"Η Αφροδίτη με την γούνα" κάνει πρεμιέρα στο Theatre of the No

To τολμηρό ψυχολογικό δράμα του Ντέιβιντ Άιβς, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, παρουσιάζεται σε μια παράσταση εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Venus in fur Νίκος Παγωνάκης©

Το Theatre Of The No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας, παρουσιάζει το  εμβληματικό έργο "Η Αφροδίτη με την γούνα" του Ντέιβιντ Άιβς, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ. Το έργο, που σημείωσε επιτυχία σε Αμερική και Ευρώπη, εντυπωσιάζει με την επιδέξια εναλλαγή ανάμεσα στο δράμα και το χιούμορ, αναδεικνύοντας τις έντονες ερωτικές εντάσεις και τα παιχνίδια εξουσίας μεταξύ των δύο φύλων. Η παράσταση θα διαρκέσει από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Αυγούστου και θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα. Ερμηνεύουν οι Αμαρυλλίς Ασημακοπούλου και Ντερκ Σικόρσκι. Σκηνοθετεί η Ράτσα Γκάμπριελ.

Venus in fur
Νίκος Παγωνάκης©

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Είναι η υποταγή ηδονική; Αυτό το προκλητικό ερώτημα διαπερνά ολόκληρο το έργο του David Ives. Και αν είναι, ποιος καθορίζει τους ρόλους του θύτη και του θύματος που συνεχώς εναλλάσσονται; 

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια αίθουσα ακρόασης, όπου ο φιλόδοξος θεατρικός συγγραφέας Τόμας, διασκευάζει και σκηνοθετεί το έργο του Μαζόχ και ψάχνει εναγωνίως την κατάλληλη πρωταγωνίστρια. Απογοητευμένος και ανήσυχος, φοβούμενος ότι δεν θα βρει ηθοποιό αρκετά καλή για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, δέχεται να δει την αργοπορημένη Βάντα. Μια αινιγματική ηθοποιό, η οποία με την χαρισματική της παρουσία, παρασύρει τον Τόμας σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας και σεξουαλικής υποταγής, δημιουργώντας ερωτηματικά για την αληθινή της ταυτότητα και τους λόγους της επίσκεψής της στον αλαζονικό σκηνοθέτη. Οι πραγματικοί χαρακτήρες του Τόμας και της Βάντα αποκαλύπτονται μέσα από την διεξοδική και ψυχοφθόρα ανάγνωση του έργου.

Venus in fur
Νίκος Παγωνάκης©

Με αυτό το καθηλωτικό ψυχολογικό δράμα, προσκαλούμε τους θεατές σε ένα μοναδικό και τολμηρό ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων και της σεξουαλικής ισχύος. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μέλλος, ενώ τους φωτισμούς η Φερνάντα Μπαλσέλς.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Venus in fur

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Στην αγγλική γλώσσα ανεβαίνει το διάσημο έργο, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λέοπολντ φον Ζάχερ-Μαζόχ, που αναδεικνύει τα παιχνίδια εξουσίας μεταξύ των δύο φύλων, συνδυάζοντας το ψυχολογικό δράμα και το χιούμορ. Την έννοια της υποταγής και το ποιος καθορίζει τους ρόλους του θύτη και του θύματος που συνεχώς εναλλάσσονται πραγματεύεται η θεατρική διασκευή του λογοτεχνικού έργου, όπου ο φιλόδοξος θεατρικός συγγραφέας Τόμας σκηνοθετεί την “Αφροδίτη με τη γούνα”, ψάχνοντας εναγωνίως την κατάλληλη πρωταγωνίστρια. Έπειτα από μία ημέρα αποτυχημένων κάστινγκ για την πρωταγωνίστρια του θεατρικού του, συναντά την αργοπορημένη Βάντα. Μια αινιγματική ηθοποιό, η οποία με την χαρισματική της παρουσία τον παρασύρει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας και σεξουαλικής υποταγής, δημιουργώντας ερωτηματικά για την αληθινή της ταυτότητα και τους λόγους της επίσκεψής της.

Theatre Of The No

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Eκάβη, όχι Εκάβη": Μέσα στην πρόβα της Comédie Française, λίγο πριν την παράστασή της στην Επίδαυρο

Ταξιδέψαμε μέχρι το Παρίσι, όπου παρακολουθήσαμε την πρόβα και συνομιλήσαμε με τους συντελεστές της παράστασης που θα παρουσιάσει ο ιστορικός γαλλικός θίασος στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Τιάγκο Ροντρίγκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
28/06/2024

"Τέχνη και κοινωνία": Μία ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το "Exit Above - after the tempest" στην Πειραιώς 260

Με αφορμή το έργο της Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ, η Kατερίνα Ευαγγελάτου θα συντονίσει τον ανοιχτό διάλογο, όπου θα μιλήσουν καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Έλενα Τοπαλίδου κι ο Λευτέρης Χαρίτος.

"Ο Κατά φαντασίαν ασθενής": Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για τον Αιμίλιο Χειλάκη τον Ιούλιο

Δείτε πότε ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της η νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Αιμίλιος Χειλάκης από κοινού με τον Μανώλη Δούνια, ενώ αναλαμβάνει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στους Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Νίκο Γκέλια, Γιώργο Ζυγούρη κ.ά.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα;

Διαβάστε τον μίνι οδηγό μας και προσανατολιστείτε ανάμεσα στις παραστάσεις που παρουσιάζονται την εβδομάδα 4-10/7, εκ των οποίων μία θα είναι και η πρώτη μας κάθοδος στην Επίδαυρο για φέτος.

"GOGOL - Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης": Το θέατρο Τόπος Αλλού εμπνέεται από τον Ρώσο συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ

Ο Νίκος Καμτσής θα υποδεχθεί τη νέα σεζόν 2024-25 με μια παράσταση που αντλεί από έργα του αγαπητού στο ελληνικό κοινό σπουδαίου συγγραφέα και δραματουργού, με σκοπό να αναδείξει την ανατρεπτική, βιτριολική και ευφυή γραφή του.

Έξι δροσερές θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής την εβδομάδα 27/6-3/7.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το "Festen"

Η πρώτη και πιο εμβληματική ταινία του κινήματος "Δόγμα 95" έρχεται στο Θέατρο Αλμα με τη νέα σεζόν.