"Περάστε κόσμε!" από τη θεατρική ομάδα αστέγων της Equal Society

Τα μέλη της ομάδας "Walkabout" ξετυλίγουν με χιούμορ τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζοντας τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη όλων μας όπως δεν τα έχουμε ξανασκεφτεί.

Περάστε κόσμε!

Η θεατρική ομάδα αστέγων "Walkabout" της Equal Society μάς προσκαλεί στις 5 Ιουνίου (6.30 μ.μ.) στην 12η παράστασή της με τίτλο "Περάστε κόσμε!", σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Δορλή, στο θέατρο Σταθμός. Τα μέλη της ομάδας ξετυλίγουν με χιούμορ τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζοντας τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη όλων μας όπως δεν τα έχουμε ξανασκεφτεί.

Λίγα λόγια για το έργο

Περαστικοί είμαστε όλοι. Και στο πέρασμά μας, αναρωτιόμαστε τι είμαστε. Μάλλον αυτά που έχουμε κάνει και αυτά που έχουμε σκεφτεί. Έχουμε λοιπόν την ανάγκη να μιλήσουμε για όλα αυτά, ή τέλος πάντων, για αυτά που μας απασχολούν περισσότερο, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει έξω από την κοινωνία χωρίς την επικοινωνία με τους συνανθρώπους του. Συχνά ωστόσο, η φιλοσοφική σκέψη έτεινε να υπογραμμίζει τη μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζουν τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη μας,  με χιούμορ αλλά και με φιλοσοφική διάθεση παραθέτοντας τα στερεότυπα που έχουμε ως κοινωνία και που αρκετές φορές τα συντηρούμε στην προσπάθειά μας να γίνουμε αρεστοί, πάντα σε συνάρτηση με το προσωπικό υπόβαθρο, τις διαφορετικές εμπειρίες και καταβολές μας. Και τελικά τι αξίζει να υπερασπιζόμαστε;

Παίζουν: Χρήστος Ζαββός, Νίκος Μακρής, Θεοδώρα Μπελέρη, Χριστόφορος Παπαντάκος, Μανώλης Πετρέλης, Ορθοδοξία Σκούρα.

Περάστε κόσμε!

Λίγα λόγια για τη "Walkabout"

Η θεατρική ομάδα αστέγων "Walkabout" της Equal Society αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα από συμπολίτες μας που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Κάθε μέρα τα μέλη της στην προσπάθεια τους να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους επιχειρούν μέσα από θεατρικές τεχνικές να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να κινητοποιηθούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Σε κάθε τους παράσταση μας υπενθυμίζουν ότι η αδυναμία μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη παραδίδοντας μαθήματα θέλησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Είσοδος ελεύθερη με υποχρεωτική κράτηση θέσεων στο eventora.com

Αντί εισιτηρίου: Μια σακούλα τρόφιμα για τη δομή κοινωνικού συσσιτίου "Ανθρώπων Γεύματα" της Equal Society. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 211 7051841 και equalpressoffice@gmail.com 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.