Ένας συνταρακτικός μονόλογος με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη θα παιχτεί «Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου.

ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ Γιώργος Καλφαμανώλης

"Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" του Βασίλη Κατσικονούρη είναι ένας μονόλογος που μαγεύει και συγκινεί βαθιά. Παίζεται στην καρδιά του Αυγούστου, την Κυριακή 11, ώρα 9.15, στο Alex Cinema του Πόρτο Ράφτη κι όσοι βρεθείτε εκεί, αξίζει να το γνωρίσετε μέσα από την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Αλέξανδρος Σταύρου. O μονόλογος παίχτηκε το χειμώνα στο θέατρο Coronet και ρίχνει τους προβολείς σε μια γυναίκα που μιλά από τα βάθη της ψυχή της! "Για μένα ήταν ένα όνειρο ζωής να κάνω το "Μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" στο θέατρο” εξομολογούνταν στα "α” η πρωταγωνίστρια της παράστασης, Μαριάννα Τουμασάτου, με αφορμή τις παραστάσεις στο Coronet. "Θαυμάζω απεριόριστα τον Βασίλη Κατσικονούρη και μέσα από το έργο του συναντιέμαι με ένα ρόλο που κατά τη γνώμη μου τα έχει όλα! Χωράει όλα τα συναισθήματα της γης! Ό,τι πιο δύσκολο και πιο γοητευτικό έχω βιώσει πάνω στη σκηνή. Έχει μια διαδρομή γεμάτη εικόνες και όνειρα, αγωνίες και φόβο, νόστο ψυχής και λύτρωση. Είχα, λοιπόν, τη χαρά να μου εμπιστευτεί ο Βασίλης αυτές τις λέξεις”.

Η ηρωίδα του έργου, μια κλασική Ελληνίδα μάνα, μιλά για εκείνη, για τη σχέση με το γιό της και  αποκαλύπτει στοιχεία της ζωής του, όπως το γεγονός ότι συνήθιζε να οργώνει την άσφαλτο με την πιστή ερωμένη του, τη Χάρλεϋ…και πολλά άλλα. Το τέλος είναι ανατρεπτικό και δεν θα το αποκαλύψουμε, όμως αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι το γεγονός ότι μέσα από τα συναισθηματικό πεδίο που ξεδιπλώνει η ηρωίδα μπροστά στο θεατή, ο συγγραφέας αφήνει αιχμές για το κοινωνικό κατεστημένο και τη συναισθηματική απόγνωση που δημιουργεί η έλλειψη επικοινωνίας, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων σήμερα. Η προπώληση ξεκίνησε από την more.gr

Διαβάστε Επίσης



 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρόμος και Σαίξπηρ στο Θέατρο Παραμυθίας

Το "Festival 10 Έργων Τρόμου" θα εξερευνήσει τα σκοτεινά βάθη του τρόμου με πρωτότυπες παραστάσεις, ενώ το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" θα αναδείξει νέες ερμηνείες των κλασικών έργων του μεγάλου δραματουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

Τρένο στο Ρουφ: Νέα μουσικοθεατρικά ταξίδια στη χειμερινή σεζόν 2024-25

Ανακοινώθηκε το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Updated | 15 κωμωδίες σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2024

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεις όλα τα είδη κωμωδίας στις ανοικτές θεατρικές σκηνές της Αττικής κι όχι μόνο. Από αριστοφανικές κωμωδίες που κάνουν στάση στην Επίδαυρο, Μολιέρο, επιθεώρηση και σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μέχρι ξεκαρδιστικά αστυνομικά μυστήρια και έργα με ελληνική υπογραφή, υπάρχει μια κωμωδία για κάθε θεατή!

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

Πέθανε ο Αντώνης Αντύπας

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη και ιδρυτή του Απλού Θεάτρου έκανε γνωστή η σύζυγός του, Ελένη Καραΐνδρου.

Σε ποιο θεατρικό φεστιβάλ είναι τιμώμενη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Στα σύνορα της χώρας, στον Έβρο, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας για 25η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο και τιμά την Εβρίτσισσα κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Αποκλειστικό: Μπαλζάκ διασκευάζει και σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σε πανελλήνια θεατρική πρώτη θα δούμε το έργο του Ονόρε ντε Μπαλζάκ "Άνθρωπος χωρίς όνομα" (πρωτότυπος τίτλος "Ο Συνταγματάρχης Σαμπέρ") από την σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.