Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

Ομάδα Ντουθ © Eftychia Vlachou

Λίγο μετά την έναρξη της παράστασης "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" στο θέατρο 104, η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ* μάς γράφουν ένα σημείωμα-κολάζ με εξαιρετικές αφιερώσεις που μεριμνά και για όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής. Μετά το talk of the town "Nostalgia generation", είμαστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα γάμο (ή μια κηδεία -όπως το πάρει κανείς-) που θέτει στο προσκήνιο τις χαμένες ευκαιρίες των millennials με τη μορφή της μαύρης κωμωδίας.

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Σημείωμα για το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" 

"Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτές και αυτούς που δεν κατάφεραν να έρθουν απόψε αλλά έχουν στείλει ευχές και μια Stirella που μπορείτε να αλλάξετε στον Κωτσόβολο της Πατησίων. Σε όσες κάποια στιγμή θεώρησαν ότι ο Παράδεισος βρίσκεται στην Πεύκη, που κάποτε την έλεγαν Μαγκουφάνα. Σε όσους υποσχέθηκαν έναν χορό και τελικά έφυγαν πριν αρχίσει το κομμάτι, σε όσες έγιναν από γκανιάν Γκραν Γκινιόλ -και δεν πειράζει-, στους συγχωρεμένους και τους αείμνηστους, σε αυτές που ήθελαν να έχουν γίνει ροκ σταρς ή μπασκετμπολίστες, σε αυτούς που αγαπούν τα φρουί ζελέ, σε όσες δεν καταλαβαίνουν τίποτα αλλά καλά να περάσουμε. Σε όσους κάποια στιγμή ύψωσαν το ποτήρι τους και είπαν περασμένα ξεχασμένα κι όλα καλά.

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Στους ντεκορατέρ, τους μπαρτέντερς, στις μακιγιέζ, στα παιδιά του catering, στις υπεύθυνες κοινού, στους dj, στις φωτογράφους, στους managers, στην παραγωγή και προς τιμήν της, στη βροχή, στα πετυχημένα ντουέτα, στους Ιταλούς και τις Ιταλίδες γιατί έτσι. Στη Lady Gaga. Σε όσους ονειρεύονται ένα νησί, μόνο ένα νησί και σε όσες τραγούδησαν κάποτε κρατώντας μια βούρτσα ή ένα τηλεκοντρόλ. Στα sequels. Σε όσες κάνουν μεγάλες δηλώσεις και λένε μεγάλα λόγια. Σε όσες θα ήθελαν ένα μικρόφωνο τώρα, απόψε. Σε όσους θα έρθουν. Σε όσες έχουν πάει στην Κέρκυρα και σε όσους ισχυρίζονται ότι πειραματίζονται. Στις σολίστριες και στα βουλκανιζατέρ. Σε όσους έχουν αρχίσει και σπάνε και σε όσες έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους. Σε όσους θα ήθελαν να έχουν χορέψει και ντράπηκαν. Σε όσους ταξιδεύουν με πλοίο. Στο φίλο Βασίλη που φαντάζεται μπαλόνια από ήλιον να φεύγουν προς τα πάνω. Σε αυτές που θα χορέψουν αύριο. Σε όσες πιστεύουν ακόμη σε όσα βλέπουν στις ταινίες και σε αυτούς που δεν πιστεύουν. Σε όσους πιστεύουν σε κάποια ανάσταση και σε όσες πιστεύουν μόνο στο τσιπουράδικο. Στη Μαίρη Χρονοπούλου.

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Farewell / Εν τόπω χλοερώ
© Eftychia Vlachou

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς και αυτές που θα ήθελαν πραγματικά να μάθουν πώς θα έπρεπε να ζουν οι άνθρωποι και πως η ζωή θα έπρεπε να μοιάζει με περιπέτεια. Και στο ζευγάρι που να μας ζήσει και η ώρα η καλή! Α! Και στα πρόσωπα που έγραψαν όλα τα παραπάνω. Θάρρος, φίλοι και φίλες μου. Το μπαρ είναι ανοιχτό και έρχεται το καλοκαίρι."

Καθόλη τη διάρκεια του "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" επιτρέπεται η κατανάλωση ποτού και η είσοδος/έξοδος των θεατών.

*Η ομάδα Ντουθ αποτελείται από τη Βάσια Ατταριάν, τη Μυρτώ Μακρίδη και τον Δημήτρη Τάσαινα. Συντελεστές της παράστασης είναι οι παραπάνω καθώς και οι: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Ευτυχία Βλάχου, Έλενα Γεροδήμου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Εύη Ζαφειροπούλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Νίκος Κολιούκος, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Eλένη Μιχαλάκη, Προμηθέας Nerattini - Δοκιμάκης, Νίκη Οβάκογλου, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Αλεξάνδρα Ρίμπα, Κατερίνα Ρουσιάκη, Μαρία Φιλίνη, Αλεξία Χρυσοχοΐδου, Ogust.

Προπώληση για το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" μέσω more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 180 '

Η νέα παράσταση /περφόρμανς/DIY συναυλία της ομάδας μάς καλεί σε έναν γάμο ή μια κηδεία. Όπως το πάρει κανείς. Τα σατέν σιδερώθηκαν, ο μπουφές στολίστηκε, τα κρύσταλλα πήραν τη θέση τους και οι χοροί ξεκινούν. Είστε όλοι/ες/α καλεσμένοι/ες/α στην πιο εξπρεσιονιστική κρίση μέσης ηλικίας. Σε συνέχεια του περσινού “Nostalgia generation”, η παράσταση αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom, ένα αυτοτελές επεισόδιο μιας αυτοσαρκαστικής σειράς που γιορτάζει ένα πρόωρο και ανεξήγητο πένθος, το οποίο κυκλοφορεί ανάμεσά σε τούλια, hairspray, παραδοσιακούς χορούς και φθηνή σαμπάνια. Πέρσι, οι ήρωες τα έβαλαν με το παρελθόν τους, φέτος πενθούν ένα θλιβερό παρόν. Σε αυτόν τον DIY γάμο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, οι προπόσεις και οι αφιερώσεις οδηγούν σε απροσδόκητα ερωτήματα: Να είναι κανείς ή να μην είναι; Είναι η αγάπη για τους τολμηρούς; Γιατί η Παναγία δεν αναστήθηκε; Ο ΕΝΦΙΑ επηρεάζει τον οικογενειακό τάφο; Η θλίψη συνυπάρχει με τη σφιγμένη γροθιά; Είστε έτοιμοι/ες/α να περάσετε από το μεταμοντέρνο στο κλασικό;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.