Ένα γερό "MindFAQ" μάς ετοιμάζει ο Γιάννης Σαρακατσάνης στο "Τζένη Καρέζη"

Ο content creator φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο και εξερευνά, μαζί με το κοινό, τη δύναμη, τα όρια και τα βραχυκυκλώματα της σκέψης, σε μία διαδραστική παράσταση γεμάτη χιούμορ.

MindFAQ

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο και παρουσιάζει το "MindFAQ". Πρόκειται για μια διαδραστική και γεμάτη χιούμορ παράσταση στην οποία ο content creator εξερευνά, μαζί με το κοινό, τη δύναμη, τα όρια και τα βραχυκυκλώματα της σκέψης. Το "MindFAQ" θα παιχτεί στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" στις 15/6. Ο τίτλος του είναι ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις FAQ (ερωτήσεις που συχνά ρωτά ο κόσμος) και mindfuck (αυτό που παθαίνεις όταν μια πληροφορία έρχεται να αλλάξει ό,τι πίστευες για κάτι).

MindFAQ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης παρουσιάζει τις ανατρεπτικές ανακαλύψεις της επιστήμης, για το πώς δουλεύει το μυαλό μας, με χιούμορ, διάδραση και… λίγη Άννα Βίσση. Το κοινό συμμετέχει σε online ψηφοφορίες, σε σκηνικά παιχνίδια και σε συζήτηση για το τι είναι σωστό και λάθος. Παράλληλα βλέπει, από πρώτο χέρι, πώς είναι να πέφτεις στις παγίδες του ίδιου σου του μυαλού. Και ποιος είναι ο τελικός σκοπός αυτής της διαδραστικότητας; Φυσικά, το να πάθουμε "MindFAQ”. Πάντα με όχημα την κωμωδία, στην παράσταση θα εξετάσουμε τι λέει η συμπεριφορική ψυχολογία για το πώς παίρνουμε αποφάσεις και μετά θα φιλοσοφήσουμε καθώς ο κόσμος μας ανατρέπεται (με την καλή έννοια).

Το "MindFAQ" έχει παρουσιαστεί και στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2024, όπου ήταν sold-out.

MindFAQ

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σαρακατσάνη

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης έχει ένα κανάλι στο YouTube στο οποίο κάνει βίντεο για φιλοσοφία, επιστήμη και ψυχολογία, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων. Στόχος του καναλιού είναι να μεταδοθεί, με πολύ χιούμορ, σημαντική και χρήσιμη γνώση. Παρά την "ειδική” θεματολογία του, το κανάλι έχει πάνω από 70.000 συνδρομητές και τα βίντεο κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες views.

Προπώληση μέσω more.com εδώ.

 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

MindFAQ

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 100 '

Μια διαδραστική παράσταση για το πώς (μάς) δουλεύει το μυαλό μας από τον γνωστό κωμικό, που φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο, εξερευνώντας μαζί με το κοινό τη δύναμη, τα όρια και τα βραχυκυκλώματα της σκέψης. Οι θεατές της παράστασης συμμετέχουν, ψηφίζουν, λύνουν γρίφους και ανεβαίνουν στη σκηνή παίζοντας (φαινομενικά) διασκεδαστικά παιχνίδια, τα οποία όμως έχουν όλα έναν απώτερο σκοπό: Να πάθουμε “MindFAQ”, όπου mind σημαίνει μυαλό και FAQ frequently asked questions (συχνές ερωτήσεις). Με όχημα την κωμωδία βλέπουμε τι λέει η συμπεριφορική ψυχολογία για το πώς παίρνουμε αποφάσεις. Και μετά φιλοσοφούμε καθώς ο κόσμος μας ανατρέπεται (με την καλή έννοια).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.