"Πλούτος": Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει Αριστοφάνη με τον Μάνο Βακούση

Πλούτος

Για λογαριασμό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κατεβαίνει φέτος ο Γιάννης Κακλέας στην Επίδαυρο με τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη (19-20/7, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους), που στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ανεβάζει, σε δική του μετάφραση και ελεύθερη απόδοση, αλλά και με ευδιάκριτη αισθητική υπογραφή, την τελευταία σωζόμενη αριστοφανική κωμωδία, μια αναμέτρηση με την ουτοπία της δίκαιης κατανομής του πλούτου, που αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Χρεμύλου, του alter ego του σατιρικού ποιητή.

Ο έντιμος και φτωχός Χρεμύλος, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Μάνος Βακούσης, πρόσφατα τιμηθείς με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου "Κάρολος Κουν", βιώνει μια εποχή πτώσης των κοινωνικών και ηθικών αξιών. Περισσότερο ανησυχεί για το μέλλον του γιου του, μέχρι που περιθάλπει έναν ανήμπορο άνθρωπο τον οποίο συναντά στο δρόμο του, στην πραγματικότητα όμως είναι ο θεός Πλούτος. Μπορεί όμως να συμβαδίσει ο πλούτος με την αρετή;

Το ρόλο της Ελπινίκης αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στην πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο, πλάι στους Δημήτρη Διακοσάββα, Αλέξανδρο Ζουριδάκη, Φαίη ΚοκκινοπούλουΓιάννη Τσεμπερλίδη κ.ά. Συμμετέχουν οι ΧατζηφραγκέταNalyssa Green, Τελευταίος Καλεσμένος, ο μουσικός Βάιος Πράπας και η καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μήδεια" στο Φεστιβάλ Αθηνών: Πρεμιέρα για την πρώτη σκηνοθεσία του Σάιμον Στόουν που βλέπουμε στην Ελλάδα

Αντλώντας από τον Ευριπίδη, ένας από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους δημιουργούς παγκοσμίως παρουσιάζει τη δική του "Μήδεια" στο Θέατρο Παλλάς, σε ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/07/2024

Ο κατά Γιάννη Κακλέα "Πλούτος" ετοιμάζεται για την Επίδαυρο

Με Μάνο Βακούση, Χατζηφραγκέτα και Μαρία Ευθυμίου, η παράσταση του ΚΘΒΕ ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη, με αποκορύφωμα την παρουσίασή της στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, στις 19 και 20 Ιουλίου.

Φεστιβάλ "Νύχτες Έντγκαρ Άλλαν Πόε-"Το κοράκι" (1845-2025)": Rabbithole και ομάδα Νοσταλγία απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα

Με αφορμή τα 180 χρόνια από την έκδοση του πιο αντιπροσωπευτικού έργου του Αμερικάνου διηγηματογράφου, το θέατρο και η ομάδα αναμένουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές προτάσεις για την επόμενη σεζόν.

"Matilda The Musical": Άνοιξε η προπώληση για το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου

Η λαμπερή παράσταση έρχεται στο Θέατρο Παλλάς τον Νοέμβριο με πρωταγωνιστές τους Θανάση Τσαλταμπάση, Χάρη Ρώμα, Ντορέττα Παπαδημητρίου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Τέσσερις θεατρικές επιτυχίες περιοδεύουν στην Αττική

Επαναλαμβάνονται και αξίζουν οι τέσσερις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζουν φέτος το καλοκαίρι την πορεία τους open air.

Ποιες ειναι οι "Οκτώ γυναίκες" που πρωταγωνιστούν στη μαύρη κωμωδία του Ρομπέρ Τομά που περιοδεύει στα ανοιχτά θέατρα;

Μιλήσαμε με τις ηθοποιούς Γιώτα Φέστα, Φωτεινή Ντεμίρη, Υρώ Μανέ, Τάνια Τρύπη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Μαρίζα Τσάρη και Ευγενία Ξυγκόρου για τους ρόλους που ερμηνεύουν στη διάσημη μαύρη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, καθώς και για τα αγαπημένα τους αστυνομικά μυστήρια κι όχι μόνο.

Η Εύα Οικονόμου - Βαμβακά γράφει για τη διαδρομή του 67oυ Φεστιβάλ Φιλίππων προς το φως

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Φιλίππων μιλά στο "α" για τον σημαντικό φεστιβαλικό θεσμό του βορρά που αποχαιρετά τον σπουδαίο Βασίλη Βασιλικό μέσα από έξι πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις.