Ο Γιάννης Σαρακατσάνης φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο και παρουσιάζει το "MindFAQ". Πρόκειται για μια διαδραστική και γεμάτη χιούμορ παράσταση στην οποία ο content creator εξερευνά, μαζί με το κοινό, τη δύναμη, τα όρια και τα βραχυκυκλώματα της σκέψης. Το "MindFAQ" θα παιχτεί στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" στις 15/6. Ο τίτλος του είναι ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις FAQ (ερωτήσεις που συχνά ρωτά ο κόσμος) και mindfuck (αυτό που παθαίνεις όταν μια πληροφορία έρχεται να αλλάξει ό,τι πίστευες για κάτι).
Λίγα λόγια για την παράσταση
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης παρουσιάζει τις ανατρεπτικές ανακαλύψεις της επιστήμης, για το πώς δουλεύει το μυαλό μας, με χιούμορ, διάδραση και… λίγη Άννα Βίσση. Το κοινό συμμετέχει σε online ψηφοφορίες, σε σκηνικά παιχνίδια και σε συζήτηση για το τι είναι σωστό και λάθος. Παράλληλα βλέπει, από πρώτο χέρι, πώς είναι να πέφτεις στις παγίδες του ίδιου σου του μυαλού. Και ποιος είναι ο τελικός σκοπός αυτής της διαδραστικότητας; Φυσικά, το να πάθουμε "MindFAQ”. Πάντα με όχημα την κωμωδία, στην παράσταση θα εξετάσουμε τι λέει η συμπεριφορική ψυχολογία για το πώς παίρνουμε αποφάσεις και μετά θα φιλοσοφήσουμε καθώς ο κόσμος μας ανατρέπεται (με την καλή έννοια).
Το "MindFAQ" έχει παρουσιαστεί και στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2024, όπου ήταν sold-out.
Λίγα λόγια για τον Γιάννη Σαρακατσάνη
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης έχει ένα κανάλι στο YouTube στο οποίο κάνει βίντεο για φιλοσοφία, επιστήμη και ψυχολογία, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων. Στόχος του καναλιού είναι να μεταδοθεί, με πολύ χιούμορ, σημαντική και χρήσιμη γνώση. Παρά την "ειδική” θεματολογία του, το κανάλι έχει πάνω από 70.000 συνδρομητές και τα βίντεο κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες views.
Περισσότερες πληροφορίες
MindFAQ
Μια διαδραστική παράσταση για το πώς (μάς) δουλεύει το μυαλό μας από τον γνωστό κωμικό, που φέρνει το YouTube υλικό του στο θέατρο, εξερευνώντας μαζί με το κοινό τη δύναμη, τα όρια και τα βραχυκυκλώματα της σκέψης. Οι θεατές της παράστασης συμμετέχουν, ψηφίζουν, λύνουν γρίφους και ανεβαίνουν στη σκηνή παίζοντας (φαινομενικά) διασκεδαστικά παιχνίδια, τα οποία όμως έχουν όλα έναν απώτερο σκοπό: Να πάθουμε “MindFAQ”, όπου mind σημαίνει μυαλό και FAQ frequently asked questions (συχνές ερωτήσεις). Με όχημα την κωμωδία βλέπουμε τι λέει η συμπεριφορική ψυχολογία για το πώς παίρνουμε αποφάσεις. Και μετά φιλοσοφούμε καθώς ο κόσμος μας ανατρέπεται (με την καλή έννοια).