Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει επιχορηγήσεις για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον Πολιτισμό

Δείτε τους 42 φορείς θα μοιραστούν το ποσό των 380.000 € που θα διατεθεί για την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων και προγραμμάτων που στοχεύουν στη συμπερίληψη στον τομέα της τέχνης.

Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Πολιτισμού, Δημιουργική Ελλάδα. ΕΜΣΤ

Με 380.000,00 ευρώ επιχορηγούνται φορείς σε όλη την Ελλάδα, για την υλοποίηση Πολιτιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων με στόχο την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον Πολιτισμό. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος "Δημιουργική Ελλάδα - Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024”. Οι επιχορηγήσεις, ανακοινώθηκαν μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων, που εκκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου 2023, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας σε φορείς, με τον παραπάνω σκοπό.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υποβλήθηκαν συνολικά 45 προτάσεις από φορείς. Η Ομάδα Εργασίας γνωμοδότησε θετικά υπέρ της επιχορήγησης και παραχώρησης αιγίδας κατά περίπτωση σε 42 φορείς.

Το πρόγραμμα "Δημιουργική Ελλάδα - Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024" υποστηρίζει έμπρακτα το Σύγχρονο Πολιτισμό σε όλη τη χώρα. Βασική επιδίωξη του είναι η ενίσχυση και ανάδειξη αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων/δράσεων/πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανανέωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για τις σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Βασικοί στόχοι της πρόσκλησης –μεταξύ άλλων- είναι οι εξής:

  • Ανάδειξη καλλιτεχνών με αναπηρία ή/ και χρόνιες παθήσεις και η προώθηση της ελευθερίας της έκφρασής τους μέσω της τέχνης.
  • Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και συμπερίληψης μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
  • Ενθάρρυνση δημιουργών - φορέων - ομάδων που ασχολούνται συστηματικά με παραγωγή πολιτιστικών-καλλιτεχνικών δράσεων που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία.
  • Δικτύωση και συνεργασία σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, μεταξύ πολιτιστικών-καλλιτεχνικών φορέων ατόμων με αναπηρία και φορέων επιχειρηματικότητας.
  • Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα και την ενθάρρυνση της δικτύωσής τους με άλλους φορείς.
  • Προώθηση των συνεργασιών με καλλιτέχνες και σχήματα από το εξωτερικό που εξειδικεύονται στην παραγωγή πολιτιστικών δράσεων με και για άτομα με αναπηρία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Χρίστος Δήμας (φωτό εξωφύλλου): 

"Με την παραπάνω δράση το Υπουργείο Πολιτισμού στοχεύει στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και στην κοινωνική ένταξη και ανάδειξη των δεξιοτήτων τους με τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές δράσεις και δημιουργικά προγράμματα"

Δείτε παρακάτω τον αναλυτικό πίνακα των επιχορηγήσεων:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.