"Αίας": Προστέθηκαν κι άλλα θέατρα στην καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης

Έτσι, διαμορφώνεται το πρόγραμμα παραστάσεων του επιτυχημένου “Αίαντα”, που αγαπήθηκε για τη σκηνοθετική πρόταση του Γιώργου Νανούρη και την ερμηνεία του Μιχάλη Σαράντη.

Αίας Ελίνα Γιουνανλή

Η μετάφραση του ποιητή Νίκου A. Παναγιωτόπουλου ήταν ένας πολύ καλός οδηγός για τον Γιώργο Νανούρη, όμως τίποτα δεν θα ήταν όπως είναι στην παράσταση "Αίας” του Σοφοκλή, αν ο σκηνοθέτης δεν είχε την πρωτότυπη σκηνοθετική ιδέα για μια ωραία καλλιτεχνική "συνομιλία” επί σκηνής. "Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών”. Ο Νανούρης προτείνει ένα εικαστικό θεατρικό δρώμενο, μίνιμαλ και ποιητικό. Όπως θα διαπιστώσεται είναι από τις σπάνιες φορές που η τέχνη του θεάτρου συναντιέται με την τέχνη της ζωγραφικής με τόσο εύγλωτο και πρωτότυπο τρόπο. 

Αίας

Ας θυμηθούμε την τραγωδία

Στον "Αίαντα”, την παλαιότερη από τις επτά σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή (η διδασκαλία της, κυμαίνεται μεταξύ 460 και 450 π.Χ. ), το πρωταγωνιστικό πρόσωπο αποτελεί κράμα των τραγικών συνεπειών του πολέμου. Ο Αίας, πρώτος των πρώτων στο πεδίο της μάχης, χαρακτήρας ακέραιος με ακλόνητο ήθος και ευαισθησίες, καταλαμβάνεται από μια μανία, όταν οι Έλληνες με επικεφαλής τον Οδυσσέα αρνούνται να του δώσουν τα όλα του νεκρού Αχιλλέα. Παλεύει με τη μοίρα του και απαρνείται τη βοήθεια των θεών. Αποτελεί το σύμβολο ενός ηρωικού κόσμου, που βάζει την τιμή πάνω απ’ όλα.  

Οι ευκαιρίες για να δείτε την παράσταση είναι την Τετάρτη 28/8 στο Κηποθέατρο Παπάγου ή την Τετάρτη 11/9 στο Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη” Βριλησσίων ή την Παρασκευή 13/9 στο Βεάκειο Πειραιά.

Προπώληση μέσω more.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.