Ο "Άρης" επί σκηνής για 7η χρονιά

Ο θεατρικός μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου με πρωταγωνιστή τον Τάσο Σωτηράκη, συνεχίζει και για αυτή τη σεζόν.

Αρης ©Εβίτα Σκουρλέτη
     

Το θεατρικό έργο "Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου, που αναφέρεται στη ζωή και τους αγώνες του ηγέτη της Εθνικής Αντίστασης, Άρη Βελουχιώτη, επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Olvio. Από τις 4 Οκτωβρίου, ο Τάσος Σωτηράκης θα ζωντανεύει ξανά στη σκηνή τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, σε μια ερμηνεία που έχει αναγνωριστεί από κοινό και κτριτικούς.

Πρωτοπαίχτηκε το 2017, παρουσιάστηκε σε περισσότερες από τριάντα πόλεις και Φεστιβάλ, σε Ελλάδα, Κύπρο και  Ευρώπη, και επτά χρόνια μετά, η απήχηση της παράστασης παραμένει ηχηρή.

Αρης
©Εβίτα Σκουρλέτη

Ο Τάσος πρότεινε στη Σοφία να φτιάξει έναν μονόλογο, όπως κι έγινε. Το 2017, η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά στον Τεχνοχώρο Cartel και αγκαλιάστηκε θερμά κυρίως από το νεανικό κοινό, που επιθυμούσε να γνωρίσει περισσότερο και να κατανοήσει αυτήν την εμβληματική προσωπικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν μια παράσταση που δεν διστάζει να αγγίξει την πολυπλοκότητα και τις αντιφάσεις του ιστορικού προσώπου, κάτι που αναδεικνύεται με την σκηνοθετική επιμέλεια και την ερμηνεία του Σωτηράκη.

H Σοφία Αδαμίδου αποκαλούσε αυτό το θεατρικό έργο, το αγαπημένο της παιδί. Ήταν ο παιδικός της ήρωας από τα χρόνια του σχολείου στην Κοζάνη, το σύμβολο που αγκάλιαζε με το λόγο του, τους αγρότες και τους εργάτες. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο. Ο Τάσος Σωτηράκης φωτογραφήθηκε από την Εβίτα Σκουρλέτη, εκεί όπου σήμερα θα περπατούσε ο Άρης και θα αγωνιζόταν ξανά για το δίκιο όσων δεν έχουν φωνή.

Αρης
©Εβίτα Σκουρλέτη

Στη συνέντευξή του στο "Αθηνόραμα", ο Τάσος Σωτηράκης μίλησε για τη βαθιά σύνδεσή του με τον ρόλο, αναφέροντας πως η εμπειρία της ενσάρκωσης του Άρη είναι για αυτόν μια προσωπική πρόκληση που τον γεμίζει ενέργεια και πάθος. Η σκηνοθετική του πορεία στο θέατρο Olvio ξεκίνησε με την παράσταση "Ρίσκο", όμως ο ρόλος του Άρη έχει καταλάβει ξεχωριστή θέση στην καριέρα του.

Η παράσταση, με την υποστήριξη μιας εξαιρετικής καλλιτεχνικής ομάδας, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο ελληνικό θέατρο, προσφέροντας στο κοινό μια εμπειρία που συνδυάζει την ιστορική αναδρομή με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι θρυλικοί Trocks έρχονται ξανά στην Ελλάδα

Το Θέατρο Παλλάς θα υποδεχτεί τον πιο δημοφιλή ανδρικό θίασο χορευτών, οι οποίοι ενσαρκώνουν γυναικείους ρόλους με τεχνική και χιούμορ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/09/2024

"Φλάι": Η πικρή σάτιρα της Στέλλας Ζαφειροπούλου επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Faust Bar Theatre

Η πικρή σάτιρα σχετικά με την ανθρώπινη απόγνωση στο δρόμο προς την αναζήτηση της ταυτότητας και της αποδοχής, επιστρέφει εννέα χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίασή της.

"Οι οικοδόμοι της Αυτοκρατορίας": Ο Μπορίς Βιάν παίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή

Ο αμφιλεγόμενος στην εποχή του συγγραφέας των "Θα φτύσω στους τάφους σας" και "Αφρός των ημερών", Μπορίς Βιάν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.

Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν με 16 παραστάσεις και άξονες το ελληνικό έργο και την ετερότητα

Το φετινό ρεπερτόριο παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, Μάνος Καρατζογιάννης, που φέτος κλείνει οκτώ χρόνια στο τιμόνι του, με οκτώ νέες και οκτώ θεατρικές παραστάσεις σε επανάληψη.

"Moonwalk": Μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στον Michael Jackson

Η παράσταση του Europaballett St. Pölten φέρνει στη σκηνή του Christmas Theater την αξεπέραστη τέχνη και την κληρονομιά του Michael Jackson, συνδυάζοντας χορό, μουσική και οπτικά εφέ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ανεβάζει το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου με ένα all star cast

Η μαύρη κωμωδία για τον παραλογισμό στην Ελλάδα του 2.0 με τίτλο "Κανόνια και τρομπέτες" έρχεται στο θέατρο Εμπορικόν.

"Ικέτιδες": Sold out Ηρώδειο και προσθήκη νέας παράστασης στον Λυκαβηττό

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την παράσταση της εμβληματικής τραγωδίας του Αισχύλου στο Ηρώδειο, προκαλώντας την προσθήκη μιας νέας και τελευταίας παράστασης.