"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.

The philanthropist

Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια με την καινούργια τους παράσταση
"The philanthropist". Oι Dirty Granny Tales είναι ένα μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια μέσω της μουσικής. Το κουκλοθέατρο, ο χορός και το animation ζωντανεύουν τις ιστορίες τους πάνω στη σκηνή. Δημιουργήθηκαν το 2006 και η μέχρι τώρα πορεία τους έχει δείξει πως η προσέλευση του κοινού είναι μεγάλη κάνοντας sold out παραστάσεις σε θέατρα της Αθήνας. Η νέα τους δουλειά "The philanthropist" θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", με την πρεμιέρα να προγραμματίζεται στις 22/5. Το σενάριο και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Σταύρου Μητρόπουλου, ο οποίος υπογράφει και τις μουσικές συνθέσεις.

The philanthropist
© Stefan Raduta Photography

Επηρεασμένη από το κλίμα της εποχής η βρώμικη γριά αυτή τη φορά δεν μας αφηγείται απλά ένα σκοτεινό ατμοσφαιρικό παραμύθι. Επανέρχεται με πιο ειρωνική διάθεση σκορπίζοντας ερωτηματικά, μέσα σε ένα σκηνικό που είναι βγαλμένο από τσίρκο του τρόμου. Θέλει να στοιχειώσει και να προβληματίσει με μια σκοτεινή ιστορία όπου η χροιά της συνδυάζει το χαμόγελο- γέλιο του τζόκερ με το ξεκούρδιστο μουσικό κουτί με μεσαιωνικές μελωδίες, γεννημένες σε ένα ρομαντικό κόσμο.

 

Σε μια ιδανική κοινωνία όπου η ζωή κυλάει αρμονικά, η εισβολή ενός τέρατος θα ταράξει τις ισορροπίες και θα σπείρει τον τρόμο.  Ο φιλάνθρωπος θα εμφανιστεί την κατάλληλη χρονική στιγμή ως σωτήρας για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή και να επαναφέρει την ηρεμία στην πόλη. Στην πορεία της ιστορίας θα φανεί πόσο η δράση αυτού του χαρακτήρα θα επηρεάσει την κατάσταση. Πόσοι θα τον δεχτούν ως σωτήρα και πόσοι θα τον αμφισβητήσουν.

The philanthropist

The philanthropist

Σε αυτή την παράσταση οι μουσικοί δεν θα έχουν ρόλο αφηγητή όπως τους έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν. Είναι οι βασικοί χαρακτήρες της ιστορίας. Η τεχνική του looping μετατρέπει συχνά τον καθένα τους σε άνθρωπο ορχήστρα. Έτσι δίνεται ο χώρος και ο χρόνος σε όλους να συνδυάσουν τη μουσικό με τη θεατρική πλευρά του έργου.

Οι συντελεστές

Το καστ της παράστασης αποτελούν οι: Σταύρος Μητρόπουλος (Φωνητικά, Μαντολίνο, Μάντολα, Τσέλο, Κρουστά, Φλογέρα, Synthesizer) ως The journalist, η Χριστίνα Συριοπούλου (Πιάνο, Φωνητικά, Synthesizer) ως The journalist 2, ο Μιχάλης Κασβίκης (Κρουστά) ως The citizen, ο Γιώργος Σμακ (Ακουστική κιθάρα, Φωνητικά, Φλογέρα, Μελώντικα, Synthesizer) ως The citizen 2 και ο Διονύσης Ανδριόπουλος (Χορός, κούκλες) σε πολλαπλούς ρόλους. Light designer της παράστασης ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.