη μέχρι τη γηραιότερη, έχει τις δικές της επιδιώξεις, τον δικό της ηθικό κώδικα, αλλά και τα δικά της φαντάσματα. Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν κι έτσι, θα ζήσουν μαζί μία ιστορία από αυτές που αφήνουν αιώνιο αποτύπωμα. Μία ιστορία σύγχρονη, στο σύνορο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, που αναμετριέται με τις αόρατες δυνάμεις που μας ορίζουν.

Λύκαινες 2024-25, Εμπορικόν
Γιώργος Καλφαμανώλης

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Εμπορικόν, στις 12 Οκτωβρίου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδιάζει ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τη μουσική συνθέτει η Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου και το σχεδιασμό φωτισμών ανέλαβε η Μελίνα Μάσχα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Μάνος Βακούσης για τον "Πλούτο", τα 37 χρόνια στο θέατρο και τα επόμενά του σχέδια

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, ο αγαπημένος ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, Μάνος Βακούσης, μιλάει αποκλειστικά στο "α" για το νέο ρόλο που θα υποδυθεί στη σκηνή τη σεζόν 2024-25, αλλά και για την περιοδεία με τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη εκ χειρός Γιάννη Κακλέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
06/09/2024

Così e Così και άλλες μοναδικές καλλιτεχνικές βραδιές στο Όν Off Studio

Το Όν Off Studio υποδέχεται τον Καναδό καλλιτέχνη Così e Così και μια σειρά από ιδιαίτερες παραστάσεις, συνδυάζοντας πειραματική μουσική, θεατρική δράση και ηχητικές εγκαταστάσεις που εξερευνούν τέχνη και φύση.

Όσα συνέβησαν στο καθεστώς Τσαουσέσκου καταγράφει η παράσταση "…Δύο πορτοκάλια για τα Χριστούγεννα…"

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος υπογράφει ένα νέο θεατρικό εγχείρημα που ακροβατεί ανάμεσα στο ιστορικό ντοκουμέντο και τη μυθοπλασία.

Ατακαδόρικο χιούμορ και γέλιο στο "Μία μέλισσα τον Αύγουστο" που κατεβάζει αυλαία

Ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης και μια ωραία ομάδα ηθοποιών, φωτίζουν για λίγο ακόμα τη σκηνή του θερινού Λαμπέτη με αιγαιοπελαγίτικο φως με αφορμή την κωμωδία "Μία μέλισσα τον Αύγουστο".

"Dancells": Τριήμερο φεστιβάλ χορού στις φυλακές Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Flux Laboratory Athens παρουσιάζεται το φεστιβάλ "Dancells/Dance/Festival" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού.

"Η Ληστεία της Συμφοράς": Χάος και ανατροπές στη σκηνή του Λαμπέτη

Μια θεότρελη συμμορία, ένα διαμάντι και... όλα γίνονται άνω κάτω μέσα σε μια νύχτα στην ανατρεπτική κωμωδία "Η Ληστεία της Συμφοράς" που θα σκηνοθετήσει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου

Η αμείλικτη πραγματικότητα εισβάλλει στη θεατρική σκηνή του Επί Κολωνώ με το "Linda" της Βρετανίδας συγγραφέως Penelope Skinner, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.