Σε ποιο θεατρικό φεστιβάλ είναι τιμώμενη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Στα σύνορα της χώρας, στον Έβρο, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας για 25η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο και τιμά την Εβρίτσισσα κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Με πολύ κέφι, περίσσευμα ταλέντου και δημιουργικότητας συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο στον Έβρο το Θεατρικό Εργαστήρι "Διόνυσος", που είναι και ο διοργανωτής του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Για 25η χρονιά το περίφημο φεστιβάλ κρατά άσβεστη τη φλόγα της θεατρικής εξερεύνησης και έκφρασης και τιμά, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 7 Σεπτεμβρίου, την κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η οποία έχει καταγωγή από το Διδυμότειχο.

Έξι θεατρικές ομάδες επιλέχτηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη Γιορτή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου από την Παρασκευή 30 Αυγούστου έως το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Όσοι βρεθείτε στην Ορεστιάδα θα δείτε τις ομάδες: Art101 (Άρτιοι) - Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας Χαλκιδικής, με το έργο "Δυόμισι φόνοι κι ένα μπουλντόγκ"των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα (1/9), Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας, με το έργο "Για όλα φταίει τ’ όνομα" των Μ. Ντελαπόρτ - Α. Πατελιέ (2/9), Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα) - Πειραματική Σκηνή, με το έργο "Χάρολντ και Μοντ" του Κόλιν Χίγκινς (3/9), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων - Ερασιτεχνική Ομάδα, με το έργο "Venecia" του Χόρχε Ακάμε (4/9), Φύρδην Μίγδην - Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικής Σοφίτας Θερμαϊκού, με το έργο "Σφαγή", βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι (5/9), Ασυνήθεις Ύποπτοι - Θεατρική Ομάδα 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ - 2ου Ε.Κ. Αιγάλεω Αττικής, με το έργο "Μικρές Ιστορίες Φόνων" του Παναγιώτη Μπρατάκου (6/9) (www.dionysos-net.gr).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρόμος και Σαίξπηρ στο Θέατρο Παραμυθίας

Το "Festival 10 Έργων Τρόμου" θα εξερευνήσει τα σκοτεινά βάθη του τρόμου με πρωτότυπες παραστάσεις, ενώ το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" θα αναδείξει νέες ερμηνείες των κλασικών έργων του μεγάλου δραματουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

Τρένο στο Ρουφ: Νέα μουσικοθεατρικά ταξίδια στη χειμερινή σεζόν 2024-25

Ανακοινώθηκε το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Ένας συνταρακτικός μονόλογος με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη θα παιχτεί "Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου.

Updated | 15 κωμωδίες σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2024

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεις όλα τα είδη κωμωδίας στις ανοικτές θεατρικές σκηνές της Αττικής κι όχι μόνο. Από αριστοφανικές κωμωδίες που κάνουν στάση στην Επίδαυρο, Μολιέρο, επιθεώρηση και σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μέχρι ξεκαρδιστικά αστυνομικά μυστήρια και έργα με ελληνική υπογραφή, υπάρχει μια κωμωδία για κάθε θεατή!

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

Πέθανε ο Αντώνης Αντύπας

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη και ιδρυτή του Απλού Θεάτρου έκανε γνωστή η σύζυγός του, Ελένη Καραΐνδρου.

Αποκλειστικό: Μπαλζάκ διασκευάζει και σκηνοθετεί η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σε πανελλήνια θεατρική πρώτη θα δούμε το έργο του Ονόρε ντε Μπαλζάκ "Άνθρωπος χωρίς όνομα" (πρωτότυπος τίτλος "Ο Συνταγματάρχης Σαμπέρ") από την σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.