Τα "Ταρώ του Οδυσσέα" έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου

Η μουσική παράσταση που διαπλέκει τα Ταρώ με την Οδύσσεια και οδηγεί σε μονοπάτια από άλλες εποχές έρχεται στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά.

Ταρώ του Οδυσσέα © Γεωργία Ματσαμάκη

Το έργο "Ταρώ του Οδυσσέα” σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά είναι μία νέα μουσική παράσταση με κεντρικό άξονα την Οδύσσεια του Ομήρου μέσα από το πρίσμα των αρχετυπικών καρτών Ταρώ της Μασσαλίας. Τα "Ταρώ του Οδυσσέα” θα παρουσιαστούν δωρεάν στο πλαίσιο του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού στις  17 και 18 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου (ώρα έναρξης στις 9.30 μ.μ.). Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική (καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου). Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο allofgreeceoneculture.gr.

Ταρώ του Οδυσσέα
© Γεωργία Ματσαμάκη

Οι κάρτες Ταρώ της Μασσαλίας προσεγγίζουν την ανθρώπινη συνθήκη, όπως και ο Μύθος, η Ποίηση και η Μουσική: απευθυνόμενες στα άδυτα του εαυτού, τα προστατευμένα από τον χρόνο, τον τόπο, τη λογική και τις βεβαιότητες. Βασικός στόχος της παράστασης είναι η δημιουργία ενος αναπάντεχου διαλόγου μεταξύ δύο πολιτισμών. Απ ́ τη μία η Αναγέννηση και ο Ουμανισμός με τα Ταρώ κι απ’ την άλλη ο αρχαίος ελληνικός στοχασμός με την Οδύσσεια· στην πιο παιγνιώδη και ποιητική τους μορφή.

Μέσα από τη συγκεκριμένη συνθήκη προκύπτει μια μουσική σύνθεση εξίσσου αναπάντεχη με τη συνάντηση των δύο στοιχείων (Ταρώ-Οδύσσεια). Έτσι, τόσο οι μουσικοί όσο και οι θεατές-μύστες μπορούν να οδηγηθούν σε προσωπικά μονοπάτια ονείρου περνώντας από διάφορα στυλ, εποχές και ηχοχρώματα. Κάθε "τράβηγμα" δίνει στους ήρωες της Οδύσσειας διφορούμενους "χρησμούς", αντιμαχόμενους μεταξύ ηθικής και επιθυμίας, λογικής και συναισθήματος. Ποια Ταρώ θα τραβήξει η Κίρκη; Η Πηνελόπη; Η Καλυψώ; Ο Τηλέμαχος; Ο ίδιος ο Οδυσσέας; Και τι συμβουλή θα τους δώσουν οι κάρτες;

Ταρώ του Οδυσσέα
© Γεωργία Ματσαμάκη

Ερμηνεύει: Αγλαΐα Παππά (Αφήγηση). Μουσικοί επί σκηνής: Αντης Σκορδής (Κιθάρες, κρουστά, φωνή, electronics), Κατερίνα Φωτεινάκη (Φωνή, κιθάρες, κρουστά). Ο Παντελής Μάκκας επιμελήθηκε το live video art. Φιλική συμμετοχή: Φιλιώ Λούβαρη, Καλλιρρόη Μυριαγκού. Βοηθός σκηνοθέτρια: Πηνελόπη Φλουρή. Μια παραγωγή του Abnormal Group. Την παράσταση θα ανοίξει η Πειραματική Σκηνή Μήλου σε διδασκαλία της Καλλιρρόης Μυριαγκού, πάνω σε πρωτότυπο ποιητικό κείμενο της Παυλίνας Παμπούδη με θέμα την Οδύσσεια.

Ταρώ του Οδυσσέα
© Miltos Pantelias - Irini Gonou
Κατερίνα Φωτεινάκη

Σημαντικό: Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μια ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αποκλειστικό: "Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ" με τη Βίκυ Βολιώτη συνεχίζονται και του χρόνου

Η παράσταση που σκηνοθέτει η Έφη Ρευματά, με τη Βίκυ Βολιώτη στον ρόλο της σχεδιάστριας που παίζει ένα παιχνίδι έρωτα-εξουσίας με ένα μοντέλο, επιστρέφει, στο θέατρο Ελέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/08/2024

"Μια άλλη Θήβα" και τον Σεπτέμβριο!

Συνεχίζει ακάθεκτη η επιτυχημένη παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Δημήτρη Καπουράνη και τον Θάνο Λέκκα, στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών σε καλεί να συμμετέχεις στη διοργάνωση του 2024

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και εθελοντές για την δεκαήμερη γιορτή της τέχνης και πολιτισμού, που δίνει άλλο αέρα στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα για το 2024 "Ιμπρεσιονισμός και διπλωματία".

Τότε, τώρα, πάντα

Μια πολύ καλή στιγμή για το επιθεωρησιακό είδος με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή, σε ένα χορταστικό θέαμα τρισήμιση ωρών, που κατέγραψε με χιούμορ, σαρκασμό αλλά και με μια γλυκόπικρη διάθεση την πάλη ανάμεσα στο παρελθόν και στη νέα πραγματικότητα.

Πλούτος

Την πολυχρησιμοποιημένη οδό του επιθεωρησιακού και φαντασμαγορικού θεάματος επέλεξε ο Γιάννης Κακλέας για το ανέβασμα της αριστοφανικής κωμωδίας, επιτυγχάνοντας όμως κάπως χλιαρά αποτελέσματα.

Επίδαυρος και τρία θέατρα στα πέριξ μάς περιμένουν από 1 ως 7/8

Μία τραγωδία, μία κωμωδία, ένα αστυνομικό, ένα γαλλικό κι ένα ιταλικό έργο "μπαίνουν" στον θεατρικό μας ορίζοντα την προσεχή εβδομάδα.

Το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αποστόλη Τότσικα επιστρέφει

Το βαθιά ανθρώπινο θεατρικό έργο του Τζεφ Μπάρον που ξεχώρισε πέρυσι μέσα από τη ζεστή γεμάτη συναίσθημα παράσταση του σκηνοθέτη Κώστα Γάκη και τις εξαιρετικές ερμηνείες, έρχεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ.