"Οκτώ γυναίκες": Το αστυνομικό θρίλερ χαρακτήρων έρχεται στο Ηρώδειο

“Οκτώ γυναίκες”, ένας άνδρας που δεν τον βλέπουμε ποτέ και ένας…φόνος. Η αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη έρχεται στο Ηρώδειο με οκτώ γνωστές πρωταγωνίστριες.

Οκτώ_γυναίκες Κική Παπαδοπούλου, Αντρέας Νικολαρέας, Ελίνα Γιουνανλή

Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη αποτελούν την πρωταγωνιστική οκατάδα στο αστυνομικό θρίλερ χαρακτήρων "Οκτώ γυναίκες” του Ρομπέρ Τομά.

Γραμμένο το 1961 μας βάζει στον πυρήνα μιας οικογένειας με μία μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμο, μια καμαριέρα και μια απρόσκλητη επισκέπτρια. Υπάρχει κι ένα αθέατο πρόσωπο, ο Μαρσέλ, στον οποίο ανήκει το σπίτι όπου συναντιούνται όλες οι γυναίκες, μόνο που εκείνος…βρίσκεται δολοφονημένος στο δωμάτιο του. Τι μέλλει να συμβεί; Η αναζήτηση του δολοφόνου γίνεται ο καταλύτης στις σχέσεις των γυναικών που βρίσκονται εγκλωβισμένες σ’ ένα αστικό περιβάλλον, από το οποίο φαίνεται να μην υπάρχει έξοδος διαφυγής. Αναζητώντας το δράση έρχονται - καταρχήν - αντιμέτωπες με την ίδια τους τη ζωής, μια ζωή κτισμένη με αλλεπάλληλα μυστικά και ψέματα! Οι αποκαλύψεις βάζουν σε δοκιμασία τις σχέσεις και τους χαρακτήρες τους.
 

Οκτώ γυναίκες, σκηνοθεσία Σουγάρη
Κική Παπαδοπούλου, Αντρέας Νικολαρέας, Ελίνα Γιουνανλή

Το έργο έχει  χαρακτηριστεί ως ένα κωμικό, αστυνομικό έργο, στην πραγματικότητα όμως ξεπερνάει αυτή την απλή ετικέτα και αποδεικνύει τελικά ότι εμπεριέχει όλες τις μορφές θεάτρου. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης στην παράσταση που μας πρότεινε αυτό το καλοκαίρι, εστίασε στο συμβολισμό που έχει η παρουσία/απουσία του άνδρα, ο οποίος βρίσκεται δολοφονημένος και αναζήτησε το αίτιο και το αιτιατό της δολοφονικής πράξης.  Οι "Οκτώ γυναίκες” του δεν είναι παράλογες, ραδιούργες μέγαιρες, αλλά πρόσωπα με αδυναμίες και συναισθήματα, γυναίκες μιας πατριαρχικής κοινωνίας στις οποίες οι πράξεις του, άνδρα εξουσιαστή, του Μαρσέλ είχαν αντίκτυπο. Η στάση του θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμη και δολοφονικά ένστικτα….

Οκτώ γυναίκες, σκηνοθεσία Σουγάρη
Κική Παπαδοπούλου, Αντρέας Νικολαρέας, Ελίνα Γιουνανλή

Η παράσταση, μετά από μια sold out περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, καταφτάνει στις 8/9 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος" στον Κορυδαλλό και στις 11/9 στο Ηρώδειο. Το σκηνικό και τα κοστούμια της παράστασης έχουν την υπογραφή της Ελένης Μανωλοπούλου, η μουσική είναι του RSN, οι στίχοι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, η κίνηση του Ερμή Μαλκότση και ο σχεδιασμός φωτισμών του Αλέκου Αναστασίου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οκτώ γυναίκες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο - αλλά και με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η Γκαμπί, σύζυγος του μεγαλοαστού Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζόν και Κατρίν, η κουνιάδα του, Ογκουστίν, η πεθερά του, Μαμή, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ, η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ, και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Είναι όλες ύποπτες. Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιό του. Καθώς κανείς δεν εισήλθε στο σπίτι την προηγούμενη νύχτα, οι υποψίες για τη δολοφονία, βαραίνουν εκείνες - και μόνο εκείνες. Κατά τη διαδικασία της εξιχνίασης της υπόθεσης, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα για τη σχέση των γυναικών με τον δολοφονημένο, σύζυγο, πατέρα, αδελφό, εργοδότη και γαμπρό. Ήταν τελικά ο αγαθός, μειλίχιος οικογενειάρχης, τον οποίο καταπίεζαν αφόρητα οι γυναίκες που πλαισίωναν τη ζωή του, ή ο κλασικός άντρας εκμεταλλευτής, άπιστος και κακοποιητής τους; *Παρακαλείται το κοινό να μην αποκαλύπτει το τέλος του έργου μετά την παρακολούθηση της παράστασης!

Ηρώδειο

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»

Πλαταιών & Χειμάρρας, Κορυδαλλός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Ρίχνει φως στις... "Αλήθειες"

Απολαυστικός ο stand up comedian Αλέξανδρος Τσουβέλας, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για να μας πει "Αλήθειες". Είστε έτοιμοι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
22/08/2024

Αισχύλεια 2024: Μια έκρηξη πολιτισμού στην Ελευσίνα

Το φετινό Φεστιβάλ Αισχύλεια θα έχει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές στον μοναδικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και την παραλία της Ελευσίνας.

Ο "Ριχάρδος IIΙ*" σε διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο

Το ομώνυμο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπιρ επιστρέφει για δεύτερη χρονία στο Σύγχρονο Θέατρο, μια παράσταση σε ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

"Διψάω": Ο σκοτεινός μονόλογος της Αναστασίας Κουρή επιστρέφει στη σκηνή

Ένας ανδρικός μονόλογος αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά του ανθρώπου, προκαλώντας ανατριχίλες και βαθιά ενδοσκόπηση.