"Forget me Not": Κωνσταντίνος Μπιμπής και Μυρτώ Γκόνη μας συστήνουν τη μεγάλη επιτυχία του βρετανικού θεάτρου

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες συστήνουν στο ελληνικό κοινό το έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Tristan Bernays, σε δική τους μετάφραση, σκηνοθεσία και ερμηνεία.

Μπιμπής Γκόνη

Τη νέα σεζόν θα δούμε σε πανελλήνια πρώτη το έργο "Forget me Not" του Tristan Bernays, "next best thing" του βρετανικού θεάτρου, που λίγο πριν κλείσει τα 40 έχει ήδη παρουσιάσει έργα του σε θέατρα όπως το The Globe, Soho Theatre, Southwark Playhouse, Bush Theatre, National Theatre Studio και στο Classic Stage Company της Νέας Υόρκης.

Το "Forget me Not" είναι η ιστορία ενός ζευγαριού απ’ το πρώτο του βλέμμα μέχρι την τελευταία τους ανάσα. Αλλά όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά: το έργο μεταπηδά χωρίς φραγμούς στις αναμνήσεις, στο χώρο και τον χρόνο. Σε κάθε ανάμνηση οι χαρακτήρες είναι κάπου αλλού, σε διαφορετικό χρόνο, και συχνά κάποιοι άλλοι. Σαν δυο ατρόμητοι εξερευνητές ταξιδεύουν σε νέους κόσμους. Σε κόσμους με μια εσωτερική δική τους λογική, στο μέλλον και το παρελθόν τους, στη γνωριμία, στη γέννηση του παιδιού τους, στα βαθιά τους γεράματα, στη λήθη του έρωτά τους. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία για την προσπάθεια δύο ερωτευμένων ανθρώπων να παραμείνουν ενωμένοι μέσα στα χρόνια. Άλλωστε "το ότι αγαπάς κάποιον αυτό δε σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα. Για την ακρίβεια, πολλές φορές γίνεται αφόρητα δύσκολο". Με το "Forget me Not", ο βραβευμένος με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" Κωνσταντίνος Μπιμπής ολοκληρώνει το ιδανικό τρίπτυχο πάνω στα ερωτικά ντουέτα, μετά τις επιτυχημένες και πολυταξιδεμένες παραστάσεις "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2" και "Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια".

Η Μυρτώ Γκόνη και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής αναλαμβάνουν τη μετάφραση, τη δραματουργική επεξεργασία, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία. Η πρεμιέρα θα γίνει τον Νοέμβριο του 2024, ενώ το θέατρο και οι υπόλοιποι συντελεστές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Εκάβη, όχι Εκάβη": Μια σπουδαία θεατρική στιγμή στην Επίδαυρο

Ένα πολύ ωραίο δείγμα συνομιλίας του αρχαίου δράματος με το σήμερα αλλά και ένα εξαιρετικό παράδειγμα πολιτικού θεάτρου μας πρόσφερε ο θίασος της ιστορικής Comédie Française, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Τιάγκο Ροντρίγκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
30/07/2024

Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης": Όλα όσα περιμένουμε την ερχόμενη σεζόν

Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, ένα δράμα με τη Μαρία Κορινθίου και τον Γιάννη Αϊβάζη, ένα έργο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Άλκη Ζέη και κάτι από Ντενεκεδούπολη περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τη σεζόν 2024-25.

"Η φάλαινα": Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί στην οσκαρική ιστορία που γνωρίσαμε από το σινεμά

Η συγκινητική κινηματογραφική ιστορία που χάρισε στον Μπρένταν Φρέιζερ τον Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για το ρόλο του αυτοκαταστροφικού, παχύσαρκου Τσάρλι που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την κόρη του, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.

"Το φιλί της γυναίκας αράχνης" πάει και για τρίτη σεζόν

Για τρίτη χρονιά, το θέατρο "Αλκμήνη" παρουσιάζει την ιστορία του Μανουέλ Πουίγκ, με τον Παντελή Καναράκη και τον Παναγιώτη Κατσίκη ως συγκρατούμενους στις φυλακές της Αργεντινής του '70.

Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ: Τι θέατρο θα δούμε τη σεζόν 2024-25;

Με την επανάληψη της σημαντικής επιτυχίας του "Αποτυχημένου" ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβριο το θεατρικό πρόγραμμα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που μας επιφυλάσσει ένα ενδιαφέρον ρεπερτόριο.

"Βάκχες": Ρίχνουμε νέα ματιά στον κόσμο του Θάνου Παπακωνσταντίνου

Δείτε καινούργιες φωτογραφίες και νέο τρέιλερ από την τραγωδία του Ευριπίδη που έρχεται σύντομα στην Επίδαυρο, με τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη ως Διόνυσο και τον Αργύρη Πανταζάρα ως Πενθέα.

"Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός": Δείτε το πρόγραμμα για την εβδομάδα 29/7-4/8

Ζάκυνθος, Βόλος, Μαντίνεια, Μύρινα, Τρίκαλα, Ολύμπια και Λάρισα υποδέχονται τα δωρεάν καλλιτεχνικά δρώμενα του θεσμού για αυτή την εβδομάδα.