Η πολυαναμενόμενη εμβληματική τραγωδία του Αισχύλου "Ικέτιδες" περιοδεύει φέτος το καλοκαίρι σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Τα εισιτήρια για την παρουσίαση της παράστασης στην Επίδαυρο (23-24/8) είναι ήδη εξαντλημένα και για τις δύο ημέρες και σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου παραγωγής "όσοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο καλό είναι να μην προσέρχονται στον χώρο, καθώς δεν θα υπάρξει διάθεση εισιτηρίων από τα ταμεία του Αργολικού Θέατρου". Χάρη στην πρωτοφανή ζήτηση, ανοίγει η προπώληση για την παρουσίαση της παράστασης στο Ηρώδειο στις 12 Σεπτεμβρίου και για τις υπόλοιπες στάσεις της περιοδείας στην Αθήνα (Παπάγου 1-2/9, Βεάκειο 3/9, Θέατρο Πέτρας 4/9, Λαύριο 6/9, Ηλιούπολη 8-9/9, Νίκαια 10/9, Θέατρο Βράχων 13/9, Βριλήσσια 14/9, Χαλάνδρι 18/9), η οποία ξεκινάει από το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 31 Αυγούστου.
Οι "Ικέτιδες" του Αισχύλου φέρνουν στο προσκήνιο θέματα όπως η ικεσία, η προσφυγιά, η φιλοξενία και η δικαιοσύνη, με το κοινό να επιβραβεύει σε κάθε στάση, με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, τις εξαιρετικές ερμηνείες των Λυδίας Κονιόρδου, Λουκίας Μιχαλοπούλου, Λένας Παπαληγούρα, Άκη Σακελλαρίου, Γιάννη Τσορτέκη αλλά και του εντυπωσιακού γυναικείου Χορού της παράστασης με προεξάρχουσα την Χριστίνα Σουγιουλτζή.
Να σημειωθεί ότι αποκλειστικά στις παραστάσεις της Επιδαύρου, του Λυκαβηττού και του Ηρωδείου ο Χορός είναι 50 μελής, ενώ ως σολίστ συμμετέχει και η Μαρίνα Σάττι, μαζί με τις χορωδούς από το δικό της γυναικείο χορωδιακό σχήμα Chóres.
Προπώληση εισιτηρίων για την παρουσίαση της παράστασης στον Λυκαβηττό και στο Ηρώδειο και για τις υπόλοιπες στάσεις στην Αθήνα μέσω more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Ικέτιδες
Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία. Οι “Ικέτιδες" είναι το πρώτο και το μοναδικό έργο που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες». Πρωταγωνιστής είναι ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων, που μαζί με τον πατέρα τους Δαναό ζητούν άσυλο στο Άργος- τον τόπο που κάποτε εγκατέλειψε κυνηγημένη από τον «οίστρο» η πρόγονός τους Ιώ- προκειμένου να ξεφύγουν από τους εξαδέλφους τους, τους πενήντα γιους του Αιγύπτου, που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία. Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της μετανάστευσης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων». Οι Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί. Στις παραστάσεις Λυκαβηττού και Ηρωδείου ο χορός είναι 50μελής, με σολίστ τη Μ. Σάττι. Στην περιοδεία ο Χορός είναι 17μελής.