"Μικρές κυρίες": Το μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων ζωντανεύει στη σκηνή την επόμενη σεζόν

Όπως μάθαμε αποκλειστικά, το αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας από την Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα όλων των εποχών, θα ανέβει στο θέατρο Γκλόρια.

Μικρές κυρίες

Ένα μαγικό ταξίδι μας υπόσχεται για την επόμενη θεατρική σεζόν 2024-25 η Αθηνά Χατζηαθανασίου στη σκηνή του θεάτρου Γκλόρια με τη θεατρική μεταφορά του αγαπημένου μυθιστορήματος των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων "Μικρές κυρίες”. Το αριστούργημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από πιο δημοφιλή λογοτεχνήματα όλων των εποχών που κερδίζει τους αναγνώστες με την αυθεντικότητα και την αμεσότητά του ζωντανεύει τον ερχόμενο χειμώνα σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Μικρές κυρίες

Μια διαδρομή προς την ενηλικίωση και την αυτογνωσία και μια ιστορία αγάπης και αλληλεγγύης συνάμα είναι οι "Μικρές κυρίες”. Ήδη από την πρώτη της κυκλοφορία το 1868 αλλά και μέχρι σήμερα, η ιστορία των τεσσάρων αδελφών -της Μεγκ, της Τζο, της Μπεθ και της Έιμι- με φόντο τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο έχει κερδίσει την καρδιά κάθε αναγνώστη, καθώς μας υπενθυμίζει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες, όπως η ανεξαρτησία, η φιλία, η αγάπη, ιδωμένα μέσα από το πέρασμα της εφηβείας στην ενηλικίωση, εκεί που η ταυτότητα του καθενός ορίζεται από τις επιλογές του.

Μικρές κυρίες

Η ματαιόδοξη Μεγκ απαρνείται κάθε καταξίωση για την αληθινή αγάπη, η Έιμυ που αγαπά κάθε τι υλικό, μέσα από τη δική της διαδρομή, συνειδητοποιεί τι είναι τελικά σημαντικό, η δοτική Μπεθ γίνεται παράδειγμα αλληλεγγύης και η επαναστάτρια Τζο, σαν άλλη Βιρτζίνια Γουλφ, αντιστέκεται στα βάρη που της φορτώνει η κοινωνία και γίνεται συγγραφέας και σύμβολο ανεξαρτησίας. Τα πρόσωπα της ιστορίας, η μητέρα, ο Λόρι, ο κ. Μπρουκ, ο κ. Λόρενς, η θεία Μαρτς και άλλοι, ξεπηδούν από τις σελίδες της Λουίζα Μέι Άλκοτ κι έτσι οι "Μικρές κυρίες” προχωρούν χέρι-χέρι με τους "Μικρούς κυρίους” αλλά και με "μεγάλους” συνοδοιπόρους που, άλλοτε με καλοσύνη και γενναιοδωρία και άλλοτε με αυστηρότητα, τους καθοδηγούν στην πορεία της ζωής. 

Μικρές κυρίες

Ένας θίασος από έξι ταλαντούχους ηθοποιούς (Ελίζα Αποστόλου, Ειρήνη Δένδη, Αλεξάνδρα Κολαΐτη, Κατερίνα Μηλιώτη, Γεωργία Πιερρουτσάκου, Κωνσταντίνος Ρόδης) ζωντανεύει τις "Μικρές Κυρίες" στη διασκευή και τη σκηνοθεσία της Αθηνάς Χατζηαθανασίου, η οποία αναδεικνύει τις σύγχρονες πτυχές της ιστορίας

Με πρωτότυπη μουσική του Ανδρέα Αναγνωστόπουλου, ενορχηστρώσεις και ηχοτοπία από τους Incirrina, με ιδιαίτερη κινησιολογία σε επιμέλεια Ελένης Παπαϊωάννου, σκηνικά από την Ανδρονίκη Τσαγκαράκου και κοστούμια από την Ευγενία Βησσαρίου, το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν, σε μια παράσταση με μπόλικες δόσεις χιούμορ, τρυφερότητα και αισιοδοξία για την ίδια τη ζωή

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.