Αποκλειστικό: "Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ" με τη Βίκυ Βολιώτη συνεχίζονται και του χρόνου

Η παράσταση που σκηνοθέτει η Έφη Ρευματά, με τη Βίκυ Βολιώτη στον ρόλο της σχεδιάστριας που παίζει ένα παιχνίδι έρωτα-εξουσίας με ένα μοντέλο, επιστρέφει, στο θέατρο Ελέρ.

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ _ Βολιώτη Θοδωρής Φράγκος©

Τα "Πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ", μετά την περσινή τους επιτυχία, επιστρέφουν σε διασκευή και σκηνοθεσία της Έφης Ρευματά, από τις 11 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 15 Δεκεμβρίου), στη σκηνή του Θεάτρου Ελέρ. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Βίκυ Βολιώτη. Μαζί της: η Κατερίνα Αγγελίτσα και ο Αντώνης Καρναβάς. Το αριστούργημα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ παρουσιάζεται μέσα από μια διαφορετική οπτική, με τρεις ηθοποιούς επί σκηνής και τα κουστούμια της Λουκίας, σε πρώτο πλάνο. Στο βίντεο της παράστασης εμφανίζονται: η Αγγελική Παραδεισανού, η Ευδοκία Ρουμελιώτη και η Άντζελα Γκερέκου (σκηνοθεσία: Σίμος Σαρκετζής).

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ _ Βολιώτη
Θοδωρής Φράγκος©

 

Με τα λόγια της σκηνοθέτριας 

Μέσα σ’ ένα ατελιέ, με φόντο έναν πίνακα μπαρόκ, ανάμεσα σε κούκλες βιτρίνας και υπέρλαμπρα φορέματα, παρακολουθούμε ένα παιχνίδι εξουσίας με πρόσχημα τον έρωτα. Οι ρόλοι αντιστρέφονται πολύ γρήγορα, το θύμα γίνεται θύτης, ο θύτης θύμα, ο έρωτας γίνεται μίσος, το ψέμα αλήθεια, οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται, οι κούκλες απογυμνώνονται.

"Μ’ αρέσει να πηγαίνω σινεμά, να βλέπω αισθηματικά έργα, με πόνο και κλάματα…" λέει η Κάριν το φιλόδοξο μοντέλο όταν γνωρίζει την γνωστή σχεδιάστρια Πέτρα φον Καντ και εκείνη την ερωτεύεται παράφορα. Το θεατρικό έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ "Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" είναι ακριβώς αυτό: ένα αισθηματικό έργο με πόνο και κλάματα για όσους ξέρουν να κατακτούν κι όχι ν’ αγαπούν.

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ _ Βολιώτη
Θοδωρής Φράγκος©

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ _ Βολιώτη
Θοδωρής Φράγκος©

Η κριτική του "α"

Για την ερμηνεία της Βίκυς Βολιώτη, διαβάζουμε: "Η Βίκυ Βολιώτη στην ερμηνεία της κεντρικής ηρωίδας ενσάρκωσε με ένταση τη σταδιακή καταβύθιση μίας δυναμικής γυναίκας που δεν θέλει να ορίζεται από τους άλλους προς την εξάρτηση και την απελπισία." Για να διαβάστε ολόκληρη την κριτική για την "ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ", κάντε κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Μέσα σ’ ένα ατελιέ, με φόντο έναν πίνακα μπαρόκ, ανάμεσα σε κούκλες βιτρίνας και υπέρλαμπρα φορέματα, παρακολουθούμε ένα παιχνίδι εξουσίας με πρόσχημα τον έρωτα. Οι ρόλοι αντιστρέφονται πολύ γρήγορα, το θύμα γίνεται θύτης, ο θύτης θύμα, ο έρωτας γίνεται μίσος, το ψέμα αλήθεια, οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται, οι κούκλες απογυμνώνονται. «Μ’ αρέσει να πηγαίνω σινεμά, να βλέπω αισθηματικά έργα, με πόνο και κλάματα…» λέει η Κάριν το φιλόδοξο μοντέλο όταν γνωρίζει την γνωστή σχεδιάστρια Πέτρα φον Καντ και εκείνη την ερωτεύεται παράφορα. Το θεατρικό έργο του Φασμπίντερ είναι ακριβώς αυτό: ένα αισθηματικό έργο με πόνο και κλάματα για όσους ξέρουν να κατακτούν κι όχι ν’ αγαπούν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τα "Ταρώ του Οδυσσέα" έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου

Η μουσική παράσταση που διαπλέκει τα Ταρώ με την Οδύσσεια και οδηγεί σε μονοπάτια από άλλες εποχές έρχεται στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2024

"Μια άλλη Θήβα" και τον Σεπτέμβριο!

Συνεχίζει ακάθεκτη η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Δημήτρη Καπουράνη και τον Θάνο Λέκκα, στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών σε καλεί να συμμετέχεις στη διοργάνωση του 2024

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και εθελοντές για την δεκαήμερη γιορτή της τέχνης και πολιτισμού, που δίνει άλλο αέρα στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα για το 2024 "Ιμπρεσιονισμός και διπλωματία".

Τότε, τώρα, πάντα

Μια πολύ καλή στιγμή για το επιθεωρησιακό είδος με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή, σε ένα χορταστικό θέαμα τρισήμιση ωρών, που κατέγραψε με χιούμορ, σαρκασμό αλλά και με μια γλυκόπικρη διάθεση την πάλη ανάμεσα στο παρελθόν και στη νέα πραγματικότητα.

Πλούτος

Την πολυχρησιμοποιημένη οδό του επιθεωρησιακού και φαντασμαγορικού θεάματος επέλεξε ο Γιάννης Κακλέας για το ανέβασμα της αριστοφανικής κωμωδίας, επιτυγχάνοντας όμως κάπως χλιαρά αποτελέσματα.

Επίδαυρος και τρία θέατρα στα πέριξ μάς περιμένουν από 1 ως 7/8

Μία τραγωδία, μία κωμωδία, ένα αστυνομικό, ένα γαλλικό κι ένα ιταλικό έργο "μπαίνουν" στον θεατρικό μας ορίζοντα την προσεχή εβδομάδα.

Το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα επιστρέφει

Το βαθιά ανθρώπινο θεατρικό έργο του Τζεφ Μπάρον που ξεχώρισε πέρυσι μέσα από τη ζεστή γεμάτη συναίσθημα παράσταση του σκηνοθέτη Κώστα Γάκη και τις εξαιρετικές ερμηνείες, έρχεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ.