"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

Ικέτιδες Μαριάννα Κάλμπαρη ©Πάτροκλος Σκαφίδας

Μοναδική γυνακεία σκηνοθετική παρουσία στο φεστιβάλ της Επιδαύρου είναι αυτή της Μαριάννας Κάλμπαρη που θα παρουσιάσει στη συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με του Νέου Κόσμου, τις "Ικέτιδες" του Αισχύλου, στις 23 και 24 Αυγούστου. Είναι η παράσταση που κλείνει το πρόγραμμα της Επιδαύρου και σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου παραγωγής "η 24η Αυγούστου είναι ήδη sold out, ενώ ελάχιστα εισιτήρια έχουν μείνει διαθέσιμα για τις 23 Αυγούστου”. Χάρη στη πρωτοφανή ζήτηση, ανοίγει σήμερα και η προπώληση για την πρώτη παρουσίαση της παράστασης στην Αθήνα, το Σάββατο 31 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Ικέτιδες Μαριάννα Κάλμπαρη
©Πάτροκλος Σκαφίδας

Η τραγωδία είναι το πρώτο και το μοναδικό έργο που έχει διασωθεί από την
τετραλογία του Αισχύλου "Δαναΐδες", έχει στον πυρήνα της την έννοια του διωγμού και του ασύλου και πρωταγωνιστούν οι Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης αλλά και η Μαρίνα Σάττι ως σολίστ, καθώς και πενηνταμελής γυναικείος χορός  από τη χορωδία Chóres, τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης και τη χορευτική-ακροβατική ομάδα "Κι όμως κινείται". Να σημειωθεί ότι αποκλειστικά στις παραστάσεις της Επιδαύρου και του Λυκαβηττού ο Χορός είναι 50 μελής και συμμετέχει η Μαρίνα Σάττι, μαζί με τις χορωδούς από το δικό της γυναικείο χορωδιακό σχήμα Chóres.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ικέτιδες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία. Οι “Ικέτιδες" είναι το πρώτο και το μοναδικό έργο που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες». Πρωταγωνιστής είναι ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων, που μαζί με τον πατέρα τους Δαναό ζητούν άσυλο στο Άργος- τον τόπο που κάποτε εγκατέλειψε κυνηγημένη από τον «οίστρο» η πρόγονός τους Ιώ- προκειμένου να ξεφύγουν από τους εξαδέλφους τους, τους πενήντα γιους του Αιγύπτου, που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία. Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της μετανάστευσης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων». Οι Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2024

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.

Επίδαυρος: 18.400 θεατές χειροκρότησαν τους "Όρνιθες"

Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι θεατές κατέκλεισαν την Επίδαυρο. 18.400 χειροκρότησαν τον σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τον Γιώργο Χρυσοστόμου και τους υπόλοιπους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν στους "Ορνιθες" του Αριστοφάνη.