Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου: Παραστάσεις με μεράκι και ελεύθερη είσοδο

Το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου μας υπόσχεται παραστάσεις κλασικών και σύγχρονων έργων.

17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου
    

Μετά το Ρέντη, το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, "κάνει στάση" στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης). Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν θεατρικές παραστάσεις κλασικών και σύγχρονων έργων. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 31 Αυγούστου με το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη "Ρενδία Λέξις" και το έργο του Άκη Δήμου "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή και το έργο θα παιχτεί και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου παρουσιάζει το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη και μουσική Βάιου Πράπα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος οι δήμοι: Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Διονύσου, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Μάκρης Μαραθώνα, Μαραθώνα. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, καινούργια λευκά είδη τα οποία θα διατεθούν τις πυρόπληκτες οικογένειες της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης τονίζει: "Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το 17ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου , το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για τους δήμους της Αττικής. Το θέατρο αποτελεί έναν από τον πιο ζωντανούς και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης και αυτό το φεστιβάλ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους ερασιτέχνες ηθοποιούς των δήμων μας να αναδείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν τη δουλειά τους με το κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο δήμος μας συμμετέχει με δυο θεατρικές παραστάσεις και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ.Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε αυτές τις παραστάσεις που ετοιμάστηκαν με αγάπη και μεράκι".

Το πρόγραμμα

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη, Άκης Δήμου, "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" (Σάββατο 31 Αυγούστου & Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης :  20:30)

Θεατρική ομάδα Δήμου Διονύσου, Άρτουρ Σνίτσλερ "Ερωτικό γαϊτανάκι" (Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης :  20:30)

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, Μαρία Παπανδρέου, "Δίχα τέλος και αρχή" (Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης :  20:30) 

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, Μ. Ρέππας –  Θ. Παπαθανασίου, "ΡάΟΥΣ  Οίκος Ενοχής" (Παρασκεύη 6 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης :  20:30)

Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη, Σαίξπηρ "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" (Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης :  20:30)

Θεατρική ομάδα Ν. Μάκρης Δήμου Μαραθώνα, Μ. Ρέππας –  Θ. Παπαθανασίου, "Ποια Ελένη" (Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης :  20:30)

Θεατρική ομάδα  Δήμου Μαραθώνα ( Κεντρική Σκηνή), Γιάννη Ξανθούλη, "Τα σκουπίδια" (Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης :  20:30)

Όλες οι παραστάσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε ο θεμελιωτής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα, Λάκης Κουρετζής

Πλήρης ημερών, στα 95 του χρόνια, πέθανε ο Λάκης Κουρετζής, που συνέβαλε όσο λίγοι στη θεμελίωση της θεατρικής αγωγής για παιδιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/08/2024

"Blind Forgiveness": Το μπαλέτο συναντά το ροκ στο θέατρο Παλλάς

Από το Θέατρο Παλλάς ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του το φημισμένο Astana Ballet Theatre με ένα μοναδικό μπαλετικό θέαμα για την αιώνια μάχη του καλού με το κακού.

"Χόρεψέ με πατέρα": Ο Γιώργος Αρμένης σε ένα ντουέτο με την Κατερίνα Αντωνιάδου για δεύτερη χρονιά

Η σχέση πατέρα-κόρης και το ζήτημα της επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις απασχολούν το θεατρικό έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου, το οποίο επαναλαμβάνεται σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γιώργου Αρμένη.

Ο Μποστ ξαναζωντανεύει στη Στοά: "Το επάγγελμα της μητρός μου" με τη ματιά του Θανάση Παπαγεωργίου

Το θεατρικό έργο "Το Επάγγελμα της Μητρός μου" του Μποστ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Στοά, σκηνοθετημένο και διασκευασμένο από τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί ένα αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας

Όπως είχαμε γράψει σε αποκλειστική είδηση, η "Κόρη του λοχαγού" του Πούσκιν θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη με έναν ωραίο θίασο.

"Η φάλαινα": Πρώτο αποκλειστικό trailer από τη μεταφορά της οσκαρικής ταινίας στο θέατρο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Την συγκινητική ταινία με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπρένταν Φρέιζερ για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι, μεταφέρει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή ο ταλαντούχος ηθοποιός, υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Νέα για τον Δημήτρη Καταλειφό και άλλους καλλιτέχνες

Καταλειφός, Βαλαής, Μαραμής, Γαλάνης είναι κάποιοι από τους καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το επόμενο διάστημα.