"Ηρακλής Μαινόμενος", "Δον Κιχώτης": Νέες παραστάσεις από Δημήτρη Καραντζά και Γιάννη Μπέζο

Δον Κιχώτης 'Δον Κιχώτης'

Δύο εμβληματικά έργα περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα με την υπογραφή καταξιωμένων καλλιτεχνών. Τη σπανίως παιζόμενη σκοτεινή τραγωδία του Ευριπίδη "Ηρακλής Μαινόμενος" σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καραντζάς, με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στον επώνυμο ρόλο κι έναν εξαιρετικό θίασο αποτελούμενο από τους Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη κ.ά., καθώς και τον μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο. Ο μυθικός ήρωας έρχεται αντιμέτωπος με την απόλυτη συντριβή μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των θεών. Μετά την πρεμιέρα της στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) και το Θέατρο Πέτρας (25/7), η παράσταση θα περιοδεύσει στην Αττική από τα τέλη Αυγούστου.

Ηρακλής Μαινόμενος
"Ηρακλής Μαινόμενος"

"Δον Κιχώτη"σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, σε διασκευή του Άκη Δήμου. Τον αγαπημένο ήρωα του Θερβάντες υποδύεται ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, με τον Θανάση Τσαλταμπάση στο ρόλο του πιστού του συντρόφου Σάντσο Πάντσα, τη Νάντια Κοντογεώργη σε εκείνον της αγαπημένης του Δουλτσινέας και τους Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργο Χατζή, Ελευθερία Κοντογεώργη, Γιάννη Βαρβαρέσο κ.ά. Η περιοδεία του αριστουργήματος για την αξία των ονείρων ξεκινά από το Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" (5-6/7), συνεχίζεται τον Ιούλιο (Βράχων 9/7, Κατράκειο 10/7, Παπάγου 13-14/7, Βεάκειο 16/7, Πέτρας 18/7) και ξανά από τέλη Αυγούστου στην Αττική. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου, ο Δον Κιχώτης δεν ήταν ο τρελός που όλοι νομίζαμε

Λίγο πριν την πρεμιέρα του κωμικού ρομάντζου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, μιλήσαμε με τη "Δουλτσινέα" και τη "Μαριτόρνα" για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη και τον θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
05/07/2024

Γιώργος Γάλλος: "Το θέατρο είναι ένα Θείο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον "Ηρακλή μαινόμενο" του Ευριπίδη, στο ρόλο του Αμφιτρύωνα, πατέρα του Ηρακλή, στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, της Στεφανίας Γουλιώτη κι ενός εξαιρετικού θιάσου που ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακόπουλου πρωταγωνιστούν στο "Δυο γυναίκες χορεύουν"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θα δούμε με τη νέα σεζόν.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο μετρ της οπτικής γωνίας Κόρνελ Μούντρουτσο επιστρέφει με τη νέα του παράσταση "Parallax"

Η οικογένεια, η ταυτότητα και η διαφορετικότητα παραμένουν στο επίκεντρο της έρευνας του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου θεατρικού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, που διερωτάται να μπορούν να συνυπάρξουν η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και ατομική ελευθερία.

Η παράσταση "Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν" επιστρέφει από τον Οκτώβριο

Και την ερχόμενη θεατρική σεζόν θα παιχτεί η παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος στο θέατρο Altera Pars, η οποία βασίζεται στην ιστορία δύο αληθινών προσώπων.

Τέσσερα ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με δύο θεατρικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις χορού σε Πειραιώς 260 αλλά και στο θέατρο Παλλάς συνεχίζεται ο προγραμματισμός του φεστιβάλ την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου.